Tekst

Veilig werken in de chemische industrie

Binnen de chemische sector gelden vanzelfsprekend strenge veiligheidsmaatregelen en moeten werknemers op een uiterst nauwkeurige manier te werk gaan. U kunt er daarom maar beter voor kiezen om trucks in te zetten die u in staat stellen om uw chemische producten exact te behandelen zoals u dat wenst.

Tekst

Optimaal transport van cilinders met Linde Load Control

In de chemische sector wordt vaak gebruik gemaakt van cilinders. Een vaak voorkomend probleem hierbij is, dat het niet altijd eenvoudig is om ze snel genoeg op de vorken van de vorklift achteruit te laten rollen. Het gevolg hiervan is dat cilinders opnieuw van het vorkenbord kunnen rollen. Daardoor gaat uw productiviteit omlaag en ontstaan er potentieel gevaarlijke situaties.

Tekst

Ultieme veiligheid

Linde trucks staan bekend om hun betrouwbaarheid waardoor u ervan op aan kunt dat u op een veilige manier aan de slag kunt. Een aspect dat zeker in de chemische sector niet onderschat mag worden. 

Een hulpmiddel dat de veiligheid nog meer verhoogt, is de Linde Safety Pilot. Deze veiligheidsoptie biedt een duidelijke visuele weergave van het lastzwaartepunt, het (veilige) gewicht op de vorken en de (veilige) hefhoogte. Hierdoor worden veel ongevallen voorkomen waaronder gevaarlijke situaties met chemische stoffen. Ook biedt Linde de Safety Guard, een innovatief bewakingssysteem dat vroegtijdig waarschuwt voor mogelijke gevaren. Zo kan het systeem om hoeken en door muren kijken, verlaagt het automatisch snelheden en kan het geprogrammeerd worden voor elk gevaarlijk scenario. De Linde Safety Guard maakt gebruik van waarschuwingszones om ongelukken te voorkomen.

Explosiebeveiligde reachtruck

Explosiebeveiligde trucks

Bij bedrijven binnen de chemische sector wordt vaak met explosieve materialen gewerkt. Hierbij bestaat altijd een kleine kans op ontploffingen. Om zowel personeel als materiaal optimaal te beschermen, kunt u het best gebruik maken van onze explosiebeveiligde trucks die specifiek voor deze situaties gemaakt zijn. Ze zijn namelijk opgebouwd uit ontploffingsbestendige materialen. Bovendien sluiten alle onderdelen van de vorkheftruck perfect op elkaar aan om de bestuurder steeds volledig af te schermen van de situatie rondom de truck.

Explosiebeveiligde heftruck

Kiest u voor Linde heftrucks, dan is dit eenvoudig te vermijden. Onze heftrucks zijn uitgerust met de unieke Linde Load Control waardoor u de cilinders op een uitermate precieze en snelle manier kunt behandelen. Zo omzeilt u bovenstaande situatie probleemloos.

Tekst

Verschillende voorzetopties

In de chemische sector is er vaak behoefte aan voorzetapparatuur voor specifieke toepassingen. Bij Motrac bent u dan aan het juiste adres. U kunt er bij onze Linde heftrucks namelijk voor kiezen om bepaalde trucks van speciale voorzetapparatuur te voorzien, zoals een rotator om voorwerpen te kantelen, een klem om uw producten op te pakken die niet op een drager (bijvoorbeeld een pallet) staan of een sideshift om goederen ook zijdelings te verplaatsen. 

Hebt u een specifieke toepassing voor ogen en wilt u graag weten of wij u hiervoor een geschikte oplossing kunnen bieden? Neem dan contact met ons op!
 

Explosiebeveiligde truck
Explosiebeveiligde batterij
Reachtruck in zone 2 ruimte
T20 in chemische industrie
Orderverzamelaar in chemische ruimte
ULMA-RVS-trucks

Exclusief distributeur ULMA

ULMA trucks zijn speciaal ontwikkeld als transportmiddel en hefoplossing voor o.a. de chemische industrie. De trucks van 100% roestvast staal kunnen worden ingezet, daar waar hoge eisen gesteld worden aan hygiëne en corrosiebestendigheid (HACCP, EG 852/2004)

Relevante praktijkcases

Veiligheid bij Brenntag

Veiligheid voorop bij distributeur Brenntag

Veiligheid voorop bij distributeur Brenntag

“Veiligheid is voor ons het allerbelangrijkste”

Vrijblijvend advies van een expert?

Wij nemen binnen een werkdag contact met u op voor een vrijblijvend advies of een offerte Op-Maat.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.