Tekst

Linde heftrucks en magazijntrucks; perfect geschikt voor de drankenindustrie

De logistieke uitdagingen voor intern transport nemen snel toe in de drankenhandel. Bedrijven, leveranciers en logistieke dienstverleners hebben als taak een groot aantal klanten te bevoorraden met een groeiend aantal producten, in steeds meer versnipperde processen.

Ze moeten op topsnelheid werken om drankkratten, bierfusten, frisdrankflessen in alle soorten en maten op pallets te verdelen en beschikbaar te maken voor snelle levering per vrachtwagen. Hoge verwerkingsvolumes, korte leveringstermijnen, toenemende prijsdruk, seizoensgebonden schommelingen en uitdagende veiligheidsvoorschriften betekenen dat er in de drankenindustrie geen foutmarge mogelijk kan zijn.

De voordelen van een 'top of te bill' Linde truck

Motrac kent de uitdagingen in de beverage industrie, heeft experts in huis die u goed kunnen adviseren en biedt voor iedere klant de juiste oplossing. Wat zijn de voordelen van onze trucks voor de drankenindustrie?

Motrac biedt:

 • Duurzame heftrucks en magazijntrucks voor meer efficiëntie én een duurzame organisatie

 • Meer veiligheid op de werkvloer met Linde veiligheidsproducten

 • Optimale doorvoer door robuuste trucks

 • Innovatieve oplossingen

 • Maximale beschikbaarheid van trucks

Deze vijf voordelen lichten we hieronder toe.

Duurzaamheid; een belangrijke merkwaarde

De wereldwijde klimaatcrisis zet vooral fabrikanten van consumptiegoederen onder enorme druk om te veranderen. Merkbewuste eindverbruikers hechten steeds meer belang aan de duurzame vervaardiging van producten. Daarnaast kiezen ze vaker voor bedrijven die bijdragen aan de vermindering van de CO2-voetafdruk in de hele keten. Deze groeiende behoefte aan duurzaamheid speelt ook in de drankenindustrie een belangrijke rol. De merkwaarde van hun producten is de grootste troef waarover drankproducenten beschikken. Daarom is het van cruciaal belang dat zij milieuvriendelijk werken.

Om deze uitdaging aan te gaan, hebben veel grote merken in deze industrie richtlijnen opgesteld. Deze bepalen dat zelfs leveranciers en partners moeten verklaren klimaatneutraal te zijn en relevante certificeringen moeten kunnen overleggen. Interne logistiek bij de leveranciers kan een belangrijke bijdrage leveren aan de verbetering van de klimaatvoetafdruk.

Li-ION in drankenindustrie
Waterstof on beverage industrie
Tekst
Integraal energiebeleid voor drankensector

Als pionier op het gebied van elektrificatie, lithium-ion power units en brandstofceltechnologie biedt Linde een breed scala aan oplossingen voor een betere klimaatvoetafdruk. Met uitgebreid energieadvies hebben klanten uit de drankenindustrie ook de mogelijkheid om klimaat- en milieubescherming als geheel te bekijken en passende maatregelen efficiënt te integreren in de algemene strategie van het bedrijf.

De volgende Linde oplossingen helpen om duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

Duurzaamheidsoplossingen:

Elektrisch aangedreven

De drankenindustrie en elektrische vorkheftrucks is een combinatie die in de logistieke sector wellicht nog ongewoon lijkt. Toch kan het tegendeel bewezen worden. Of het nu gaat om klimaatbescherming of kostenbesparing: elektrische vorkheftrucks zijn de toekomst van het intern transport, ook in de drankenindustrie. Wij bieden elektrische vorkheftrucks voor alle toepassingen.

Li-ION technologie

Lithium-ion batterijen zijn de nieuwe standaard geworden voor elektrisch intern transport. Ze bieden tal van voordelen ten opzichte van traditionele loodzuurcellen. Zo zijn de trucks eenvoudig tijdens pauzes bij te laden, waardoor ze snel weer vol aan de slag kunnen, het zogenoemde 'lunchen en laden’. 's Nachts kunnen de trucks dan weer volledig opgeladen worden.

Bijkomend voordeel van Li-ION trucks is dat ze veel stiller zijn dan de uitvoeringen met een verbrandingsmotor, waardoor de bestuurder ook meer bewust is van zijn omgeving. Dit komt de veiligheid op de werkvloer ten goede.

