Bewezen dé intern logistiek expert binnen de hele visketen

Linde trucks: de langste levensduur in zoute en vochtige omgevingen.

Logistiek in de visindustrie;

“De Linde heftrucks zijn van een zodanige kwaliteit dat de economische levensduur langer is dan bij andere merken.“

John Zeijderveld, Port Operations & Coldstore manager bij Parlevliet & Van der Plas.


Daarom kiest de visbranche voor Linde trucks:


 • Perfecte ergonomische en veilige trucks, minder ziekteverzuim
 • Bescherming tot in de details tegen vocht en zout
 • Geen zorgen over roestvorming, maximaal HACCP-proof

Motrac is al jaren dé intern logistiek expert binnen de hele visketen. Linde trucks aangepast aan de zoute omgevingen, zijn jarenlang roestvrij en inzetbaar. De stoelen in de trucks zijn aan te passen aan de wensen van de bestuurder en daarom altijd ergonomisch perfect. Daarnaast bieden wij veel veiligheidsoplossingen voor de veiligheid van de chauffeur en voetgangers. Maar ook om schade te voorkomen aan kostbaar materieel en goederen.

Rijcomfort en veiligheid  |  Minder ziekteverzuim door perfecte ergonomie

reachtruckNaast robuustheid zijn rijcomfort en veiligheid belangrijke doorslaggevend bij de keuze van een heftruck. De Linde trucks worden als meest comfortabel ervaren door de bestuurders. Stoelen ondersteunen perfect, de joystick voor besturen van de truck werkt intuïtief en trillingen worden geabsorbeerd en geïsoleerd vanaf het chassis. Optionele verwarmde ramen voorkomen condensvorming. 

Veiligheidsopties zoals de Linde BlueSpot, een blauwe lichtbundel op de vloer die waarschuwt voor een naderende truck. En het Dynamic Mast Control systeem dat oscillatie van de mast compenseert. Maar denk ook aan dak- en neigcilinderbescherming.
“Veel chauffeurs rijden bij ons minimaal 6 uur per dag in hun heftruck, zodat ze comfortabel willen zitten. Daarmee voorkom je als bedrijf ziekteverzuim als gevolg van ergonomische klachten, dat is bij ons de afgelopen jaren met bijna 20% gedaald.”

Linde reachtruckMaximaal inzetbaarheid  |  Bescherming zit in de details

Het carrosserie van de Linde trucks wordt desgewenst af-fabriek volledig beschermd geleverd. Onze gecertificeerde constructie- en lasmedewerkers doen maatwerk aanpassingen als dat voor uw werkproces noodzakelijk is.

Bewegende onderdelen kunnen worden gescoopeerd en getectyleerd in onze werkplaats.

Dual drive rijmotorDual Drive rijmotor  |  Bestand tegen vocht

De Dual Drive motor in de elektrische Linde heftrucks is uniek in de markt: de elektronica en de aandrijving zijn op elkaar gemonteerd. Dit resulteert in nihil energieverlies gedurende de dag.

Door de speciaal ontworpen afdichting is de aandrijfmotor IP54 gecertificeerd en zijn alle gevoelige onderdelen beschermd.

Linde heftruckNooit meer zorgen over roestvorming  |  Maximaal HACCP-proof

Linde trucks, speciaal aangepast aan het werk in de visindustrie voldoen maximaal aan de HACCP eisen. Er ontstaat, bij goed onderhoud, nauwelijks roestvorming. 
De trucks gaan langer mee dan trucks met vergelijkbare specificaties van andere merken.

