Tekst

Automotive industrie versus intern transportbranche

De wereld van het intern transport en de automotive branche liggen dicht bij elkaar. Dat zien we al gelijk als we naar het design van onze Linde trucks kijken, waarvoor Porsche Engineering verantwoordelijk is. Belangrijk hierbij is dat de vorm de functie volgt. Alles in en op de trucks is om de chauffeur heen ontwikkeld en daarmee intuïtief te bedienen. Zo heeft Linde ook de Linde Load Control ontwikkeld, een intuïtieve joystick en hendels die naar wens zijn in te richten (standaard op iedere Linde truck). Technologie, innovatie en veiligheid zijn aspecten waar in beide branches veel aandacht aan wordt besteed.

Ook is er sprake van een wederzijdse versterking van beide branches: de autosector verzorgt de verplaatsing van al het intern transportmaterieel, terwijl betrouwbare trucks zorgen voor een goedlopende productie en transport van auto’s, vrachtwagens en onderdelen.

Linde FC25 waterstof truck bij BMW fabriek
L-Matic automated_truck trein
Tekst

Toegenomen vraag naar elektrische oplossingen

Zoals ook te zien in de automobielindustrie neemt de vraag naar duurzamere alternatieven en daarmee elektrische oplossingen toe. Om aan die vraag te voldoen heeft Linde afgelopen jaren haar aanbod elektrische alternatieven vergroot. Voor een groot deel van de verbrandingstrucks heeft Linde inmiddels een elektrische truck met vergelijkbare mogelijkheden. En ook voor magazijntrucks vindt u in ons productassortiment steeds vaker een duurzame oplossing:

  • De 1252 X-serie: de krachtigste elektrische vorkheftruck in zijn klasse en een serieus alternatief voor verbrandingstrucks

  • De 1252 E-serie: de krachtige en toch zeer compacte en extreem wendbare elektrische vorkheftruck

  • Een steeds ruimer aanbod heftrucks en magazijntruck met lithiumionbatterijen

  • De opkomst van het gebruik van trucks met waterstoftechnologie

Linde P60 Li-ION in autofabriek
Linde H2 waterstof truck wordt getankt
Tekst

Voor iedere fase in de automotive een andere oplossing

Met het ruime aanbod aan intern transport oplossingen van Linde kiest u voor maximale betrouwbaarheid, in welke fase van het automotive proces u ook opereert. Of uw bedrijf nu onderdelen aanvoert aan de automotive industrie, bij het productieproces van een auto zelf betrokken is of juist een bijdrage levert aan de laatste fase van een autoleven. Of u veel ruimte heeft of weinig. Met onze intern transport oplossingen bieden we u voor iedere onderneming een oplossing Op-Maat.

Linde P50 rijdt met LT12 door fabriekshal van autofabriek
Linde H30 EVO omklemt autobanden
Linde train FFZ70 tankt waterstof
Hele vloot Linde train FFZ70t waterstof in autofabriek
Linde E30 elektrische heftruck in bandenhotel

Relevante praktijkcases

Creatieve opslag 100.000 banden bij Continental

Creatieve opslag 100.000 banden bij Continental

“Een betere oplossing, die tevens de gewenste, hoge opslagdichtheid biedt, was er niet.”

Voestalpine Polynorm BV stapt over op elektrotrucks

Voestalpine Polynorm BV stapt over op elektrotrucks

“We streven binnen het intern transport naar maximale ontzorging, een alternatief voor de dieseltrucks en terugdringing van schades. Motrac bood ons hiervoor de beste mogelijkheden.”

Vrijblijvend advies van een automotive expert?

Wij nemen binnen een werkdag contact met u op voor een vrijblijvend advies of een offerte Op-Maat.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.