"Je kunt duidelijk de sprong in de ontwikkeling zien - de trucks zijn wendbaar, enorm efficiënt en snel." De logistieke experts van Ensinger (DUI) zijn vooral te spreken over de gloednieuwe synchrone relunctantiemotor. Heftruckchauffeur Davide Maggio is al even enthousiast: "Met de Linde X35 kan ik de vrachtwagens veel sneller laden en lossen. Hij heeft echt vermogen onder de motorkap en rijdt toch soepel en stil." De vertrouwde Linde Li-ION krachtige accu levert de energie voor de aggregaten van de X35. En ze werkt zo efficiënt dat de uitrusting gemakkelijk twee shifts kan draaien. Het enige wat nodig is, is één snelle oplading per dienst, die tijdens een pauze gedaan kan worden.

Brandstofcellen

Met innovatieve waterstofcellen biedt Linde toekomstgerichte aandrijvingstechnologie voor meer efficiëntie en klimaatbescherming.

Totaaladvies

Experts van Motrac analyseren de energiebehoefte van een locatie en doen aan de hand van een gedetailleerd advies, specifieke voorstellen om de efficiëntie te verhogen.

 • Elektrisch aangedreven
 • Li-ION technologie
 • Brandstofcellen
 • Totaaladvies
 • De drankenindustrie en elektrische vorkheftrucks is een combinatie die in de logistieke sector wellicht nog ongewoon lijkt. Toch kan het tegendeel bewezen worden. Of het nu gaat om klimaatbescherming of kostenbesparing: elektrische vorkheftrucks zijn de toekomst van het intern transport, ook in de drankenindustrie. Wij bieden elektrische vorkheftrucks voor alle toepassingen.  

 • Lithium-ion batterijen zijn de nieuwe standaard geworden voor elektrisch intern transport. Ze bieden tal van voordelen ten opzichte van traditionele loodzuurcellen. Zo zijn de trucks eenvoudig tijdens pauzes bij te laden, waardoor ze snel weer vol aan de slag kunnen, het zogenoemde 'lunchen en laden’. 's Nachts kunnen de trucks dan weer volledig opgeladen worden. 

  Bijkomend voordeel van Li-ION trucks is dat ze veel stiller zijn dan de uitvoeringen met een verbrandingsmotor, waardoor de bestuurder ook meer bewust is van zijn omgeving. Dit komt de veiligheid op de werkvloer ten goede. 

   

  "Je kunt duidelijk de sprong in de ontwikkeling zien - de trucks zijn wendbaar, enorm efficiënt en snel." De logistieke experts van Ensinger (DUI) zijn vooral te spreken over de gloednieuwe synchrone relunctantiemotor. Heftruckchauffeur Davide Maggio is al even enthousiast: "Met de Linde X35 kan ik de vrachtwagens veel sneller laden en lossen. Hij heeft echt vermogen onder de motorkap en rijdt toch soepel en stil." De vertrouwde Linde Li-ION krachtige accu levert de energie voor de aggregaten van de X35. En ze werkt zo efficiënt dat de uitrusting gemakkelijk twee shifts kan draaien. Het enige wat nodig is, is één snelle oplading per dienst, die tijdens een pauze gedaan kan worden. 

 • Met innovatieve waterstofcellen biedt Linde toekomstgerichte aandrijvingstechnologie voor meer efficiëntie en klimaatbescherming.

 • Experts van Motrac analyseren de energiebehoefte van een locatie en doen aan de hand van een gedetailleerd advies, specifieke voorstellen om de efficiëntie te verhogen. 

Tekst

De relatief nieuwe Linde X20-X35 heftruck heeft zich in de drankenhandel nu al bewezen als het om zicht en ergonomie gaat. Heftruckbestuurder Enes Sulic deelt zijn ervaringen: "Van buiten ziet hij er niet zo groot uit, maar als je in de cabine zit, voelt hij heel prettig aan. Je hebt alles in het zicht en kunt perfect manoeuvreren." Hoofd Logistiek, Manfred Rivoir beaamt: "Ik heb vroeger zelf veel met vorkheftrucks gereden. We werden absoluut weggeblazen door hoeveel vermogen de X35 levert en hoe zuinig hij is wat energieverbruik betreft."

