Tekst

Veiligheid wanneer het er het meest toe doet

Wat als mensen, hun machines en de infrastructuur met elkaar konden communiceren? Overal waar industriële trucks rijden, bestaat er een complex samenspel tussen mens en machine. De Linde Safety Guard is een innovatief bewakingssysteem dat vroegtijdig waarschuwt voor mogelijke gevaren. Bij werkzaamheden zoals het laden en lossen van vrachtwagens kunnen zich gevaarlijke situaties voordoen. Heftrucks of voetgangers die in dezelfde omgeving werken, kunnen een gevaar vormen. In het ergste geval kan dit leiden tot letsel of schade. Elk aspect van intern transport vereist voortdurende aandacht van alle medewerkers: blinde hoeken, zones met weinig zicht en harde geluiden zijn allemaal veiligheidsrisico's die in intralogistieke en industriële werkomgevingen altijd aanwezig zijn.

Tekst

Altijd in de veilige zone

Of het nu te hoge snelheden zijn, een voetganger die het pad van een truck kruist of slecht zicht: er zijn veel redenen waarom ongelukken kunnen gebeuren. Het systeem van de Linde Safety Guard kan geconfigureerd worden om risico's te bewaken en voorkomen.

Download de Linde Safety Guard brochure >

Linde_Safety_Guard-overizicht warehouse
Gevaarlijke zones voor trucks en voetgangers

Op hoeken, kruispunten of halleningangen kunnen industriële trucks een gevaar vormen voor voetgangers. Het Linde Safety Guard systeem waarschuwt vooraf zowel de bestuurder als de voetgangers. Het waarschuwingssignaal kan door muren en stellingen heen worden doorgegeven en is nauwkeurig tot op 10 centimeter. Waarschuwingen worden alleen gegeven als er duidelijk gevaar dreigt, zodat vals alarm wordt voorkomen.

Te hoge snelheid

Ongelukken kunnen gebeuren als trucks te snel rijden door gebieden waar vaak personeel oversteekt. Ook lange, rechte stukken kunnen heftruckbestuurders in de verleiding brengen om een veilige rijsnelheid te overschrijden. De Linde Safety Guard vermindert automatisch de rijsnelheid in deze kritieke gebieden.

Ongevallen tussen trucks

Botsingen tussen trucks kunnen gebeuren op oversteekplaatsen waar het zicht slecht of beperkt is. In deze omstandigheden waarschuwt het Linde Safety Guard systeem alle bestuurders voor de aanwezigheid van andere trucks in hun onmiddellijke nabijheid. De Truck Unit geeft de richting aan van waaruit de trucks elkaar naderen. De minimum afstand tussen trucks voordat een waarschuwing afgaat is instelbaar.

 • Gevaarlijke zones voor trucks en voetgangers
 • Te hoge snelheid
 • Ongevallen tussen trucks
 • Op hoeken, kruispunten of halleningangen kunnen industriële trucks een gevaar vormen voor voetgangers. Het Linde Safety Guard systeem waarschuwt vooraf zowel de bestuurder als de voetgangers. Het waarschuwingssignaal kan door muren en stellingen heen worden doorgegeven en is nauwkeurig tot op 10 centimeter. Waarschuwingen worden alleen gegeven als er duidelijk gevaar dreigt, zodat vals alarm wordt voorkomen.

 • Ongelukken kunnen gebeuren als trucks te snel rijden door gebieden waar vaak personeel oversteekt. Ook lange, rechte stukken kunnen heftruckbestuurders in de verleiding brengen om een veilige rijsnelheid te overschrijden. De Linde Safety Guard vermindert automatisch de rijsnelheid in deze kritieke gebieden.

 • Botsingen tussen trucks kunnen gebeuren op oversteekplaatsen waar het zicht slecht of beperkt is. In deze omstandigheden waarschuwt het Linde Safety Guard systeem alle bestuurders voor de aanwezigheid van andere trucks in hun onmiddellijke nabijheid. De Truck Unit geeft de richting aan van waaruit de trucks elkaar naderen. De minimum afstand tussen trucks voordat een waarschuwing afgaat is instelbaar.

Tekst

Veiligheid Op-Maat

Het Linde Safety Guard systeem verhoogt de veiligheid van al het personeel dat bij het intralogistieke werkzaamheden betrokken is. Het kan om hoeken en door muren kijken, verlaagt automatisch snelheden en kan geprogrammeerd worden voor elk gevaarlijk scenario. De Linde Safety Guard maakt gebruik van waarschuwingszones om ongelukken te voorkomen. Zenders worden op industriële trucks, muren, stellingen geplaatst en zelfs door het personeel zelf gedragen. Dit zorgt voor snelle detectie, vroegtijdige waarschuwing en verkomen van gevaarlijke situaties.

