Tekst

Logistieke oplossingen waar u op kunt vertrouwen

Bent u werkzaam in de warehouse of logistics branche? Dan weet u als geen ander dat iedere minuut telt. Uw processen moeten naadloos op elkaar aansluiten en stilstand kost u geld. Daarom wilt u logistieke oplossingen waar u op kunt vertrouwen. Intern transport materiaal dat weinig onderhoud nodig heeft. Magazijnsystemen waar u uw goederen optimaal in kunt opslaan en veiligheidsoplossingen om zowel uw medewerkers, als uw trucks, als uw stellingen te beschermen. Motrac is de partij waar u dit alles onder één dak vindt. Onze experts adviseren u graag over de juiste oplossing in úw bedrijf. Want één ding is zeker: ieder bedrijf is uniek en behoeft dan ook een Op-Maat afgestemd advies.

Uw snelheid is ons doel, dat vraagt om logistieke oplossingen Op-Maat

Motrac levert binnen het segment warehouse en logistics een totaal aanbod van logistieke oplossingen. Zo beschikken we over een brede premium range aan magazijntrucks van het merk Linde, waaronder reachtrucks, smalle gangentrucks en orderverzameltrucks. Deze zijn uitgerust met de nieuwste technologieën als het gaat om veiligheid, automatisering en comfort. Daarnaast levert Motrac magazijnstellingen en automatiseringsoplossingen Op-Maat.

In de 24/7 economie waarin we leven zijn snelheid, productiviteit en efficiëntie van cruciaal belang. Deze vormen, samen met een betrouwbare dienstverlening een belangrijk uitgangspunt bij het aanbieden van de juiste oplossing voor u.

L-Matic AGV
E20 coldstore 3 wieler
Tekst

Oplossingen in alle soorten en maten

Of u een klein magazijn heeft met smalle gangen, een heel groot warehouse met hoge stellingen, of zelf een geautomatiseerd warehouse met AGV’s. Bij ons vindt u een ruim assortiment intern transport dat voor iedere werkomgeving de juiste oplossing biedt.

Van veilig laden en lossen met onze pallettrucks, trekkers en platformwagens tot orderpicken van 0 tot 12 meter met onze (Semi-automatische) orderverzameltrucks. En van opslag tot een hefhoogte van 14 meter met onze reachtrucks of tot 18 meter met onze smalle gangen trucks (VNA truck) tot aan service en onderhoud voor maximale inzet.

Met ons ruime aanbod Linde hef- en magazijntrucks bieden we u dé oplossingen. Onze adviseurs denken graag met u mee.

K truck VNA in hoog warehouse
N20 SA semi automatische orderpicker
Tekst

Speciale coldstore versies

Standaard is een Linde truck geschikt om tot -10 graden te werken. Met de speciale coldstore uitvoering kan de truck tot -30 graden ingezet worden. In combinatie met de Li-ION batterij kunt u over de meest productieve truck configuratie beschikken in uw vrieshuis. Linde biedt een tal aan configuraties die een truck geschikt maken voor uw specifieke branche. Zo kunt u zelfs goederen die zeer koud opgeslagen moeten worden efficiënt en veilig verwerken

R17 X Coldstore
pallettruck l16_lithium_ion_coldstore_reachtruck_r14
Tekst

Innovatieve oplossingen voor ieder warehouse

Veiligheid, energie, duurzaamheid, connectiviteit en flexibiliteit zijn onmisbare uitgangspunten waarover onze experts uw graag adviseren. Zo kunt u bijvoorbeeld uw transportprocessen optimaliseren en een actuele status van alle trucks in uw warehouse krijgen met Fleet management systeem Linde connect:.

Het moderne logistieke software programma verzamelt voortdurend gegevens en analyseert deze zodat u precies die informatie nodig hebt voor een efficiënt vlootbeheer. Zo weet u bijvoorbeeld welke truck gebruikt wordt en door wie en welke truck aan onderhoud toe is. U kunt inregelen wie welke truck wel dan niet mag gebruiken, u kunt automatische snelheidslimieten toepassen. En het is zelfs mogelijk rijbewijzen, opleidingen en gezondheidscontroles te beheren.

