Tekst

Dé intern transport partner voor koel- en vrieshuizen

Motrac is dé intern transport partner voor koel- en vrieshuizen. Wij hebben al veel relaties in de coldstore branche mogen helpen hun uitdagingen om te buigen naar oplossingen. Waarbij wij bij ieder afzonderlijke case belang hechten aan het waarborgen van de continuïteit in zware inzetomstandigheden. Of de trucks nu verplaatsen van de ene ruimte naar de andere en daardoor te maken hebben met grote temperatuurverschillen of ze staan permanent in de coldstore. Motrac voorziet in trucks voor iedere situatie.  

De uitdagingen in Coldstores

Koel- en vrieshuizen zorgen voor zware inzetomstandigheden voor zowel uw medewerkers als voor uw intern transport materieel. Om intern transport in een Coldstore optimaal te laten functioneren is het belangrijk dat de technieken geschikt zijn voor grote temperatuurwisselingen. De hoge kwaliteit van Linde, gecombineerd met onze kennis van inzet in extreme omstandigheden, zorgt voor de waarborging van uw proces

Temperatuurverschillen van +7°C tot -30°C? Geen enkel probleem

Heeft u bij het uitvoeren van de werkzaamheden te maken met meerdere temperatuurzone’s binnen het warehouse, dan bestaat de kans dat de temperatuurverschillen condensvorming veroorzaakt. Condensvorming zorgt op haar beurt voor corrosie van de elektronische componenten. Motrac heeft een enorme know-how opgebouwd wat betreft de inzet van materieel in koel- en vrieshuizen. In combinatie met het uitgebreide intern transport portfolio van Linde bent u verzekerd van de beste oplossingen voor uw bedrijf. 

Coldstores

Kloosterboer coldstores
Parlevliet en van der Plas
Kloosterboer coldstores 2
Kloosterboer coldstores 3
coldstores linde reachtruck 1
Tekst

Comfortabele werkplek voor de chauffeur

Linde heeft veel aandacht besteed aan de kwaliteit en ergonomie van de werkplek voor de chauffeur. Het comfort van de trucks is ongeëvenaard in de branche. Vrieskou komt niet in de cabine omdat deze af-fabriek leverbaar is, en naadloos aansluit op het chassis. Een cabine voorzien van verwarmde ruiten voorkomt condensvorming. Dit waarborgt veiligheid van chauffeur en de continuïteit van de operatie; de chauffeur heeft maximale focus op z’n werkzaamheden.

Maximale inzetbaarheid garandeert

Linde heeft haar coldstore portfolio zo ontworpen dat deze aan extreme kou kan worden blootgesteld. Daarmee is Linde één van de weinige leveranciers die garandeert dat de trucks maximaal ingezet kunnen worden, ondanks de extreme kou of wisselende temperaturen.

Belangrijke voordelen van de Linde coldstore trucks:

  • Motrac is dé coldstore branchespecialist in Nederland. Onze trucks worden af-fabriek gereed gemaakt voor werken in extreme omstandigheden.
  • Daarnaast kunnen in onze eigen werkplaats maatwerk aanpassingen gedaan worden. We hebben een uitgebreid klantportfolio in deze branche en daarom weten wij als geen ander wat de beste oplossing is voor uw specifieke uitdaging.

Lithium-ion batterijen zijn uitermate geschikt voor coldstore inzet

Li-ION batterijen zijn inzetbaar tot -30°C. Daarnaast zijn de batterijen op ieder moment oplaadbaar. Omdat er geen gassen en dampen vrijkomen, kunnen de batterijen op iedere locatie opgeladen worden. Dankzij de gesloten Lithium-ion techniek is het tractiepakket onderhoudsvrij. Wij maken vrijblijvend een lithium-ion ROI calculatie voor u.

Tekst

Welke Linde trucks zijn in coldstore uitvoering beschikbaar?


Niet alle trucks zijn geschikt om in coldstores te gebruiken. Bij Motrac hebben we een uitgebreid assortiment van trucks die wél het werk in een koel- of vrieshuis aankunnen. Dit zijn de trucks die dit geschikt zijn voor dit specifieke werk:

reachtrucks Linde in coldstores
Linde heftruck in coldstore
Tekst

Maatwerk oplossing voor uw Coldstore

Wij helpen u graag met een maatwerk oplossing, passend bij uw uitdagingen. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek of lithium-ion ROI calculatie aan. We berekenen dan op basis van uw inzet of lithium-ion batterijen voor u de meest kostenefficiënte keuze is. Wilt u meer informatie over de inzet van trucks in uw koel- of vrieshuis? Vraag dan naar één van onze coldstore experts.

Motrac en Nekovri

Motrac is geassocieerd lid van de Vereniging van Nederlandse Koel- en Vrieshuizen (Nekovri). Nekovri is de brancheorganisatie in Nederland op het gebied van logistiek van temperatuurgevoelige producten. Leden van Nekovri zijn koel- en vriestransportbedrijven en koel- en vrieshuizen welke dienstverlening verzorgen voor derden. Omdat Motrac geassocieerd lid is, kunnen de leden van Nekovri profiteren van een aantrekkelijke ledenkorting. Wilt u meer weten over deze kortingen, neem dan contact met ons op.

Relevante praktijkcases

Optimalisatie warehouse bij Grolleman

Optimalisatie warehouse bij Grolleman

“Met deze nieuwe inrichting en een beter doordacht ruimtegebruik creëren wij een verhoging van 40% van onze invriescapaciteit."

Kloosterboer: Linde is de Mercedes onder de heftrucks

Kloosterboer: Linde is de Mercedes onder de heftrucks

“Na 30 jaar zijn wij nog steeds tevreden over de kwaliteit van zowel het benodigde onderhoud als de samenwerking met Motrac.”

Veiligheid bij Aviko

Veiligheid bij Aviko

“De veiligheid en het veiligheidsbewustzijn zijn merkbaar verbeterd.”

Parlevliet & Van der Plas: 20% daling ziekteverzuim

Parlevliet & Van der Plas: 20% daling ziekteverzuim

“De Linde heftrucks zijn van een zodanige kwaliteit dat de economische levensduur langer is dan bij andere merken.”

Vrijblijvend advies van onze coldstores experts?

Wij nemen binnen een werkdag contact met u op voor een vrijblijvend advies of een offerte Op-Maat.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.