Linde trucks die aangepast zijn aan werkzaamheden in zoute omgevingen, zijn na 3 jaar nog inzetbaar en schoon. In tegenstelling tot trucks van een concurrenten, die na 2 jaar niet meer bruikbaar zijn door roestvorming.
Visserij specialist Arnoud KlarenbeekWij begrijpen uw business

Marcel Scholts, Vis industrie specialist van Motrac

”Ik ken de markt als geen ander en vind altijd dé ideale oplossing voor alle inzetomstandigheden zodat u jarenlang zorgeloos verder kunt. Behoefte aan vrijblijvend advies? Bel me of mail me; ik denk graag met u mee”. 
Marcel is bereikbaar via 06-22490276 of klik op de button hieronder om uw vragen via het contactformulier te verzenden.

Linde E16 elektrische heftruckOnze topper voor de visbranche  | De Linde elektrische E16 heftruck

Onze best verkochte truck aan de visverwerkende industrie en de visgroothandels is deze 1,6 tonner, de Linde E16.

De gevoelige elektronische onderdelen zijn waterbestendig afgeschermd. Slanke mastprofielen zorgen voor optimaal zicht.

Uw voordeel; geen stilstand, geen schades.

maatwerk heftrucksMaatwerk heftrucks voor Ouwehand

In onze werkplaats in Almere zijn door ervaren monteurs de elektrische Linde heftrucks (model E16) maximaal geschikt gemaakt om te werken binnen de zoute en vochtige omgeving. 

Zo zijn de onderdelen die in aanraking kunnen komen met zouten geschoopeerd om het metaal te beschermen tegen roest. Dit zijn de vorkdrager, de achteras, de smeernippels en de ophanging van de mast.

Ook zijn de onderzijde, de binnenzijde van het batterijschap en de boorgaten getectyleerd. Onder de vloerplaat van de trucks is alles afgedekt zodat er geen opspattende zouten op of in de elektrische modules kunnen komen en de trucks al enkele jaren naar volle tevredenheid presteren.

100% RVS trucks  |  100% hygiënische trucks

Motrac levert, naast Linde trucks, ook ULMA inox trucks. Deze trucks bestaan voor 100% uit roestvast staal en zijn uitermate geschikt voor gebruik in vochtige en zoute omgevingen zoals de visverwerkende industrie.

Ulma pallettrucks zijn binnen 5 minuten rondom volledig gereinigd. Ook de onderkant van de vorken. Bij de concurrent dient de truck omgedraaid of schuin gehouden te worden om de onderkant te reinigen. In de praktijk wordt de onderkant te weinig schoongemaakt waardoor er snel corrosie ontstaat.
ULMA Inox pallettruck roestvrijstaal
 • Schoon binnen 5 minuten
 • 100% RVS, 100% conform de HACPP richtlijnen
 • Uniek gepatenteerde open structuur van de vorken
 • Minimaal IP 65 gecertificeerd bij elektrische delen
 • Ulma Inox producten zijn volledig ontworpen voor de voedselindustrie

Visserijsector, de kansen en uitdagingen

Exclusief interview Diek Parlevliet

Diek Parlevliet

De Nederlandse visserij is een uitdagende sector, onderhevig aan toenemende regelgeving met afgebakende quota, visgebieden en zeedagen.

Hier leest u de visie van Diek Parlevliet over de huidige kansen en uitdagingen.

Lees verder >

Parlevliet & Van der Plas: 20% daling ziekteverzuim

Praktijkcase

Parlevliet & Van der Plas

”Veel van onze heftrucks zijn uitgerust met een beschermend hek om te voorkomen dat verpakkingen van een pallet de cabine inschuiven. Verder remmen de trucks automatisch af als een chauffeur te snel door een bocht wil rijden, waarschuwt de BlueSpot dat er een heftruck aankomt en voorkomt het ‘Dynamic Mast Control’-systeem van Linde slingerende bewegingen van de mast.” Lees de hele praktijkcase >

Daarom Motrac

 • Dé interne logistiek specialist van Nederland binnen de visbranche
 • Linde trucks voor de visbranche voldoen maximaal aan de HACCP eisen
 • Bewezen langste levensduur in zoute omgevingen van alle trucks in de markt
 • Snelle 24/7 service & onderhoud via landelijk netwerk