Linde X35 heftruck bij Ensinger drankenhandel
Linde X35 heftruck bij bierbrouwerij
Tekst

Meer veiligheid op de werkvloer met Linde veiligheidsoplossingen

Een hoge doorvoer in onoverzichtelijke omstandigheden kan risico's opleveren. Ongevallen leiden tot enorme kosten en helaas regelmatig tot ernstige gezondheidsproblemen of letsel bij werknemers. Efficiënte veiligheidsoplossingen zijn daarom essentieel.

De veiligheidseisen voor moderne trucks en hun bestuurders worden steeds strenger. Dit geldt met name voor de drankenindustrie, waar de processen worden gekenmerkt door een hoge doorvoer van zware, kwetsbare goederen. Ongevallen met intern transport in met name deze tak van sport hebben vaak verstrekkende gevolgen. Zo kan één trucklading duizenden euro's waard zijn. Als de producten beschadigd zijn, zijn er dus grote financiële verliezen. Daarnaast is er het grote risico van ernstig lichamelijk letsel, dat helaas niet ongewoon is bij botsingen met grote, zwaarbeladen trucks. Voorkom ongelukken met het brede scala van veiligheidsproducten dat we bieden.

Producten voor veilig werken

Optimaal verlichting

Met de verlichtingsconcepten Linde VertiLight en Linde LED Stripes zorgt Linde voor meer veiligheid en efficiëntie bij het werken met intern transport.

Linde Safety Guard

Het Linde Safety Guard assistentiesysteem omringt mensen en trucks met een beschermingszone, waardoor de veiligheid in hun directe omgeving wordt vergroot.

Linde Veiligheidsscan

De Linde Safety Scan helpt je om veiligheidsrisico's met betrekking tot intern transport blijvend te verminderen.

Hulpsystemen voor meer veiligheid

Hulpsystemen zoals de Linde Safety Pilot zorgen voor meer veiligheid bij de dagelijkse werkzaamheden.

 • Optimaal verlichting
 • Linde Safety Guard
 • Linde Veiligheidsscan
 • Hulpsystemen voor meer veiligheid
 • Met de verlichtingsconcepten Linde VertiLight en Linde LED Stripes zorgt Linde voor meer veiligheid en efficiëntie bij het werken met intern transport. 

 • Het Linde Safety Guard assistentiesysteem omringt mensen en trucks met een beschermingszone, waardoor de veiligheid in hun directe omgeving wordt vergroot. 

 • De Linde Safety Scan helpt je om veiligheidsrisico's met betrekking tot intern transport blijvend te verminderen. 

 • Hulpsystemen zoals de Linde Safety Pilot zorgen voor meer veiligheid bij de dagelijkse werkzaamheden. 

Veiligheid bij Coca Cola Truckspot
BlueSpot bij drankenuitvoering
Linde Safety Guard bij Coca Cola
Linde Safety Guard bij roldeur
Veiligheid bij Coca Cola zebrapad
Tekst

Optimale doorvoer

Het kenmerk van de beverage industrie is om zo snel mogelijk zoveel mogelijk pallets te leveren voor transport en het snel laden en lossen. Vulinstallaties staan nooit stil. Daarom zijn industriële trucks in de drankindustrie meestal de klok rond in gebruik. Gemiddeld maakt een heftruck ongeveer 3.000 bedrijfsuren per jaar. In grote bedrijven zijn zelfs 4.000 of 5.000 bedrijfsuren niet ongewoon. Dit vereist robuuste trucks en nauwkeurige processen.

H140 Linde heftruck bij bierbrouwerij
H140 Linde heftruck bij bierbrouwerij
Tekst

Hydrostatische heftruck aandrijving

De prestaties van de trucks zijn bepalend voor de efficiëntie van de goederenverwerking. Hier komt de beproefde hydrostatische aandrijving van de Linde trucks om de hoek kijken, die het vermogen van de motor zonder verlies overbrengt op de aandrijfwielen en het hydraulische hefsysteem. De Linde Hydrostaat onderscheidt zich door zijn lage energieverbruik. En dankzij zijn lange levensduur wordt het vereiste onderhoud tot een minimum beperkt. Tegelijkertijd zorgt het hoge restlaadvermogen van de Linde trucks ervoor dat kleinere trucks met hetzelfde laadgewicht kunnen worden ingezet.

