Tekst

Wat is AutoStore?

AutoStore is een innovatief automatisch opslag- en orderverzamelsysteem. Het systeem brengt op een compacte en efficiënte manier goederen naar een persoon. Op z’n Engels wordt deze technologie ook wel ‘goods-to-person system’ genoemd.

Hoe werkt AutoStore?

Het systeem kan ingebouwd worden in elke ruimte, zolang er maar een vlakke vloer is. Er wordt een aluminium grid gebouwd, waarbinnen kunststof bakken passen. Deze kunststof bakken worden in het grid op elkaar en naast elkaar gestapeld. Bovenop het grid rijden geluidsloze robots. De robots worden draadloos aangestuurd door slimme software.

autostore-lalesse-motrac-beekman
Beijer autostore systeem warehouse
Tekst

Sneller & efficiënter orderpicksysteem

Wanneer een robot een opdracht krijgt (een order), gaat hij op zoek naar de juiste kunststof bak. Deze haalt hij op en levert hij af bij een werkstation. Hier haalt een medewerker de goederen uit de bak, waarna een robot de kunststof bak weer terugbrengt. Deze komt weer bovenaan in het ‘kubushuis’.

Dit betekent dus dat goederen die vaak gevraagd worden, automatisch bovenin het grid komen en minder verkochte producten onderin. Op die manier kunnen orders steeds sneller opgehaald worden. Zo worden de orderpick tijden korter en kunt u sneller leveren!

Energiebesparing door robots

Een robot kan nooit ziek worden, maar mocht er een uitvallen, dan gaat het systeem gewoon door. Daarnaast zijn de robots enorm energiezuinig. Zo verbruiken tien robots net zoveel energie als één stofzuiger. En een robot heeft geen licht nodig, dus het licht in uw warehouse kan ook uit. Nog meer energiebesparing!

Verdubbeling capaciteit warehouse

Een magazijn zonder automatisering is opgebouwd uit stellages en wandelgangen. Die wandelgangen zijn noodzakelijk om voor een werknemer bij de goederen in de stellages te komen.

De AutoStore oplossing heeft géén wandelgangen nodig. Alle goederen worden in kunststof bakken verzameld, die als kubussen op elkaar en naast elkaar staan in een aluminium grid. Bovenop de aluminium grid rijden robots. Deze robots halen de bakken met de gewenste goederen naar boven en brengen deze naar de werkstations waar de orderpickers staan.

Het groter verschil is dus dat u bij de AutoStore oplossing enorm veel ruimte bespaart, doordat wandelgangen niet langer nodig zijn. Door de integratie van het AutoStore-systeem kan de capaciteit van uw huidige magazijn eenvoudig verdubbeld of zelfs verviervoudigd worden.

Tekst

Totaalleverancier: alles onder één dak voor uw warehouse

Benieuwd wat robotisering en automatisering voor uw business kan betekenen?

Motrac is samen met ons zusterbedrijf Lalesse Logistic Solutions uw one-stop shop voor warehouse automatisering en inrichting. Alle diensten en oplossingen worden onder één dak aangeboden. Op die manier kan er snel geschakeld worden en kunnen aanpassingen moeiteloos doorgevoerd worden. Wij adviseren u graag vrijblijvend over de juiste inzet van geautomatiseerde opslag, orderpicken en goederentransport. Er wordt gekeken naar uw persoonlijke situatie, naar uw wensen en behoeften en naar wat financieel rendabel is.

autostore systeem Beijer Motrac Lalesse

Advies van een logistiek expert?

Wij nemen binnen een werkdag contact met u op voor een vrijblijvend advies of een offerte Op-Maat.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.