Tekst

Efficiënt orders picken

Mede door de groei van e-commerce en de 24/7 economie, is het belang van snel en efficiënt orders verzamelen enorm gegroeid. Mensen verwachten hun goederen binnen afzienbare tijd te ontvangen. Men raakt meer en meer gewend aan een ‘u vraagt wij draaien’-maatschappij. De snelheid waarmee orders verzameld worden wordt mede bepaald door de mate van efficiëntie waarmee de orderverzameltrucks kunnen werken.

Om u ervan te verzekeren dat dit proces in uw bedrijf soepel vlot verloopt, kunt u een beroep doen op meer dan 20 uitvoeringen van de Linde orderverzameltrucks, met een ruime range aan configuraties/opties.

Tekst

Orderverzameltrucks voor elke werkhoogte

Linde Material Handling biedt een ruime keuze orderverzameltrucks voor alle hoogtes van 0 - 18 meter. Maar ook als het gaat om gangbreedten, gewicht van goederen en methodes van orderverzamelen. Het V-model bijvoorbeeld, biedt in verschillende uitvoeringen een maximale orderpickhoogte tot 12 meter. De Linde smalle gangen K truck heeft een orderpickhoogte tot zelfs 18 meter. Beide trucks zijn modulair op te bouwen om voor ieder magazijn de juiste oplossing te bieden. Daarnaast heeft Linde speciale voorzieningen ontwikkeld die het orderverzamelen voor elke hoogte makkelijker maken - van de indeling van het bedieningsplatform en de bedieningspanelen, tot de uitklapbare leuningen van de cabine.

Whitepaper: 5 tips voor meer efficiency bij het orderpicken

Hoe verzamelt u meer orders in minder tijd?

Voordat een product daadwerkelijk vanuit úw warehouse bij de eindgebruiker is, gaat er in het magazijn een heel proces aan vooraf. Een proces dat op verschillende vlakken toe is aan verandering of wellicht efficiënter kan. Hoe? In dit uitgebreide whitepaper (15+ pagina's) geven we u 5 tips om in úw warehouse orders efficiënter en sneller te verzamelen. Download dit whitepaper snel en eenvoudig via onderstaand formulier en start met optimaliseren van uw proces. U ontvangt direct een e-mail met een downloadlink in uw inbox.

Formulier
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.
Linde portfolio orderpickers tot 18 meter pikhoogte
Tekst

Uniek in de markt: de bestuurder staat vóór de batterij

Als enige producent in de markt heeft u bij Linde de keuze qua sta positie. Naast het klassieke truck ontwerp heeft Linde ook een variant waarbij de bestuurder vóór de batterij staat. Het grote voordeel hiervan is dat u beter zicht heeft op de omgeving. U hoeft niet eerst over de batterij heen te kijken. Zeker wanneer u uit een gangpad komt rijden, heeft u meer zicht of er ook verkeer van links of rechts komt. Dit vergroot de veiligheid in uw magazijn. Daarnaast neemt op deze manier de wendbaarheid van de truck toe, waardoor de bestuurder de truck nog eenvoudiger door smalle gangpaden en langs obstakels kan manoeuvreren.

Linde N20 werkplek voor de batterij
linde_n20 C werkplek achter de batterij
Tekst

Orders verzamelen op hoog niveau

Ook voor orderverzamelen op grotere hoogtes kunt u beroep doen op de efficiënte magazijntrucks van Linde. De V Modulair verticale verzameltrucks van Linde zijn geschikt voor ladingen tot 12 meter hoogte en de Kombi trucks tot wel 18 meter. Deze modulaire verzameltrucks zijn volledig naar uw specifieke wensen samen te stellen en kan voor alle individuele toepassingen geconfigureerd worden. Net als de Linde horizontale orderverzameltrucks zijn ze ontworpen om de veiligheid van de bestuurder te waarborgen bij het rijden, heffen en verzamelen. Zo zorgen geïntegreerde touch sensors voor een veilige handbediening en monitort het Linde System Control voortdurend de rij-, lift- en stuurbewegingen en stuurt zo nodig bij.

Een belangrijk kenmerk van de verticale orderverzameltrucks is dat de bestuurder van de truck mee omhoog gaat. Hierdoor kunnen de goederen ook op grote hoogte handmatig uit de stellingen gehaald worden.

Order picken met de V modulair
Linde smalle gangen K truck in magazijn tot 18 meter hoogte
Tekst

Hogere productiviteit met semi-automatische uitvoering

Korte loop- en rijafstanden besparen tijd en moeite en verhogen de efficiëntie van het orderverzamelproces. Daarom heeft Linde Material Handling de Linde N20 SA en N20 C SA ontwikkeld, twee semi-automatische orderverzamelaars. Beide trucks streven ernaar om de afstanden die de medewerker maakt aanzienlijk te verkorten tijdens het orderverzamelen. Tegelijkertijd valt het vermoeiende op- en afstappen weg, waardoor het risico op ongevallen tijdens het verzamelen wordt verkleind.

Bij de semi-automatische uitvoeringen kennen we twee functies: 'Follow-me' & 'Stop-and-go'. De ‘Follow-me’-functie wordt voornamelijk toegepast wanneer er door de orderpicker aan één zijde van het gangpad orders gepikt worden, het zogenoemde u-picking. De medewerker loopt van 'pick naar pick' en de truck volgt de medewerker zodra deze gaat lopen. Als de operator de producten heeft gepicked, staat de truck al naast de operator klaar, zodat het nog eenvoudiger en ergonomischer is om de producten op de pallet te leggen.

Bij de ‘Stop-and-go’-functie, die vooral bij z-picking (orderpicking aan beide zijdes van het gangpad) wordt toegepast, bedient de medewerker de truck met een afstandsbediening.

De semi-automatische orderverzameltrucks zijn voorzien van diverse veiligheidsfuncties, zoals automatisch afremmen aan het einde van het gangpad en een ingebouwde veiligheidsscanner waarmee obstakels worden ontweken.

Tekst

'Follow me' en 'Stop & Go' functies

Bekijk de video's voor een uitgebreide toelichting op de werking van de functie.

orders picken in retail e-commerce V-modulair
orders picken gemiddelde schaphoogte
N20 SA semi automatische orderpicker
Afstandsbediening N20 SA
Video thumbnail

Advies van een warehouse expert?

Wij nemen binnen een werkdag contact met u op voor een vrijblijvend advies of een offerte Op-Maat.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.