Tekst

Veilig werken in de chemische industrie

Binnen de chemische sector gelden vanzelfsprekend strenge veiligheidsmaatregelen en moeten werknemers op een uiterst nauwkeurige manier te werk gaan. U kunt er daarom maar beter voor kiezen om trucks in te zetten die u in staat stellen om uw chemische producten exact te behandelen zoals u dat wenst.

Tekst

Ultieme veiligheid bij het werken met gevaarlijke stoffen

Linde trucks staan bekend om hun betrouwbaarheid waardoor u ervan op aan kunt dat u op een veilige manier aan de slag kunt. Een aspect dat zeker in de chemische sector niet onderschat mag worden.

Een hulpmiddel dat de veiligheid nog meer verhoogt, is de Linde Safety Pilot. Deze veiligheidsoptie biedt een duidelijke visuele weergave van het lastzwaartepunt, het (veilige) gewicht op de vorken en de (veilige) hefhoogte. Hierdoor worden veel ongevallen voorkomen waaronder gevaarlijke situaties met chemische stoffen. Ook biedt Linde de Safety Guard, een innovatief bewakingssysteem dat vroegtijdig waarschuwt voor mogelijke gevaren. Zo kan het systeem om hoeken en door muren kijken, verlaagt het automatisch snelheden en kan het geprogrammeerd worden voor elk gevaarlijk scenario. De Linde Safety Guard maakt gebruik van waarschuwingszones om ongelukken te voorkomen.

Explosiebeveiligde trucks

Bij bedrijven binnen de chemische sector wordt vaak met explosieve materialen gewerkt. Hierbij bestaat altijd een kleine kans op ontploffingen. Om zowel personeel als materiaal optimaal te beschermen, kunt u het best gebruik maken van onze explosiebeveiligde trucks die specifiek voor deze situaties gemaakt zijn. Ze zijn namelijk opgebouwd uit ontploffingsbestendige materialen. Bovendien sluiten alle onderdelen van de vorkheftruck perfect op elkaar aan om de bestuurder steeds volledig af te schermen van de situatie rondom de truck.

Kiest u voor Linde heftrucks, dan is dit eenvoudig te vermijden. Onze heftrucks zijn uitgerust met de unieke Linde Load Control waardoor u de cilinders op een uitermate precieze en snelle manier kunt behandelen. Zo omzeilt u bovenstaande situatie probleemloos.

Tekst

Verschillende voorzetopties

In de chemische sector is er vaak behoefte aan voorzetapparatuur voor specifieke toepassingen. Bij Motrac bent u dan aan het juiste adres. U kunt er bij onze Linde heftrucks namelijk voor kiezen om bepaalde trucks van speciale voorzetapparatuur te voorzien, zoals een rotator om voorwerpen te kantelen, een klem om uw producten op te pakken die niet op een lastdrager (zoals een pallet) staan of een sideshift om goederen ook zijdelings te positioneren.

Hebt u een specifieke toepassing voor ogen en wilt u graag weten of wij u hiervoor een geschikte oplossing kunnen bieden? Neem dan contact met ons op!

Explosiebeveiligde truck
Explosiebeveiligde batterij
Reachtruck in zone 2 ruimte
T20 in chemische industrie
Orderverzamelaar in chemische ruimte

Exclusief distributeur ULMA

Naast het assortiment van Linde biedt Motrac tevens de RVS trucks van het merk ULMA aan. ULMA trucks zijn speciaal ontwikkeld als transportmiddel en hefoplossing voor o.a. de chemische industrie. De trucks van 100% roestvast staal kunnen worden ingezet, daar waar hoge eisen gesteld worden aan hygiëne en corrosiebestendigheid.

Veelgestelde vragen in de chemie industrie

Hoe kan je bijdragen aan veiliger werken in de chemische industrie?

In iedere bedrijfstak en in elke industrie dient veilig werken hoog op de agenda te staan. Toch vraagt veiligheid in de chemische industrie, nog meer dan in andere bedrijfstakken, om investeringen in producten en systemen die de veiligheid van zowel medewerkers als trucks en ander materieel beschermen.

Motrac biedt een ruim assortiment Linde Atex trucks, voorzien van explosiebeveiliging.

Om ongelukken te voorkomen zonder dat dit ten koste gaat van die efficiëntie en productiviteit bieden wij daarnaast Linde Safety Guard: een innovatief assistentiesysteem dat vroegtijdig waarschuwt voor mogelijke gevaren, dat onderscheid maakt tussen heftruck en voetgangers en dat intelligente veiligheidszones creëert rondom de trucks en infrastructuur. Tegelijkertijd wordt het systeem op maat ingeregeld, zodat het precies is afgestemd op de specifieke situatie bij een bedrijf.

Lees hoe je ongelukken voorkomt in EX zones in onze publicatie in Chemische Logistiek Magazine.

Relevante praktijkcases

Broekman Logistics geeft topprioriteit aan magazijnveiligheid

Broekman Logistics geeft topprioriteit aan magazijnveiligheid

“Behalve de veiligheidsfuncties zijn de flexibele configuratiemogelijkheden, het gebruiksgemak en het rijcomfort van de Linde trucks voor ons bedrijf belangrijke selectiecriteria en voordelen.”

Veiligheid voorop bij distributeur Brenntag

Veiligheid voorop bij distributeur Brenntag

“Veiligheid is voor ons het allerbelangrijkste”

Vrijblijvend advies van een expert?

Wij nemen binnen een werkdag contact met u op voor een vrijblijvend advies of een offerte Op-Maat.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.