Tekst

Efficiënt laden is nu belangrijker dan ooit. In moderne magazijnen worden goederen met een elektrisch intern transportmiddel verplaatst. Een evenwichtige capaciteitsbenutting én continue inzetbaarheid van de trucks zijn vitale criteria als het gaat om een op elkaar afgestelde materiaalstroom. Het laadproces is de belangrijkste factor die uiteindelijk de beschikbaarheid van elektrische heftrucks en magazijntrucks bepaalt.

Het laden van meerdere trucks tegelijk kan echter onbedoelde pieken in het verbruik veroorzaken, wat leidt tot hoge elektriciteitskosten. De Linde connect:charger biedt een laadmanagementsysteem dat in staat is om meerdere laders via één centrale unit in een netwerk op te nemen en het laadproces te coördineren. Dit biedt een transparant overzicht van het energieverbruik van je trucks en helpt tegelijkertijd effectief kosten te besparen.

Tekst

Voorkom pieken in het verbruik door goed laadmanagement

Regelmatig zijn trucks in een elektrisch truckpark op hetzelfde moment op de lader aangesloten, zoals aan het eind van een dienst of tijdens pauzes. Dit leidt tot onvoorziene pieken in het energieverbruik, bekend als laadpieken, die in het ergste geval tot hoge elektriciteitskosten kunnen leiden. Voor bedrijven met een hoge elektriciteitsvraag meten veel energieleveranciers voortdurend hun verbruik via een elektriciteitsmeter. Zelfs een eenmalig geval waarin tijdens een verbruikspiek de afgesproken limieten worden overschreden, kan leiden tot een permanente kostenverhoging bij de elektriciteitsleveranciers. Het managen van het laden is dé sleutel tot het betrouwbaar vermijden van torenhoge kosten.

Video thumbnail
Tekst

Eenvoudig en efficiënt laadmanagementsysteem

connect:charger is een innovatieve oplossing die bestaat uit hardware en software. Het biedt u te allen tijde een volledig overzicht van het energieverbruik van uw trucks en regelt het laadmanagement van uw truckvloot, waardoor onnodige pieken in het verbruik worden voorkomen. Zo werkt het:

Vastleggen van de laadgegevens

De laders van de trucks zijn uitgerust met de hardware unit van de connect:charger. Wanneer een truck op het laadstation wordt aangesloten, registreert dit apparaat de laadstatus van de aangesloten lader en stuurt de gegevens via het lokale netwerk naar de software.

Analyseren van het energieverbruik

De verzonden gegevens worden door de software verwerkt en duidelijk aan de gebruiker getoond op een dashboard. Zo kan de gebruiker in één oogopslag zien wanneer en hoeveel stroom er in de loop van de dag is gebruikt en wanneer elke lader actief was.

Voorkomen van pieken in het verbruik

De 'Load Balancing'-functie maakt het vermijden van energiepieken eenvoudig. Met de software kunnen gebruikers bepalen hoeveel stroom er wordt gebruikt en hoe lang. Laders worden nu zo aangestuurd dat bepaalde laadcapaciteiten op bepaalde tijden niet worden overschreden. Dit betekent dat aangesloten batterijen automatisch tot het juiste niveau worden geladen.

  • Vastleggen van de laadgegevens
  • Analyseren van het energieverbruik
  • Voorkomen van pieken in het verbruik
  • De laders van de trucks zijn uitgerust met de hardware unit van de connect:charger. Wanneer een truck op het laadstation wordt aangesloten, registreert dit apparaat de laadstatus van de aangesloten lader en stuurt de gegevens via het lokale netwerk naar de software.

  • De verzonden gegevens worden door de software verwerkt en duidelijk aan de gebruiker getoond op een dashboard. Zo kan de gebruiker in één oogopslag zien wanneer en hoeveel stroom er in de loop van de dag is gebruikt en wanneer elke lader actief was.

  • De 'Load Balancing'-functie maakt het vermijden van energiepieken eenvoudig. Met de software kunnen gebruikers bepalen hoeveel stroom er wordt gebruikt en hoe lang. Laders worden nu zo aangestuurd dat bepaalde laadcapaciteiten op bepaalde tijden niet worden overschreden. Dit betekent dat aangesloten batterijen automatisch tot het juiste niveau worden geladen.

Tekst

Gericht laden voor maximale beschikbaarheid

De beschikbaarheid van trucks is een cruciale factor voor een optimaal gebruik van het truckpark. De beschikbaarheid van afzonderlijke trucks wordt hoofdzakelijk beïnvloed door de duur van het laadproces. Dankzij connect:charger is het mogelijk om de laadsnelheden van bepaalde trucks nauwkeurig te bepalen en te prioriteren. Dit garandeert dat de juiste trucks altijd beschikbaar zijn om hun taken uit te voeren.

Linde X trucks aan het werk
Tekst

Building blocks voor een kosteneffectief laadmanagementsysteem

Hardware

Het hardwarecomponent van de connect:charger is geïnstalleerd in de laadruimte en verzamelt gegevens over het energieverbruik en het laadgedrag van de aangesloten laders. Deze informatie wordt overgebracht naar de software en weergegeven in een dashboard. Er zijn twee mogelijkheden om de hardware aan te sluiten. Ofwel via een draadloze verbinding, ofwel via een bekabelde verbinding. Met de draadloze optie kunnen maximaal twaalf laders op de centrale worden aangesloten. Via een kabelverbinding zijn maximaal 50 laders mogelijk.

Management software

Naast het weergeven van laadgegevens stuurt de software ook de lader aan. Met de 'Load Balancing'-functie kunnen de laadstatus en het energieverbruik van de truckvloot transparant worden weergegeven en gericht worden beheerd. Zo kuntu onnodige kosten vermijden en het laadmanagement zo structureren dat het met maximale efficiëntie functioneert. De laadlimiet kan op elk moment met slechts een paar klikken eenvoudig worden aangepast, zonder hulp van een servicemedewerker.

Tekst

De voordelen van connect:charger op een rij

  • Transparante registratie van energieverbruik en laadstatus.
  • Lagere energiekosten door gecontroleerd laden en het vermijden van pieken in het verbruik.
  • Gemakkelijk instelbare limieten voor elektriciteitsduur en -vraag.
  • Maximale beschikbaarheid van alle elektrische heftrucks dankzij optimaal laadmanagementsysteem.
Formulier
Maak uw keuze *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.