Nieuwe AGV's FloraHolland

“Wij verwachten met dit contract de bedrijfszekerheid te verhogen en onze kosten te verlagen”
MotracLinde-AGV;
FloraHolland is dé marktplaats van de Nederlandse sierteeltsector. De onderneming heeft in Nederland 5 vestigingen. Drie daarvan richten zich op de export; Naaldwijk, Aalsmeer en Rijnsburg. Twee vestigingen bedienen vooral de nationale markt; Eelde en Bleiswijk, waar FloraHolland ook België en Duitsland bij meetelt. De zesde locatie is veiling Rhein-Maas in Herongen (D), een samenwerkingsverband met Landgard.

FloraHolland is een coöperatieve organisatie van en voor telers van sierteeltproducten. De coöperatie telt ongeveer 5.000 leden, van wie 600 uit het buitenland. De sierteeltproducten worden geleverd aan circa 2.450 klanten. Jaarlijks worden er 12,5 miljard bloemen en planten verkocht.

Logistieke uitdaging:

In een bestaand, 30 jaar oud, AGV-systeem moest een nieuw systeem worden geïmplementeerd, tijdens een lopende operatie. Lange tijd draaiden daardoor twee systemen langs elkaar, waarbij ook nog eens de snelheden van de oude en de nieuwe voertuigen verschillen.

FloraHolland logo

Oplossing:

MotracLinde levert een compleet nieuwe AGV-vloot, gebaseerd op de Linde P50 C trekker. De nieuwe trucks worden gefaseerd uitgeleverd, enerzijds om een betrouwbare inzet te waarborgen en anderzijds om de investering te spreiden.

Resultaten:

Met de nieuwe AGV-vloot zijn de onderhoudskosten voor FloraHolland drastisch verlaagd. Bovendien is de betrouwbaarheid van het intern transport enorm gestegen.
MotracLinde-AGV's-bij-FloraHolland
MotracLinde-AGV's-bij-FloraHolland
Praktijkcase AGV

AGV's (Automatisch intern transport)

AGV's bij Plantion

We hebben een enorme efficiencyslag gemaakt. Waar voorheen meer mankracht en meer handelingen nodig waren, volstaat nu één handeling”

AGV

AGV's (Automatisch intern transport)

AGV’s bij Sylvaphane

“Negen jaar geleden waren AGV’s nog onbetaalbaar, nu vormen ze een logische keuze.”