Ter Steege Handel kiest voor kwaliteit en veiligheid Linde heftrucks

“Voor ons was de kwaliteit, en dus de bedrijfszekerheid, een belangrijk selectiecriterium, omdat op een aantal vestigingen maar één heftruck of reachtruck aanwezig is voor alle logistieke werkzaamheden”
Praktijkcase Ter Steege Groep;
Ter Steege Handel levert via de retailformules Bouwmaat en Gamma materialen en gereedschappen voor professionals in de bouwsector en aan consumenten. Bij deze bedrijven werken zo’n 170 mensen, die onderdeel uitmaken van de handelsdivisie van de Ter Steege Groep, met het hoofdkantoor in Rijssen.

Logistieke uitdaging

Ter Steege groep logoVestigingen van doe-het-zelf en groothandel afhaal formules hebben vaak smallere gangpaden in vergelijking met magazijnen en fabrieken. Verder kunnen er medewerkers of klanten rondlopen, waar heftruckchauffeurs op moeten letten tijdens het rijden en lossen.

“Voor ons was de kwaliteit, en dus de bedrijfszekerheid, een belangrijk selectiecriterium, omdat op een aantal vestigingen maar één heftruck of reachtruck aanwezig is voor alle logistieke werkzaamheden”, vertelt Jeroen Bolwerk, Manager Commercie en Operatie. “Tevens zijn de veiligheidsvoorzieningen voor onze medewerkers en klanten belangrijk.”
Praktijkcase Ter Steege Groep
Praktijkcase Ter Steege Groep

Oplossing

De combinatie van deze bedrijfszekerheid en veiligheid zijn doorslaggevend geweest om voor Linde heftrucks te kiezen. Verder hebben het rijcomfort en wendbaarheid van de Linde heftrucks en de serviceverlening vanuit MotracLinde nog bijgedragen aan onze leverancierskeuze. “In plaats van direct een offerte te maken voor onze aanvraag heeft de Rayon Manager van MotracLinde eerst een aantal verschillende vestigingen bezocht, om beter inzicht te krijgen in de gebruiksomstandigheden en ervaringen van onze medewerkers. Op basis van die locatiebezoeken en procesanalyse hebben zij vervolgens de meest geschikte types geadviseerd”, vervolgt Bolwerk.

Resultaat

“Wij hebben in 2019 al tien heftrucks vervangen en gaan er in totaal zo’n 25 vernieuwen”, zegt Bolwerk. “Terugkijkend op de eerste gebruikservaringen zijn wij tevreden met onze keuzes en zijn de medewerkers blij dat ze met een nieuwe A-merk heftruck mogen werken. De Linde’s rijden comfortabeler en wendbaarder dan de oude heftrucks. Tenslotte waarschuwen de blauwe veiligheidslichten (BlueSpot)  in combinatie met geluidssignalen duidelijk dat er een heftruck aankomt, waarmee wij de veiligheid voor zowel alle medewerkers als klanten hebben verhoogd.”
Praktijkcase Ter Steege Groep
Praktijkcase Ter Steege Groep
Klantcase-Parlevliet

Optimalisatie van Intern Transport

Parlevliet & Van der Plas: 20% daling ziekteverzuim

“De Linde heftrucks zijn van een zodanige kwaliteit dat de economische levensduur langer is dan bij andere merken.”

Praktijkcase Tuinvisie

Optimalisatie van Intern Transport

TuinVisie kiest opnieuw voor kwaliteit en bedrijfszekerheid Linde

“Om onze levertijd richting klanten te garanderen is uitval van heftrucks niet acceptabel. Dat voorkomen wij met de kwaliteit en bedrijfszekerheid van Linde heftrucks.”

Frisia Zout investeert in duurzame Linde heftrucks

Optimalisatie van Intern Transport

Frisia Zout investeert in duurzame Linde heftrucks

“Na onze testperiode waren de betrokken chauffeurs zo enthousiast over het rijcomfort van de elektrische Linde heftruck, dat ze mij letterlijk vroegen of het mogelijk was om die aan te schaffen.”