Dé intern logistiek expert voor koel- en vrieshuizen

  • Inzet in -30°C mogelijk door Linde coldstore technieken
  • Intern transport geschikt voor inzet van +7°C naar -30°C
  • Compleet programma intern transport voor coldstore inzet
  • 24/7 bereikbaar & landelijke service
  • Goede referenties in de coldstore sector
Cold-Stores;
Motrac is dé intern transport partner voor koel- en vrieshuizen. Wij hebben al veel relaties in de deze branche mogen helpen hun uitdagingen om te buigen naar oplossingen. 

De uitdagingen in Coldstores en hoe wij u kunnen helpen

Continuïteit gewaarborgd in zware inzetomstandigheden

Koel- en vrieshuizen zorgen voor zware inzetomstandigheden voor zowel uw medewerkers als voor uw intern transport materieel. Om intern transport in een Coldstore optimaal te laten functioneren is het belangrijk dat de technieken geschikt zijn voor grote temperatuurwisselingen. De hoge kwaliteit van Linde, gecombineerd met de kennis van inzet in extreme omstandigheden, zorgt voor de waarborging van uw proces.

Temperatuurverschillen van +7°C tot -30°C?  Geen enkel probleem

Indien uw operatie te maken heeft met meerdere temperatuur zone’s binnen het warehouse dan is het temperatuurverschil debet aan condensvorming. Condensvorming zorgt voor corrosie van de elektronische componenten. Linde heeft een enorme know-how opgebouwd aangaande de inzet in koel- en vrieshuizen. In combinatie met het uitgebreide intern transport portfolio van Linde bent u verzekerd van de beste oplossingen voor uw bedrijf. 

Comfortabele werkplek voor de chauffeur

Linde heeft veel aandacht besteed aan de kwaliteit en ergonomie van de werkplek voor de chauffeur. Het comfort van de trucks is ongeëvenaard in de branche. Vrieskou komt niet in de cabine omdat deze af-fabriek leverbaar is, en naadloos aansluit op het chassis. Een cabine voorzien van verwarmde ruiten voorkomt condensvorming. Dit waarborgt veiligheid van chauffeur en de continuïteit van de operatie; de chauffeur heeft maximale focus op z’n werkzaamheden.

Maximale inzetbaarheid garandeert

Linde heeft haar coldstore portfolio zo ontworpen dat deze aan extreme kou kan worden blootgesteld.  Daarmee is Linde één van de weinige leveranciers die garandeert dat de trucks maximaal ingezet kunnen worden, ondanks de extreme kou of wisselende temperaturen.

Lithium-ion batterijen zijn uitermate geschikt voor coldstore inzet

 Li-ION batterijen zijn inzetbaar tot -30°C. Daarnaast zijn de batterijen op ieder moment oplaadbaar. Omdat er geen gassen en dampen vrijkomen kunnen de batterijen op iedere locatie opgeladen worden. Dankzij de gesloten Lithium-ion techniek is het tractiepakket onderhoudsvrij. Wij maken vrijblijvend een lithium-ion ROI calculatie voor u.

Download hier de leaflet ‘Lithium-ION batterijen voor Coldstore’.
Linde elektrische pallettruck coldstore
Linde coldstore reachtrucks
Linde coldstore heftruck

Gegarandeerde continuïteit: landelijk service netwerk en 24/7 beschikbaar

MotracLinde heeft met ruim 130 hoog gekwalificeerde servicemonteurs de expertise en de service in huis om u op elk gewenst tijdstip van dienst te zijn. Wij hebben een landelijke dekking van servicemonteurs die dag en nacht voor u klaar staan en wij regelen alles centraal via één aanspreekpunt. 

Bewezen kwaliteit

 Zeggen dat we goed werk leveren? Liever laten we onze klanten dit vertellen.
aviko_logo

“De veiligheid en het veiligheidsbewustzijn zijn merkbaar verbeterd.” In totaal is de schade aan trucks en stellingen met ongeveer 50% afgenomen.
Lees de hele praktijkcase van Aviko >
Grolleman-logo

“Met deze nieuwe inrichting en een beter doordacht ruimtegebruik creëren wij een verhoging van 40% van onze invriescapaciteit"
Lees de hele praktijkcase van Grolleman Coldstores>
Michael van EsMichael van Es, Coldstore specialist

"Motrac is dé Coldstore branche specialist in Nederland. Onze trucks worden af-fabriek gereed gemaakt voor werken in extreme omstandigheden. We hebben een uitgebreid klantportfolio in deze branche en daarom weten wij als geen ander wat de beste oplossing is voor uw specifieke uitdaging."

U wilt een adviesgesprek over wat Motrac voor uw logistieke operatie en intern transport kan betekenen?
Dat kan! Wij staan u graag en geheel vrijblijvend te woord. Telefonisch of bij u op de werkvloer.
Vraag hier een vrijblijvend adviesgesprek met een Coldstore specialist aan.
 
Linde reachtruck in coldstore uitvoering
Linde reachtruck in coldstore uitvoering
Linde reachtruck in coldstore uitvoering

Een greep uit de voordelen van de Linde coldstore trucks:


  • Temperatuurverschillen van +7 naar -30°C zijn voor de Linde machines geen enkel probleem
  • Unieke coldstore cabine zorgt voor hoge productiviteit
  • Cabine sluit naadloos aan op het chassis waardoor tocht geen kans krijgt.  Dit resulteert in een comfortabele werkplek voor uw chauffeur
  • De elektronische componenten zijn verwarmd. Condensvorming krijgt geen kans
  • Uitgebreid pallet maatwerk veiligheidsoplossingen

Maatwerk oplossing voor uw Coldstore

Wij helpen u graag met een maatwerk oplossing passend bij uw uitdagingen. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek of lithium-ion ROI calculatie aan. Wij berekenen dan op basis van uw inzet of lithium-ion batterijen voor u de meest kostenefficiënte keuze is.

MotracLinde en Nekovri

Nekovri logoMotracLinde is geassocieerd lid van de Vereniging van Nederlandse Koel- en Vrieshuizen (Nekovri). Nekovri is de brancheorganisatie in Nederland op het gebied van logistiek van temperatuurgevoelige producten. Leden van Nekovri  zijn koel- en vriestransportbedrijven en koel- en vrieshuizen welke dienstverlening verzorgen voor derden.

Omdat MotracLinde geassocieerd lid is, kunnen de leden van Nekovri profiteren van een aantrekkelijke ledenkorting. Wilt u meer weten over deze kortingen, neem dan contact met ons op.