Tekst

De visbranche kiest voor Linde trucks

Motrac is al jaren dé intern logistiek expert binnen de hele visketen. Linde trucks die geprepareerd zijn om in zoute omgevingen te werken, zijn jarenlang inzetbaar en vrij van roest.

De stoelen in de trucks zijn ergonomisch en aan te passen aan de wensen van de bestuurder. Daarnaast biedt Motrac veel veiligheidsoplossingen voor zowel de veiligheid van de chauffeur en voetgangers als om schade te voorkomen aan kostbaar materieel en goederen.

Tekst

Maatwerk heftrucks voor zoute en vochtige omgeving

Het carrosserie van de Linde trucks wordt desgewenst af-fabriek volledig beschermd geleverd. Onze gecertificeerde constructie- en lasmedewerkers doen maatwerk aanpassingen, als dat voor uw werkproces noodzakelijk is.

Ze maken de trucks maximaal geschikt om te werken binnen een zoute en vochtige omgeving. Onderdelen die in aanraking kunnen komen met zouten, worden ‘geschoopeerd’. Er wordt dan een coating aangebracht om het metaal te beschermen tegen roest. Dit kan bij de vorkdrager, de achteras, de smeernippels en de ophanging van de mast.

Ook kunnen de onderzijde, de binnenzijde van het batterijschap en de boorgaten worden getectyleerd, behandeld tegen corrosie en roesten. Onder de vloerplaat van de trucks is dan alles afgedekt zodat er geen opspattende zouten op of in de elektrische modules kunnen komen en de trucks vele jaren naar volle tevredenheid presteren.

Tekst

Minder ziekteverzuim door perfecte ergonomie

Naast robuustheid zijn rijcomfort en veiligheid doorslaggevend bij de keuze van een heftruck. De Linde trucks worden als meest comfortabel ervaren door de bestuurders. Stoelen ondersteunen perfect, de joystick voor besturen van de truck werkt intuïtief en trillingen worden geabsorbeerd en geïsoleerd vanaf het chassis. Optionele verwarmde ramen voorkomen condensvorming.

De trucks zijn bijvoorbeeld uit te breiden met veiligheidsopties zoals:

  • de Linde TruckSpot, een optische en heldere LED projectie op de vloer die waarschuwt voor een naderende truck;
  • het Dynamic Mast Control (op een reachtruck), een systeem dat oscillatie van de mast compenseert;
  • en/of dak- en neigcilinderbescherming.
Tekst

“De Linde heftrucks zijn van een zodanige kwaliteit dat de economische levensduur langer is dan bij andere merken.“
John Zeijderveld, Port Operations & Coldstore manager bij Parlevliet & Van der Plas.

Video thumbnail
Tekst

Geen zorgen over roestvorming – HACCP proof

Linde trucks, speciaal aangepast aan het werk in de visindustrie, voldoen maximaal aan de HACCP eisen. Er ontstaat, bij goed onderhoud, nauwelijks roestvorming. Trucks die aangepast zijn aan werkzaamheden in zoute omgevingen, zijn na 3 jaar nog inzetbaar en schoon. Daarmee gaan ze bewezen langer mee dan trucks met vergelijkbare specificaties van andere merken.

Truckspot bij visserijbranche
Linde heftruck visserijbranche

Bestand tegen vocht met de Dual Drive rijmotor

De Dual Drive motor in de elektrische Linde heftrucks is uniek in de markt: de elektronica en de aandrijving zijn op elkaar gemonteerd. Dit resulteert in nihil energieverlies gedurende de dag.

Door de speciaal ontworpen afdichting is de aandrijfmotor IP54 gecertificeerd en zijn alle gevoelige onderdelen beschermd.

Onze topper voor de visbranche – de E16 heftruck


Onze best verkochte truck aan de visverwerkende industrie en de visgroothandels is deze 1,6 tonner, de Linde E16. De gevoelige elektronische onderdelen zijn waterbestendig afgeschermd. Slanke mastprofielen zorgen voor optimaal zicht.

Parlevliet heftruck met pallets
Parlevliet Heftruck rijdt vrachtwagen binnen
Parlevliet magazijnmedewerker met dozen
Parlevliet heftruck in magazijn bij verpakkingsmachine
Parlevliet reachtruck in koelvrieshuis

100% RVS trucks - 100% hygiënische trucks

Motrac levert, naast Linde trucks, ook ULMA inox trucks. Deze trucks bestaan voor 100% uit roestvast staal en zijn uitermate geschikt voor gebruik in vochtige en zoute omgevingen zoals de visverwerkende industrie.

Doordat Ulma pallettrucks binnen 5 minuten rondom volledig gereinigd kunnen worden, ook de onderkant van de vorken, is er geen excuus meer om niet regelmatig te reinigen. Door een regelmatige schoon maak beurt voorkomt u dat er snel corrosie ontstaat.

  • Schoon binnen 5 minuten
  • 100% RVS, 100% conform de HACPP richtlijnen
  • Uniek gepatenteerde open structuur van de vorken
  • Minimaal IP 65 gecertificeerd bij elektrische delen
  • Ulma Inox producten zijn volledig ontworpen voor de voedselindustrie
Video thumbnail
Video thumbnail

Relevante praktijkcases

Parlevliet & Van der Plas: 20% daling ziekteverzuim

Parlevliet & Van der Plas: 20% daling ziekteverzuim

“De Linde heftrucks zijn van een zodanige kwaliteit dat de economische levensduur langer is dan bij andere merken.”

Exclusief interview Diek Parlevliet: Visserijsector investeert in automatisering en logistiek

Exclusief interview Diek Parlevliet: Visserijsector investeert in automatisering en logistiek

Door te investeren in automatisering, logistiek en andere innovaties, loodst Diek Parlevliet de wereldspeler Parlevliet & Van der Plas al decennia succesvol door woelige wateren.

Advies van een logistiek expert?

Wij nemen binnen een werkdag contact met u op voor een vrijblijvend advies of een offerte Op-Maat.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.