Als een voetganger en een truck met elkaar in botsing dreigen te komen, dan worden zowel de industriële truck als de voetganger tegelijk gewaarschuwd. Een ontvanger in de truck geeft aan hoeveel voetgangers de gevarenzone naderen en uit welke richting. Voetgangers worden gewaarschuwd door de zender die zij bevestigen aan hun kleding. Dit werkt ook door muren en stellingen heen. Snelheidsbeperkende zones kunnen ook voorgedefinieerd en geprogrammeerd worden, zodat het systeem automatisch de snelheid van de truck in deze zones vermindert en ook de truckbestuurder waarschuwt. Dit minimaliseert ongelukken tussen truck en voetgangers op plaatsen als productiehallen, orderverzamelplaatsen en drukke kruispunten.

Dit alles is mogelijk omdat het Linde Safety Guard systeem de positie van trucks of personeel met een nauwkeurigheid van tien centimeter kan bepalen en de waarschuwingszones individueel instelbaar zijn. Deze mate van precisie helpt ook om vals alarm te voorkomen. Bovendien wordt een breedbandig radiosignaal in het 4 GHz bereik (UWB) helpt de betrouwbaarheid te garanderen door interferentie van WiFi, Bluetooth of RFID te elimineren. Het systeem kan aangepast worden om aan alle veiligheidseisen te voldoen. Het bestaat uit afzonderlijke modules en kan worden afgestemd op de respectieve gevaarlijke situatie op afzonderlijke plaatsen.

Linde-intelligent-veiligheidsvest

Veiligheidsvest met waarschuwingsfunctie

Het prijswinnende interactieve waarschuwingsvest beschermt voetgangers in magazijnen en productieomgevingen door ze tijdig te waarschuwingen voor naderende hef- of magazijntrucks om botsingen, die toch regelmatig voorkomen, te vermijden. Het vest met een voelbare, hoorbare en op grote afstand zichtbare waarschuwingsfunctie is een verdere ontwikkeling van het Linde Safety Guard systeem. Optioneel kan een social distancing signaal worden toegevoegd waardoor medewerkers onderling de juiste afstand bewaren, bijvoorbeeld 1,5 meter.

Tekst

De voordelen in een oogopslag

 • Herkenning van personeel en zones
 • Waarschuwingszones die tot op 10 centimeter nauwkeurig ingesteld kunnen worden
 • Visualisatie van het aantal en de positie van het personeel in de gevarenzone
 • Wederzijdse waarschuwing voor voetgangers en vrachtwagenbestuurders
 • Detectie door muren en stellingen heen*
 • Veelzijdig, aanpasbaar en snelle installatie

*Geldt voor een bepaald type infrastructuur. Gecontroleerd tijdens overleg.

Tekst

De Linde Safety Guard onderdelen

Linde_Safety_Guard-truck_unit Motrac

Truck unit

De Truck Unit waarschuwt de bestuurder van de truck via LED lampjes en akoestische signalen.

Linde_Safety_Guard-draagbare_unit

Draagbare unit

De draagbare unit waarschuwt werknemers voor naderende trucks met geluidssignalen, LED verlichting en trillingen.

Linde_Safety_Guard-Sensors

Sensoren

Detecteer de modules die voetgangers en trucks dragen in de afgebakende gevaarlijke zones.

Linde_Safety_Guard-truck_unit_klein

Truck Unit klein

De kleiner truck unit wordt aan de vorkheftruck bevestigd en communiceert met vaste modules zoals de Static Unit of de Zone Marker.

Linde_Safety_Guard-statische_unit

Statische Unit

De statische unit markeert gevaarlijke zones op kritieke plaatsen zoals toegangsdeuren of slecht zichtbare kruispunten. Deze module waarschuwt anderen in de omgeving via geluidssignalen en LED verlichting.

Linde_Safety_Guard-oplader

Lader

De lader laadt de draagbare eenheid op. De volautomatische activatie biedt optimaal gemak voor de gebruiker.

safety vest linde safety guard
Video thumbnail
truck unit linde safety guard
safety guard

Advies van een veiligheidsexpert?

Wij nemen binnen een werkdag contact met u op voor een vrijblijvend advies Op-Maat.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.