Tekst

Samen werken aan een veilige werkomgeving

Veilig werken begint met een veilig magazijn of veilig buitenterrein. Daarnaast creëren veiligheidsproducten, heftruck trainingen en veiligheidsbewuste en gecertificeerde medewerkers een veilige werkomgeving. Motrac adviseert en ondersteunt u graag op het gebied van veiligheidsproducten en diensten en veilig intern transport. Samen met u beperken we risico's tot een minimum en werken we aan maximale veiligheid in uw werkomgeving. Materiële schade aan een truck, goederen of stellingen kost immers geld. Ook persoonlijk letsel of ziekteverzuim zijn ongewenste effecten.

Enkele te voorkomen risico’s in uw werkomgeving zijn:

 • Aanrijden van mensen, materialen, andere truck of gebouw
 • Omvallen van een truck of een stelling
 • Ongepland in beweging komen van een truck
 • Oneigenlijk gebruik maken van een truck
 • Om- of afvallen van goederen
Tekst

Onze producten en diensten voor veilig intern transport

Al decennialang biedt Motrac producten van Linde waarin veiligheid en ergonomie zijn geïntegreerd. Naast veilige producten bieden we ook vele oplossingen die de veiligheid in uw werkomgeving vergroten. Bekijk onze oplossingen.

Alle producten voor veilig werken

Alle producten voor veilig werken

Bij elke Linde truck kunt u standaard rekenen op veiligheidsvoorzieningen en innovatieve technologieën. Naast veilige trucks biedt Motrac een verscheidenheid aan handige opties, die de veiligheid in uw werkomgeving nog verder vergroten.

Onze diensten voor veilig werken

Onze diensten voor veilig werken

Een veilige werkomgeving voorkomt schade of letsel. Het verhoogt de efficiency op de werkvloer en verlaagt kosten. Motrac heeft een team van veiligheidsexperts die u helpen met een oplossing op maat. Zij geven deskundig advies over veilig werken dat op uw situiatie is afgestemd.
Tekst

Innovaties voor veiliger intern transport

Linde Material Handling geeft vandaag vorm aan de toekomst. Met dezelfde vindingrijkheid als de oprichters van het bedrijf werken technici en ingenieurs van Linde vandaag de dag aan efficiënte oplossingen voor complexe intralogistieke taken. Het combineren van productiviteit, veiligheid en ergonomie resulteert in technische innovaties en nieuwe benaderingen voor vlootbeheer en servicemodellen waarmee u als gebruiker duurzame concurrentievoordelen kan genereren. Bekijk de innovaties van Linde:

Video thumbnail

De voordelen in een oogopslag

Onze producten

Bij elke Linde truck kunt u standaard rekenen op veiligheidsvoorzieningen en onze innovatieve technologieën zijn eenvoudig aan te passen. Met onze handige opties voor retrofitting kunt u zelfs uw hele wagenpark updaten. Bekijk al onze veiligheidsproducten.

Service & advies

Deskundig advies over veilig werken dat op u is afgestemd: voor alle vragen op het gebied van veiligheid kunt u te altijd rekenen op ondersteuning door een Motrac service adviseur.

Innovaties

De geavanceerde assistentiesystemen, producten en innovaties van Linde verhogen de veiligheid in magazijnen tot een ongekend hoog niveau.

 • Onze producten
 • Service & advies
 • Innovaties
 • Bij elke Linde truck kunt u standaard rekenen op veiligheidsvoorzieningen en onze innovatieve technologieën zijn eenvoudig aan te passen. Met onze handige opties voor retrofitting kunt u zelfs uw hele wagenpark updaten. Bekijk al onze veiligheidsproducten. 

 • Deskundig advies over veilig werken dat op u is afgestemd: voor alle vragen op het gebied van veiligheid kunt u te altijd rekenen op ondersteuning door een Motrac service adviseur.

 • De geavanceerde assistentiesystemen, producten en innovaties van Linde verhogen de veiligheid in magazijnen tot een ongekend hoog niveau.

FAQ's over veiligheid

Wat zijn typische gevaarlijke situaties in de intralogistiek?