Verder past Motrac op verzoek alle trucks aan de specifieke uitdagingen van de drankenhandel aan. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk heftrucks uit te rusten met speciale, verhoogde bestuurderscabines (drankuitvoering), zodat de bestuurder ondanks de torenhoge last optimaal zicht heeft.

Dubbele vorken elektrische heftruck
Linde H30 verbrandingsheftruck met verhoogde drankenuitrusting

Optimaliseer prestaties met onze oplossingen

Hydrostatische aandrijving

Dankzij de hydrostatische aandrijving van Linde zijn vorkheftrucks efficiënt, gaan ze lang mee en besparen ze energie.

Geen last te zwaar

Linde biedt een reeks zware heftrucks waarmee zelfs de zwaarste ladingen veilig en efficiënt kunnen worden verwerkt.

Apparatuur op maat voor drankenhandel

We bieden een ruime keuze voorzetapparatuur om onze vorkheftrucks af te stemmen op de speciale eisen van de drankenindustrie. Voor een optimale doorstroom van goederen vertrouwt het overgrote deel van de sector op traditionele vorkheftrucks van vier tot vijf ton met verschillende attachments. Het gebruik van trucks van 8 of zelfs 15 ton met voorzetapparatuur voor vier tot zes pallets is minder gebruikelijk, maar wel nog efficiënter. Linde is een van de weinige heftruckleveranciers in de markt die juist deze technische eigenschappen kan aanbieden aan fabrikanten in de drankenindustrie.

 • Hydrostatische aandrijving
 • Geen last te zwaar
 • Apparatuur op maat voor drankenhandel
 • Dankzij de hydrostatische aandrijving van Linde zijn vorkheftrucks efficiënt, gaan ze lang mee en besparen ze energie. 

 • Linde biedt een reeks zware heftrucks waarmee zelfs de zwaarste ladingen veilig en efficiënt kunnen worden verwerkt. 

 • We bieden een ruime keuze voorzetapparatuur om onze vorkheftrucks af te stemmen op de speciale eisen van de drankenindustrie. Voor een optimale doorstroom van goederen vertrouwt het overgrote deel van de sector op traditionele vorkheftrucks van vier tot vijf ton met verschillende attachments. Het gebruik van trucks van 8 of zelfs 15 ton met voorzetapparatuur voor vier tot zes pallets is minder gebruikelijk, maar wel nog efficiënter. Linde is een van de weinige heftruckleveranciers in de markt die juist deze technische eigenschappen kan aanbieden aan fabrikanten in de drankenindustrie. 

Tekst

Innovaties in intern transport in de drankenindustrie

De drankenindustrie staat bekend om haar snelle tempo. Fabrikanten moeten zo snel mogelijk flexibel reageren op actuele markttrends en nieuwe producten en productvariëteiten in hun assortiment opnemen. Dit is moeilijker door de grote complexiteit in de distributiecentra. Intelligente automatisering en digitalisering kunnen hierbij een cruciale rol spelen.

Afhankelijk van de grootte van het bedrijf moeten enkele honderden verschillende drankmerken op pallets worden gezet en worden klaargemaakt voor transport. Het toenemende aantal gemengde pallets, die de bestelde dranken in de juiste hoeveelheid en volgorde moeten bevatten, vormen een bijzondere uitdaging.

Efficiëntie, nauwkeurigheid en absolute betrouwbaarheid zijn cruciaal in de drankenhandel. Geavanceerde trucks, automatisering, digitalisering en betrouwbare leveringsprocessen zijn belangrijke factoren.

Inspelen op intralogistieke eisen met:

Autonome trucks

Met de elektrische reachtrucks, pallettrucks en trekkers uit de MATIC-serie (Linde Automated Guided Vehicles en Robotics) biedt Linde een breed scala aan geautomatiseerde trucks.

Fleetmanagement

De Linde connect: software biedt vlootbeheerders alle informatie voor een efficiënt en veilig vlootbeheer.

Intelligente automatisering

Linde biedt schaalbare standaardbewerkingen om afzonderlijke processtappen of hele materiaalstromen te automatiseren.