Daarnaast bieden we een breed assortiment veiligheidsoplossingen. Motrac en Linde hechten grote waarde aan veiligheid op de werkvloer. Daarom adviseren en ondersteunen we u graag met diensten en producten die u in kunt zetten om een veilige werkomgeving te creëren en schade of letsel te voorkomen. Wat vervolgens weer een kostenbesparing kan opleveren.

Tekst

Opslagsystemen voor elk type warehouse

Een efficiënt ingericht warehouse is een omgeving waar het vloeroppervlak optimaal benut wordt, de juiste machines worden ingezet en de verkeersstromen logisch zijn. Dit zorgt voor kwaliteit, veiligheid en een hoge handelingssnelheid. De omgeving moet daarnaast berekend zijn op toekomstige groei. Een goed uitgedacht stappenplan is essentieel bij de (her)inrichting.

Naast dat Motrac hef- en magazijntrucks en veiligheidsoplossingen biedt, kunnen we u ook helpen met de basis van uw warehouse, de magazijninrichting, ook wel racking. Afhankelijk van uw type bedrijf zijn er diverse magazijnsystemen mogelijk. Onze expert adviseren u graag verder welk type magazijnsysteem het beste bij uw situatie past.

Tekst

Automatiseren of robotiseren

Afhankelijk van uw bedrijf en het type orders is het soms gunstig om (deels) te automatiseren of zelfs te robotiseren. Waar eerst het werk door mensen werd uitgevoerd, wordt dit vervangen door geautomatiseerde processen, software en zelfsturende machines en trucks.

Op deze manier kan er 24/7 doorgewerkt worden, creëert u kortere doorlooptijden, meer veiligheid op de werkvloer en een kleinere foutmarge. Motrac bied samen met ons zusterbedrijf Lalesse Logistic Solution de mogelijkheid tot magazijnautomatisering, zoals AutoStore, magazijnkranen en conveyor systemen. Daarnaast hebben we bij Motrac een ruim assortiment AGV’s.

Tekst

Flexibele huuroplossingen voor hoogtijdagen

Extra drukte tijdens de vakantieperiodes, met de feestdagen of seizoensgebonden drukte? Wij begrijpen als geen ander dat u het zich niet kunt veroorloven om kostbare opslagruimte te ‘verspillen’ aan intern transport materiaal dat een groot deel van het jaar stil staat.

Om deze periodes te ondervangen bieden we een uitgebreid aanbod aan huurtrucks. Hierbij putten we niet alleen uit onze eigen huurvloot. We hebben ook goede connecties met onze buurlanden om zo eenvoudig aan een toenemende vraag naar tijdelijke hef- en magazijntrucks te voldoen. Of u nu extra intern transport nodig heeft voor een dag, een week, een maand of nog langer. Bij ons kunt u zonder investeringskosten opschalen en heeft u altijd het benodigde aantal intern transportmiddelen paraat staan.

Sectoroverzicht

Meer weten over de industrieën die onder warehouse en logistics vallen? Klik hieronder om per sector te bekijken welke interne transportoplossingen we Op-Maat kunnen aanbieden:  

Coldstore

Coldstore

Motrac is dé intern transport partner voor koel- en vrieshuizen. Temperatuurverschillen van +7°C tot -30°C zijn geen enkel probleem.

Logistiek & transport

Logistiek & transport

Om uw goederen snel en betrouwbaar van punt A naar punt B te krijgen moet u kunnen rekenen op het juiste interne transport.

Retail food

Retail food

De food sector omvat bederfelijke producten die snel vervoert moeten worden. Motrac beschikt over een ruim assortiment intern transport om hierin te voorzien.

Retail non-food

Retail non-food

De non-food sector omvat een ruim portfolio aan producten die op een snelle manier bij de eindgebruiker moeten komen. Motrac beschikt over een ruim assortiment trucks om hierin te voorzien.

E-commerce

E-commerce

Speel met uw intern transport in op de snelgroeiende wereld van het internetshoppen.