Elk ongeval veroorzaakt hoge kosten, stilstand en persoonlijk leed. Het is daarom van groot belang vooraf in te spelen op de meest risicovolle situaties, zodat ongevallen voorkomen kunnen worden. De meest voorkomende ongelukken gebeuren:

 • Daar waar veelvuldige interactie tussen trucks en mensen is
 • Op drukke punten en gevaarlijke kruispunten
 • Op plekken waar trucks of andere voertuigen net wat sneller mogen rijden
 • Tussen trucks en mensen
 • Trucks en infrastructuur
 • Aan goederen of ladingen

Om ongelukken te voorkomen bieden wij een ruim assortiment aan producten en diensten, zoals:

Bekijk al onze veiligheidsproducten en -diensten.

Hoe voorkom je ongelukken in een magazijn?

Wanneer een ongeluk in het magazijn plaatsvindt, kan dat verstrekkende gevolgen hebben. Naast schade aan trucks en materiaal, kan er ook persoonlijk letsel ontstaan, met soms zelfs langdurige uitval van personeel tot gevolg. Daarnaast kan het zijn dat de processen tijdelijk stilliggen. Ongevallen wil je dus te allen tijde voorkomen. Het basisprincipe van ongevallenpreventie is het hebben van waarschuwingszones, die afhankelijk van de gevaarsituatie ter plekke worden ingesteld. Hiervoor worden zenders en sensoren geplaatst op hef- en magazijntrucks, muren, stellingen en rechtstreeks op de werknemers. De Linde Safety Guard is zo'n innovatief hulpsysteem dat de veiligheid voor (hef)truckbestuurders en voetgangers in de directe omgeving van de truck verhoogt. Het 'kijkt' om hoeken en door muren heen, vermindert snelheden en kan worden aangepast aan elk gevarenscenario. Door actieve waarschuwing bij gevaar kunnen alle betrokkenen onmiddellijk reageren. Als er bijvoorbeeld een risico is op een botsing tussen mensen en trucks, anticipeert de Linde Safety Guard op de situatie met vroegtijdige wederzijdse waarschuwingen. Trucks en medewerkers worden gedetecteerd met een nauwkeurigheid tot tien centimeter.

Welke ongelukken zijn te voorkomen met Linde Safety Guard ?

 • Ongevallen tussen trucks en mensen

Door de trucks uit te rusten met de Linde Safety Guard en de voetgangers uit te rusten met zogenaamde Portable Units (of het Pedestrian Warning Band), is het mogelijk om elkaar te waarschuwen nog voordat de chauffeur en voetgangers elkaar kunnen zien.

 • Ongelukken tussen meerdere trucks

Door meerdere trucks uit te rusten met een extra sensor van de Linde Safety Guard, kunnen ze elkaar ook tegelijkertijd waarschuwen.

 • Schade aan de infrastructuur door aanrijdingen

Een van de meest voorkomende en kostbaarste ongelukken is aanrijdingsschade aan (rol)deuren. Met Linde Safety Guard kunnen (rol)deuren eenvoudig worden aangestuurd en gericht worden geopend. Het grote voordeel is de gelijktijdige verlaging van de snelheid van de truck. De trucks kunnen pas weer versnellen als ze veilig en ongevalvrij door de (rol)deur zijn gereden.

 • Snelheidszones

Net als op de openbare weg zijn er in de logistiek gevaarlijke en minder gevaarlijke zones. Daarom maakt de Linde Safety Guard het mogelijk om de snelheid van trucks in bepaalde gebieden te verlagen tot een veilig niveau. Typische voorbeelden van toepassingen zijn in- en uitgangen van hallen, drukke kruispunten of gebieden waar trucks vaak voetgangers tegenkomen.

Vraag een advies op maat aan

Veiligheid staat bij Motrac op nummer 1. Onze services monteurs en specialisten beantwoorden graag al uw vragen over veiligheid en voorzien u van een deskundig advies gebaseerd op onze jarenlange ervaring. Vraag een vrijblijvend advies op maat aan. Laat u gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.