 • Autonome trucks
 • Fleetmanagement
 • Intelligente automatisering
 • Met de elektrische reachtrucks, pallettrucks en trekkers uit de MATIC-serie (Linde Automated Guided Vehicles en Robotics) biedt Linde een breed scala aan geautomatiseerde trucks. 

 • De Linde connect: software biedt vlootbeheerders alle informatie voor een efficiënt en veilig vlootbeheer. 

 • Linde biedt schaalbare standaardbewerkingen om afzonderlijke processtappen of hele materiaalstromen te automatiseren

automated trucks l-matic
warehouse solutions
Tekst

Maximale beschikbaarheid

De dranken/beverage industrie werkt het hele jaar door 24/7, met seizoensgebonden pieken in de vraag tijdens de zomermaanden en voor grote evenementen zoals het wereldkampioenschap voetbal, waardoor de leveringsdruk nog verder toeneemt. Deze immense productdoorvoer stelt enorme eisen aan de beschikbaarheid van het hele truckpark. Als één enkele truck tijdelijk uitvalt, leidt dat tot directe financiële verliezen. Om onder alle omstandigheden permanente beschikbaarheid te garanderen, zijn drie criteria cruciaal:

 • betrouwbare trucks

 • uitstekende service

 • de mogelijkheid om tijdelijke pieken in de vraag op korte termijn op te vangen met extra trucks (huuroplossingen).

De robuustheid van de trucks en de lage onderhoudseisen zijn altijd al een handelsmerk geweest van Linde trucks. Dankzij hun robuuste ontwerp en de lange levensduur van alle componenten hoeven de trucks niet vaak onderhouden te worden. Tegelijkertijd zorgen gemakkelijk toegankelijke servicemodules ervoor dat eventuele onderhoudsprocessen snel kunnen worden uitgevoerd.

Service voor de drankenindustrie

Om de beschikbaarheid van de trucks te maximaliseren, biedt Motrac haar klanten een uitstekende service. Het servicenetwerk met ongeveer 160 servicemonteurs betekent dat we altijd dicht bij de klant en beschikbaar zijn. Motrac biedt 24 uur per dag ondersteuning, zeven dagen per week. Dit betekent dat hef- en magazijntrucks productief en veilig blijven en uw activiteiten consequent kosteneffectief en duurzaam zijn.

Ook biedt Motrac diverse oplossingen om seizoensgebonden pieken in de vraag in de drankenindustrie snel en gemakkelijk op te vangen. Onze klanten kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van een ruime huurvloot van hef- en magazijntrucks om hun huidige vloot tijdelijk uit te breiden. Bovendien zijn er speciale verhuurprogramma's beschikbaar als flexibele oplossing op basis van een kernvloot. In dat geval heeft de gebruiker een vast aantal trucks in permanent gebruik. Als de vraag tijdelijk toeneemt, kan hij over extra trucks beschikken. De volgende oplossingen zorgen voor een maximale beschikbaarheid over trucks.

Maximale beschikbaarheid door:

Uitstekende service

Dankzij een groot servicenetwerk is er altijd en overal een servicemonteur van Motrac beschikbaar.

Verhuurservice

Met de verhuurservice van Motrac kunt u snel en eenvoudig hef- en magazijntrucks aan uw eigen truckpark toevoegen. Huren kan voor de korte termijn (vanaf 1 dag) tot meer dan een jaar. Één truck of meerdere trucks. U vraagt, wij leveren!

 • Uitstekende service
 • Verhuurservice
 • Dankzij een groot servicenetwerk is er altijd en overal een servicemonteur van Motrac beschikbaar. 

 • Met de verhuurservice van Motrac kunt u snel en eenvoudig hef- en magazijntrucks aan uw eigen truckpark toevoegen. Huren kan voor de korte termijn (vanaf 1 dag) tot meer dan een jaar. Één truck of meerdere trucks. U vraagt, wij leveren!

Relevante praktijkcases

DrankDozijn wil markt veroveren

DrankDozijn wil markt veroveren

“De Linde N20 combineert optimale ergonomie en gebruiksvriendelijkheid met topprestaties”

Advies van een logistiek expert?

Wij nemen binnen een werkdag contact met u op voor een vrijblijvend advies of een offerte Op-Maat.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.