Tekst

Optimaal comfort & ongekende kracht met Linde heftrucks

Werken in de recycle sector staat vaak gelijk aan werken op moeilijke ondergronden, stoffige omgevingen en werken met ongelijke en vaak zware lasten. Om dit als bestuurder gedurende de hele werkdag vol te houden, is het belangrijk dat u van voldoende comfort kunt genieten.


Onze robuuste Linde heftrucks zijn ergonomisch opgebouwd en bieden het nodige comfort door gebruik te maken van aanpasbare cabine-uitrustingen en intelligente dempingsystemen. Zo heeft u bijvoorbeeld veel voordeel van de in rubber gemonteerde voor- en achteras, die voor een dubbele demping op de as zorgt. Daarnaast worden bestuurders niet blootgesteld aan trillingen. 

Tekst
  • Betrouwbare en robuuste heftrucks; zowel elektrische heftrucks als verbrandingsheftrucks

  • Ruwere ondergronden? Geen probleem voor onze kwalitatief hoogstaande heftrucks.

  • Linde Hydrostraat: zuinige krachtbron . De unieke Linde hydrostatische aandrijving staat al meer dan 60 jaar garant voor hoge productiviteit en laag brandstofverbruik.

  • Geassocieerd lid van Metaal Recycling Federatie. Linde levert af-fabriek heftrucks in diverse uitvoeringen speciaal voor de recycling industrie.

recycling industrie intern transport
recycling industrie intern transport
Tekst

Linde krachtpatsers als ultieme krachtbron

Voor een sector waarin behoefte is aan trucks met veel kracht, heeft Linde het 12XX platform ontwikkeld. Bestaande uit onder andere de 1202 (H20 – H35) een krachtige verbrandingstruck. Deze Linde Hydrostaat is een absolute troef die onze thermische heftrucks een streepje voor geeft op de concurrentie. Deze aandrijving is standaard bij de diesel- en gastrucks van Linde en zorgt onder meer voor minder slijtage en meer vermogensproductie, waardoor u ze ook voor de zwaarste toepassingen kunt inzetten.

Kiest u wel voor high performance, maar gaat u liever voor een duurzamere variant als u werkzaam bent in de productie- of recyclingsector? Kies dan voor de nieuwe generatie elektrische vorkheftrucks, de 1252 X (X20 – X35). Extreem krachtige en robuuste elektrische trucks voor binnen én buiten gebruik. Deze krachtpatser is de eerste en enige elektrisch aangedreven vorkheftruck die de performance van een verbrandingstruck kan evenaren, tegen blootstelling van grote hoeveelheden stof kan én zich makkelijk een weg weet te banen over oneffen terreinen. Daarmee is hij ook uiterst geschikt voor de recyclebranche.

Tekst

Grote verscheidenheid aan voorzetopties

Producten bij een recyclingbedrijf komen vaak in verschillende vormen en groottes binnen. Het is dan geen overbodige luxe om over meerdere types voorzetapparatuur te beschikken. Wij bieden een grote verscheidenheid aan apparatuur die u op uw vorkheftruck kunt laten aanbrengen. Denk hierbij aan een rotator om voorwerpen te kantelen en een klem om uw producten snel te klemmen.

Hebt u een specifieke toepassing voor ogen en wilt u graag weten of wij u hiervoor een geschikte oplossing kunnen bieden? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen!

Tekst

De nieuwe emissieregeling

Sinds 3 augustus 2020 is bepaald dat heftrucks op diesel met een hefcapaciteit tot 8 ton niet meer binnen mogen rijden. Deze moeten vervangen worden door een LPG of een elektrische truck. Er wordt steeds strenger gecontroleerd op de emissieregeling. Gelukkig kunt u bij Linde terecht voor een ruim aanbod aan alternatieven voor de diesel trucks. Zo kunt u met de Linde elektrische heftrucks  zowel binnen als buiten rijden. Uw voordelen:

  • U heeft geen omkijken meer naar de emissieregeling

  • U bent milieubewust aan het werk

  • Met de X20 – X35 haalt u een elektrische heftruck ‘in huis’ met dezelfde kracht en mogelijkheden als een verbrandingsmotor.


Bent u nog niet helemaal klaar voor elektrische trucks? Ook met de Linde LPG heftrucks voldoet u aan alle eisen van de emissieregeling.

Robuuste Linde trucks aan het werk

Linde heftrucks in de recycling industrie
Linde heftrucks in de metaal recycling industrie
Linde heftrucks in de recycling industrie
Linde heftrucks in de recycling industrie
Linde heftrucks in de plastic recycling industrie
Tekst

Geassocieerd lid van de Metaal Recycling Federatie

Motrac is lid van de Metaal Recycling Federatie (MRF). Dankzij onze jarenlange kennis en ervaring in de recyclingbranche, levert Linde af-fabriek heftrucks in diverse speciale uitvoeringen voor de recycling. De MRF heeft als doel milieuvriendelijke en economisch verantwoorde recycling van alle gebruikte metalen in Nederland te stimuleren. Linde heftrucks zijn ontwikkeld voor 20.000 draaiuren, oftewel 1.000.000 km, wat de duurzaamheid ten goede komt. Onze heftrucks zelf zijn zelfs voor minimaal 98% recyclebaar. Daarnaast zijn we ons sterk bewust van het belang van een gezond milieu en weten we dat verminderen en beperken van onze footprint essentieel is voor het behoud van het milieu. Motrac heeft het niveau 3 op de CO2-Prestatieladder behaald.

Relevante praktijkcases

Gereviseerde E-truck biedt HKS helpende hand

Gereviseerde E-truck biedt HKS helpende hand

Het ApprovedTrucks-programma van Motrac in samenwerking met Linde is een steeds vaker gebruikte oplossing om snel te kunnen beschikken over extra heftrucks.

Van Werven verduurzaamt logistiek materieel met Linde

Van Werven verduurzaamt logistiek materieel met Linde

Voor het transport van alle ontvangen materialen, de aanvoer naar recyclingsprocessen en het verzenden naar klanten gebruikt Van Werven verschillende typen elektrische Linde heftrucks.

Daly Plastics kiest al 45 jaar voor kwaliteit Linde heftrucks

Daly Plastics kiest al 45 jaar voor kwaliteit Linde heftrucks

“Sinds onze eerste ervaringen met de door mijn vader aangeschafte occasion Linde heftruck, zijn wij niet meer van leverancier veranderd."

Meer comfort en duurzame heftrucks bij Krommenhoek Metals

Meer comfort en duurzame heftrucks bij Krommenhoek Metals

"Doordat de mast vast gemonteerd is, worden trillingen via de in rubbers gemonteerde aandrijfas en neigcilinders, geïsoleerd. Dit zorgt voor meer comfort voor de chauffeur.”

Advies van een recycling expert?

Wij nemen binnen een werkdag contact met u op voor een vrijblijvend advies of een offerte Op-Maat.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.