Tekst

Trucks om op te bouwen

Werken in de bouw vraagt om maximale inzet en pure kracht. Niet alleen van de werknemers, toch vooral ook van het materieel. Of het nu gaat om het verplaatsen van zware lasten, het rijden van langere afstanden over robuuste ondergronden, het werken in stoffige omgevingen of het draaien van vele uren achtereen. In de bouw heeft het materieel flink wat te verduren. Toch draaien onze Linde trucks daar hun spreekwoordelijke hand niet voor om. Kiest u voor Linde trucks, dan kiest u voor de krachtigste, efficiëntste en meest ergonomische trucks die u op de markt kunt vinden. Of u nu op zoek bent naar een truck met een verbrandingsmotor of een elektrische truck. Zelfs voor de zwaarste toepassingen hebben we voor zowel binnen als buitengebruik een oplossing op maat.

Tekst

De ultieme kracht van een Linde hydrostaat

In de bouwsector moeten trucks soms vele kilometers afleggen met enorm zware ladingen. Geen probleem voor onze trucks met Linde hydrostaat. In bijna al onze verbrandingstrucks tot 18 ton hefvermogen zit een Linde Hydrostaat als aandrijving. De voordelen van een Linde hydrostaat truck:

  • Ze zijn zeer zuinig
  • Ze zijn uitermate precies
  • Ze hebben een korte reactietijd
  • Ze zijn minder slijtagegevoelig
  • Ze hebben een grote vermogensproductie
  • 20.000 draaiuren zijn geen uitzondering en dat staat gelijk aan zo'n 1 miljoen gereden kilometers!!

Dankzij al deze voordelen zijn Linde verbrandingstrucks zeer geschikt voor inzet bij de zwaarste toepassingen op bouwterreinen en bij bouwbedrijven.

H25 op bouwplaats op oneffen terrein
H50 heft beton zwaar werk
Tekst

De Linde krachtpatser: de X20 – X35

Met de komst van de X20 – X35 heeft Linde er een elektrische krachtpatser bij, die qua kracht en performance absoluut niet onder doet voor trucks met een verbrandingsmotor. Niets is te gek. Oneffen terreinen, steile hellingen en het verplaatsen van zware lasten laten de X niet snel ‘zweten’. Daarnaast kunnen de X-trucks goed tegen blootstelling aan grote hoeveelheden stof en vuil.

De X20 – X35 zijn voorzien van de nieuwste generatie SRM+ wisselstroommotoren net zo krachtig zijn als trucks met een verbrandingsmotor. Met het grote voordeel dat de elektrische trucks zowel voor buiten als voor binnen gebruik ingezet kunnen worden.

X35 elektrische truck heft gipsplaten in binnenlocatie
X35 elektrische heftruck laadt zware bakken in_uit vrachtwagen onder afdak

Oplossingen voor zware toepassingen in de bouwsector

X35 elektrische krachtpatser in stoffige omgeving
H50 lift pallets met beton
X35 elektrische truck heft grote pallets bouwmaterialen
X35 elektrische heftruck bij bouwbedrijf
X35 elektrische heftruck lift bouwmaterialen
Tekst

Optimaal comfort en maximale ergonomie

Materieel dat in de bouw wordt ingezet moet iedere dag flink wat beproevingen doorstaan. Vaak wordt er gewerkt onder zware omstandigheden en op oneffen ondergronden. Het is dan van groot belang dat er ook aan het comfort van de bestuurders gedacht wordt en dat de bestuurdersplek ergonomisch is ingericht om lichamelijke klachten te voorkomen. Gelukkig zijn comfort en ergonomie punten waar Linde grote aandacht aan besteed bij het ontwerp en de bouw van haar trucks.

De cabine-uitrusting van de Linde heftrucks zijn aanpasbaar naar de wensen van de bestuurder, waardoor iedere bestuurder ook zit alsof de truck voor hem/haar gebouwd is. Daarnaast zijn de voor- en achteras in rubber gemonteerd. Dit zorgt voor extra demping van de assen, waardoor de bestuurder minder last heeft van trillingen en schokken.

Bovendien zijn bij de nieuwste vorkheftrucks de stuuras, de aandrijfas en de mast gescheiden van het chassis, waardoor de bestuurder nog beter beschermd wordt tegen lichamelijke klachten als gevolg van trillingen en schokken.

X35 bestuurderscabine_ergonomie elektrische heftruck met bestuurder in oranje trui
X35 bestuurderscabine_ergonomie elektrische heftruck met bestuurder in zwart polo
Tekst

Meer stabiliteit en grotere veiligheid door bovenliggende neigcilinders

Uniek in de markt zijn de neigcilinders die Linde op haar heftrucks bovenaan gemonteerd heeft. Deze zogenoemde bovenliggende neigcilinders zorgen voor:

  • Meer stabiliteit van de mast, ook als er hoog getild wordt.

Vergelijk het met een ladder waarop iemand op de bovenste sport staat. Wordt de ladder laag beetgehouden, dan zal de ladder sneller gaan wiebelen en kost het meer moeite de ladder recht te houden. Wordt de ladder hoger beetgehouden, dan is de ladder stabieler, omdat de hefboomkrachten worden verkleind.

  • Breder zicht naar voren vanwege de slanke mastprofielen.
  • Een grotere voetenruimte.
Tekst

Snel en doeltreffend

Deadlines, snel moeten schakelen, veel, zwaar en langdurig werk verzetten. Dat klinkt u in de bouwsector vast bekend in de oren. Dan is het fijn als u kunt rekenen op goede trucks voorzien van de laatste technologieën. Denk dan bijvoorbeeld aan technieken als:

Relevante praktijkcases

Van Merksteijn verlaagt CO-2 uitstoot per heftruck van 278 naar 74 kg per dag

Van Merksteijn verlaagt CO-2 uitstoot per heftruck van 278 naar 74 kg per dag

Als onderdeel van het verminderen van de milieueffecten van alle bedrijfsprocessen, investeert Van Merksteijn onder andere in het verduurzamen van de interne transportmiddelen.

Elektrische Linde trucks voor MBI De Steenmeesters

Elektrische Linde trucks voor MBI De Steenmeesters

Een mijlpaal in het duurzaamheidsbeleid van MBI

Martens beton bouwt op betrouwbaarheid

Martens beton bouwt op betrouwbaarheid

“Op zowel ergonomie, verbruik als onderhoud kwam Linde als beste uit de bus”

TuinVisie kiest opnieuw voor kwaliteit en bedrijfszekerheid Linde

TuinVisie kiest opnieuw voor kwaliteit en bedrijfszekerheid Linde

“Om onze levertijd richting klanten te garanderen is uitval van heftrucks niet acceptabel. Dat voorkomen wij met de kwaliteit en bedrijfszekerheid van Linde heftrucks.”

Franklin Offshore Europe verduurzaamt intern transport

Franklin Offshore Europe verduurzaamt intern transport

“Onze nieuwe CVS Ferrari is niet alleen milieuvriendelijker, maar ook veel stiller en veiliger"

Vrijblijvend advies van een bouw expert?

Wij nemen binnen een werkdag contact met u op voor een vrijblijvend advies of een offerte Op-Maat.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.