Tekst

Zware lasten te heffen? Geen probleem

Onder de noemer materials & commodities vallen de meest veeleisende sectoren, zoals chemie, recycling, bouw en papier & hout. Bent u werkzaam in één van deze sectoren en op zoek naar krachtige en betrouwbare heftrucks en magazijntrucks? Én hecht u belang aan veilige, ergonomische logistieke oplossingen? Bent u op zoek naar duurzame of veelzijdige oplossingen? Met de Linde hef- en magazijntruck hoeft u geen concessies te doen.

Linde H18T bij bouwbedrijf
Linde X35 heft grote stalen buizen
Tekst

Onovertroffen krachtontwikkeling, zowel thermisch als elektrisch

De bedrijven die binnen de categorie materials & commodities vallen stellen hoge eisen aan hun interne transportmateriaal en dat is niet meer dan terecht. De trucks worden ingezet onder zware omstandigheden, zoals stoffige omgevingen en oneffen terreinen, ze moeten zeer zware lasten verplaatsen of werken met gevaarlijke stoffen. Ze moeten daarom kunnen vertrouwen op hun trucks. En laat dat nu één van de kwaliteiten van onze Linde trucks zijn, betrouwbaarheid. De gepatenteerde Linde hydrostaat is al meer dan zestig jaar een ongeslagen succes op de Linde verbrandingstrucks. En dankzij de introductie van de duurzame X20 - X35 heftrucks beschikt Linde ook over de krachtigste elektrische vorkheftrucks op de markt.

Linde H50 EVO met klemmen verplaatsen recycle papier
Linde X35 in de kunststof recycling
Tekst

Voorzetapparatuur voor iedere toepassing

De categorie materials & commodities omvat veel uiteenlopende sectoren, die op hun beurt ook weer om verschillende toepassingen vragen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Opslag van chemische producten in losse cilinders

  • Productie van lange kabels/ buizen voor inzet op bouwwerven

  • Opslag van papier op grote papierrollen

  • Verwerking van explosiegevoelige stoffen of materie

Al die verschillende industrieën vragen ook om verschillende voorzetapparatuur om de goederen op een veilige manier te transporteren. Onze Linde trucks zijn dan ook uit te rusten met een ruim assortiment voorzetapparatuur. Bij Motrac geven we u graag advies over de diverse mogelijkheden, zoals:

  • extra breed vorkenbord

  • multipallet handler

  • stenenklem

  • sideshift

  • papierrollenklem

  • tapijtdoorn

Tekst

Explosie beveiligde trucks

Bent u werkzaam in de chemische industrie, dan kunnen we hef- en magazijntrucks in ATEX-uitvoering aanbieden, zodat deze veilig in explosiegevoelige omgevingen (EX zone 1 en zone 2) kunnen worden ingezet. In de Linde fabriek worden de trucks opgebouwd met explosieveilige onderdelen, volgens de ATEX richtlijnen.

Linde explosie beveiligde truck
Tekst

Ergonomische trucks om bestuurder te beschermen

Niet alleen de interne transportmiddelen zelf moeten bestand zijn tegen werken in zware werkomstandigheden. Ook van de bestuurders van die truck wordt veel gevraagd tijdens het besturen van een truck. Bescherming tegen te zware belasting van hun lichaam is dan van groot belang. Bij het ontwerp van Linde heftrucks en magazijntrucks is er veel aandacht besteed aan de ergonomie van de trucks en daarom worden trillingen en schokken tot een minimum beperkt. Bij de nieuwste Linde heftrucks zijn de aandrijfas, de stuuras en de mast bovendien van het chassis losgekoppeld, om zo de bestuurder nog verder te beschermen tegen fysieke belastingen als gevolg van trillingen.

Linde load control in Linde X35 elektrische heftruck
Linde E18 explosie beveiligde truck
Tekst

Direct weer aan de slag met de 24/7 bereikbaarheid van Motrac

Vaak wordt een klus van de ene werknemer opgevolgd door een actie van een volgende werknemer. De één wacht op de ander. Dus als een truck stilvalt, kan dit een keten van vertraging teweegbrengen. En stilstand kost geld, dat weten we bij Motrac. Daarom is de onderhoudsdienst van Motrac altijd bereikbaar. Ons team dat bestaat uit meer dan 150 gekwalificeerde service monteurs staat 24/7 voor u klaar. En wilt u er zeker van zijn dat uw trucks goed onderhouden zijn, kies dan voor onze servicepakketten.

Sectoroverzicht

Meer weten over de industrieën die onder materials en commodities vallen? Klik hieronder om per sector te bekijken welke interne transportoplossingen we Op-Maat kunnen aanbieden:  

Chemie

Chemie

Binnen de chemische sector gelden strenge veiligheidsmaatregelen en moeten werknemers op een uiterst nauwkeurige manier te werk gaan. Kies daarom voor trucks die u in staat stellen om uw chemische producten exact te behandelen zoals u dat wenst.

Bouw

Bouw

Werken in de bouw vraagt om maximale inzet en pure kracht. Niet alleen van medewerkers, ook van de trucks. Of het nu gaat om het verplaatsen van zware lasten, het rijden van langere afstanden over oneffen ondergronden, het werken in stoffige omgevingen of het draaien van vele uren achtereen.

Papier, hout & drukkerijen

Papier, hout & drukkerijen

Grote rollen papier, extreem grote pakketten karton of zware pallets met hout te verplaatsen? Onze Linde trucks zijn inzetbaar bij iedere toepassing, voor zowel grof als fijn werk, zowel binnen als buiten en voor korte en langdurige inzet.

Recycling

Recycling

Werken in de recycle sector staat vaak gelijk aan werken op moeilijke ondergronden. Om dit als bestuurder gedurende de hele werkdag vol te houden, is het belangrijk dat u van voldoende comfort kunt genieten.

Doe-het-zelf

Doe-het-zelf

Is er weinig ruimte in uw magazijn? Heeft de winkelvloer smalle gangpaden? Moeten producten snel en effectief verplaatst worden? Dan komen de compacte Linde trucks goed tot hun recht.