Tekst

Met het oog op de klimaatverandering staan bijna alle bedrijven voor dezelfde uitdaging: hoe kunnen we de koolstofuitstoot verminderen zonder de winstgevendheid en het concurrentievermogen op te offeren.

Wij bieden vandaag al intralogistieke oplossingen voor een betere toekomst. Wij beloven u te helpen het energieverbruik terug te dringen, de uitstoot te verminderen en de kosten te minimaliseren - en dat alles met een maximale productiviteit van uw truckvloot!

Dat is "Green Performance" voor u.

Video thumbnail
Tekst

Rood is het nieuwe groen: Technologieën van Linde

Op basis van talloze klantprojecten in bijna alle sectoren weten we dat er geen kant-en-klare oplossingen bestaan. Onze experts werken met u samen om de juiste aanpak te vinden voor uw individuele wensen en behoeftes - of het nu gaat om het optimaliseren van bestaande energiesystemen of het overschakelen op andere vormen van energie.

Bij ons vindt u een uitgebreid portfolio van toekomstbestendige technologieën, waarmee u efficiënt en productief kunt werken en tegelijkertijd voldoet aan het duurzaamheidsbeleid:

 • Altijd de juiste keuze

Brandstofcel, lithium-ion technologie of moderne loodzuur batterijen als optie voor bijna alle magazijntrucks en elektrische vorkheftrucks.

 • Alles van dezelfde leverancier

Batterijsystemen en laders zijn optimaal afgestemd op de trucks, waardoor energie-efficiëntie en hoge beschikbaarheid gewaarborgd zijn.

 • Uitstoot minimaliseren

De nieuwste generatie IC-trucks overtreft de emissievoorschriften en is goedgekeurd voor gebruik met hydrogene plantaardige olie (HVO) naast diesel, LPG en CNG.

 • Elektrisch in elke toepassing

Kracht en robuustheid zonder uitlaatgassen en motorgeluid - de elektrische X-modellen van Linde kunnen de zwaarste bedrijfsomstandigheden gemakkelijk aan.

 • Eindeloze E-power

Elektrisch alternatief, zelfs voor zware toepassingen - elektrische vorkheftrucks voor zwaar gebruik tot 18 ton, met opties voor loodzuur- of lithium-ion batterijen.

Video thumbnail
Tekst

Het beste van twee werelden: X-treme power, X-tra duurzaam

Veel bedrijven vertrouwen vanwege hun kracht en robuustheid op de 'klassieke' trucks met verbrandingsmotor. Maar de tijden veranderen. Met de komst van de X-modellen van Linde zijn er elektrische vorkheftrucks op de markt gekomen die het laadvermogen en de prestaties van IC-trucks combineren met de flexibiliteit en de emissievrije werking van elektrische trucks. Dankzij X zijn duurzaamheid en prestatie niet langer tegenstrijdigheden. Sterker nog, er zijn nu ook elektrische trucks beschikbaar voor lasten van 3,5 tot 5 ton!

Meer informatie over de X-modellen: Linde X20 - X35 en Linde X35 - X50.

Li-ION: Meer energie, meer flexibiliteit

Li-ION: Meer energie, meer flexibiliteit

Linde ontwikkelt al vele jaren innovatieve lithium-ion power units voor intern transport. Vergeleken met de loodzuur variant bieden Li-ION batterijen veel voordelen; van een hogere vermogensdichtheid tot de mogelijkheid om tussentijds te opladen.

Brandstofcellen: CO2-neutraal

Brandstofcellen: CO2-neutraal

Brandstofcellen zetten waterstof om in elektriciteit en leveren emissievrije energie voor maximale prestaties. Omdat ze kunnen worden bijgetankt zoals trucks met een gewone verbrandingsmotor, garanderen trucks met brandstofcellen een hoge flexibiliteit en maximale beschikbaarheid.

Heftrucks met contragewicht: volledige keuzevrijheid

Heftrucks met contragewicht: volledige keuzevrijheid

Onze nieuwe vorkheftrucks bieden een vrije energiekeuze. Dankzij een innovatief serieplatform kunnen ze met elk energiesysteem worden uitgerust: diesel/HVO, aardgas, loodzuur, lithium-ion of waterstof.

Elektrische vorkheftruck voor zware inzet: Duurzame hefkracht

Elektrische vorkheftruck voor zware inzet: Duurzame hefkracht

Tot nu toe waren verbrandingstrucks de enige optie als het echt moeilijk wordt. Onze E100 - E180 elektrische heftrucks voor zware inzet hebben daar verandering in gebracht. Ze tillen tot 18 ton en combineren het vermogen van een dieseltruck met de emissievrije werking van een elektrische vorkheftruck.
Tekst

Stap voor stap naar de juiste energie

De keuze voor de juiste energie-oplossing roept ook veel vragen op:

 • Welk energiesysteem past bij mijn wensen en behoeftes?
 • Wat betekent de overstap naar een andere energiebron of technologie voor mijn bedrijf?
 • Hoe beheer ik mijn energieverbruik zo efficiënt mogelijk?

Daarom gaat de Green Performance-aanpak veel verder dan trucks, batterijen en laders. Onze experts helpen u bij het kiezen van het juiste energiesysteem voor uw vloot en het optimaal afstemmen van operationele eisen, laadtijden, energieverbruik en infrastructuur bij de implementatie van de nieuwe oplossing. Alvast meer weten over onze verschillende energieoplossingen?

Green Performance staat voor:

Een totaalbenadering

Verlaag de energiekosten en bescherm het milieu zonder aan prestaties in te boeten.

De juiste energie

Van diesel/HVO tot waterstof: het juiste energiesysteem voor elke behoefte.

Op-Maat adviezen

Gestructureerd advies voor een energiesysteem op maat.

Digitale tools

Softwaretools voor laadmanagement en controle van het energiebudget.

 • Een totaalbenadering
 • De juiste energie
 • Op-Maat adviezen
 • Digitale tools
 • Verlaag de energiekosten en bescherm het milieu zonder aan prestaties in te boeten.

 • Van diesel/HVO tot waterstof: het juiste energiesysteem voor elke behoefte.

 • Gestructureerd advies voor een energiesysteem op maat.

 • Softwaretools voor laadmanagement en controle van het energiebudget.

Tekst

Elektriciteitsgebruik onder controle met effectief energiebeheer

Voor een duurzaam en zuinig gebruik van elektriciteit moeten het laadbeheer, de infrastructuur en de inzet van trucks perfect op elkaar zijn afgestemd. Wij hebben de digitale hulpmiddelen om dit te realiseren.

connect:charger - een einde aan piekbelastingen

De beschikbaarheid van elektrisch intern transport wordt bepaald bij het laadstation. Als er echter te veel trucks tegelijk worden opgeladen, kunnen dure laadpieken ontstaan. Met het intelligente connect:charger laadmanagementsysteem hebben we de ideale oplossing.

Meer over de connect:charger van Linde >>