Tekst

Voor iedere toepassing een oplossing voor de papier-, hout en drukkerijsector

Grote rollen papier, extreem grote pakketten karton of zware pallets met hout te verplaatsen? Onze Linde trucks zijn inzetbaar bij iedere toepassing, voor zowel grof als fijn werk, zowel binnen als buiten en voor korte en langdurige inzet. Bij Motrac vindt u de meest geschikte oplossing voor iedere toepassing. Van een grote variatie aan Linde hef- en magazijntrucks tot een uitgebreide range aan voorzetapparatuur en veiligheidsoplossingen.

H50 EVO met klemmen verplaatsen recycle papier
E80 heftruck met hout rijdt opslag binnen
Tekst

Betrouwbare trucks met maximale productiviteit

In de papier- en de houtindustrie wordt er vaak gewerkt onder zeer zware omstandigheden. Niet alleen zijn er krachtige machines nodig om het zware werk te verzetten. Door de verwerking van papier of hout kan de lucht ook een flinke hoeveelheid stof bevatten. Ook kunnen er losgeraakte stukjes hout of papier door de lucht vliegen waardoor filters verstopt kunnen raken. Daardoor is er behoefte aan betrouwbare en robuuste trucks die tegen een stootje kunnen.

Linde trucks zijn hiervoor uitermate geschikt, niet alleen door hun robuuste bouw, maar ook door de gepatenteerde Linde hydrostatische aandrijving. Deze zorgt ervoor dat de heftruck met gemak lange afstanden kan rijden op hoge snelheid. Daarnaast zijn trucks met een hydrostaat zeer geschikt voor kort cyclisch werk en het laden en lossen van vrachtwagens, draaien ze hun hand niet om voor zware werkzaamheden én bevatten ze minder slijtagegevoelige onderdelen.

Tekst

Linde 1252 X: de 100% elektrische krachtpatser

Duurzaamheid is een belangrijk aspect bij veel bedrijven. Toch is het in de papier- en houtverwerkende industrie zelfs een absolute basisvoorwaarde. Zo proberen bedrijven bijvoorbeeld zo veel mogelijk hun eigen restproducten te gebruiken om energie op te wekken en zo milieuvriendelijk mogelijk te werken.

Onze nieuwe elektrische krachtpatsers, de X20 - X35 heftrucks, zijn bij uitstek geschikt voor sectoren die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. De 1252 X is de eerste elektro truck in zijn klasse met de kracht van een verbrandingstruck en is bestand tegen blootstelling aan grote hoeveelheden stof en vuil.

Tekst

Maatwerk service en accessoires

Op pallets, met enkele of met dubbele vorken of juist met klemmen. Hoe uw goederen ook verplaatst moeten worden, Motrac biedt voor iedere toepassing en iedere branche een Op-Maat oplossing. Wilt u weten welke oplossingen het beste zijn voor de toepassing in uw bedrijf? Onze specialisten geven u graag advies.

Voor iedere toepassing in de papier- en houtindustrie en drukkerijen een truck Op-Maat

X35 in houtverwerkingsbedrijf rijdt met planken van buiten naar binnen
E16 Heftruck rijdt met stapel karton op pallet
papier Linde truck
E50 heftruck met papierklem lift grote rollen papier
1252 X in Warehouse_opslag met pallets hout
Tekst

Optimale ergonomie

Niet alleen moeten trucks tegen zware omstandigheden bestand zijn. Ook is het belangrijk dat ze de bestuurder beschermen. De trucks zijn de werkplek van de bestuurders. De plek waar ze een groot deel van de dag doorbrengen. Daarom is er bij het ontwerp van alle Linde hef- en magazijntrucks grote aandacht besteed aan ergonomie en comfort. Zo verkleinen bijvoorbeeld de in rubber gemonteerde voor- en achteras van Linde heftrucks de kans op lichamelijke ongemakken doordat ze voor een dubbele demping zorgen en zo trillingen minimaliseren. Daarnaast zijn bij de nieuwste vorkheftrucks de aandrijfas, de stuuras en de mast losgekoppeld van het chassis. Op deze manier wordt de bestuurder nog beter beschermd tegen lichamelijke klachten als gevolg van trillingen.

Tekst

Stevige masten bij Linde heftrucks én magazijntrucks

Waarom kiezen voor een Linde truck als je werkzaam bent in de papier- of houtverwerkende industrie? Naast de bovengenoemde kracht, ergonomische bouw en stofbestendigheid, zitten op de Linde heftrucks ook de door Linde gepatenteerde bovenliggende neigcilinders. Deze zorgen voor een grotere maststijfheid en daardoor voor meer stevigheid en precisie op hoge hefhoogte. Maar ook voor meer veiligheid door onder andere beter zicht naar voren vanwege de slanke mastprofielen. Zo kan de truck ook bij zware inzet maximaal presteren.

Niet alleen de Linde heftrucks zijn zeer goed in te zetten in de papier- en houtverwerkende industrie. Ook de Linde reachtrucks en smallegangentrucks beschikken over systemen die ervoor zorgen dat ze ook op grote hoge een maximale stabiliteit blijven bieden. Zo worden horizontale en verticale schommelingen sterk verminderd tot zelfs niet mogelijk door de Dynamic Reach Control en de Active Stability Control.

K-truck in warehouse met papier tussen smalle stellingen
K-truck in warehouse met karton in smalle gangen

Relevante praktijkcases

Foreco: IJzersterk in houtverwerking

Foreco: IJzersterk in houtverwerking

“Met de Linde E50 zijn we weer een stap dichter bij een duurzame toekomst”

Vrijblijvend advies van onze experts?

Wij nemen binnen een werkdag contact met u op voor een vrijblijvend advies of een offerte Op-Maat.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.