Voordelen van de Linde Hydrostaat

 • Lage onderhoudskosten
 • Laag brandstofverbruik
 • Zeer nauwkeurig te bedienen

Voordelen Linde Hydrostaat;

Linde Hydrostaat voordelen


Doorzichtige oude heftruckDe Linde Hydrostaat staat voor:
 • Laag brandstofverbruik
 • Hoge reactiesnelheid
 • Lage onderhoudskosten
 • Veel vermogen
 • Weinig slijtagedelen
 • Veilig parkeren
 • Zeer nauwkeurig te bedienen
 • Veilig, snel en schokloos wisselen van rijrichting
 • 2-Pedalensysteem

✓ Weinig slijtagedelen

De Linde Hydrostaat heeft minder bewegende onderdelen dan de hydrodynamische aandrijvingen die de meeste andere concurrerende heftrucks hebben. Bijvoorbeeld in de vorm van tandwielen en andere mechanische overbrengingen. 

✓ Veel vermogen

Door de Hydrostaat wordt de olie in de heftruck in beweging gebracht en overgebracht van de pomp naar de hydrostatische rijmotoren. 

✓ 2-Pedalensysteem

De Hydrostaat heftruck heeft twee pedalen: een voor vooruit en een voor achteruit. Hiermee bepaalt de chauffeur niet enkel de rijrichting, maar ook de oliestroom. Dit zorgt voor een op de millimeter nauwkeurig beheersbare aandrijving. 

✓ Hoge reactiesnelheid 

Door deze werking, betekent dit dat wanneer de pedalen los gelaten worden, de olie stil komt te staan en de heftruck dus stil gaat staan. Deze gesloten olie kringloop is dus ook 100% functioneel als rem!

✓ Lage onderhoudskosten 

De Hydrostaat heftruck heeft géén koppeling, versnellingsbak of separate remmen. Dit komt door de rechtstreekse koppeling van de pomp aan de hydromotoren via flexibele hydrauliekslangen. Doordat deze onderdelen afwezig zijn, betekent dit dat ze ook niet onderhouden hoeven te worden. Dit resulteert voor Linde in de laagst mogelijke onderhoudskosten in de heftruckmarkt.

Een extra voordeel van dit onderhoudsarme aandrijfsysteem is dat de Linde Hydrostaat hierdoor ook uitermate geschikt is in stoffige, vuile of vochtige omstandigheden. 

✓ Veilig, snel en schokloos wisselen van rijrichting

Door de 100% koppeling van de Hydrostaat aan de oliestroom, reageert de truck direct als de snelheid of stroomrichting verandert. Dit zorgt ervoor dat u veilig, snel en schokloos van rijrichting kunt wisselen.

✓ Lange afstanden & kort cyclisch werk

Daarnaast kan de Hydrostaat heftruck met gemak lange afstanden rijden op hoge snelheid door de koppeling van de Hydrostaat aan de oliestroom. Maar ook is ze uitermate geschikt voor kort cyclisch werk, zoals het laden en lossen van vrachtwagens. Hierbij verandert de chauffeur veelvuldig van rijrichting en dankzij het 2-pedalensysteem gaat dit moeiteloos. 

✓ Krachtig & robuust

De Linde Hydrostaat is tevens zeer geschikt voor de handling van zware materialen, bijvoorbeeld in de steen-, beton- en aluminiumindustrie. Wist u dat er zelfs Linde trucks zijn die, ondanks de zware omstandigheden in de aluminiumindustrie, al 32.000 draaiuren (dat staat gelijk aan 1,6 miljoen kilometers) op de teller hebben staan?!


Overtuigd van de vele voordelen van de Linde Hydrostaat? Neem contact met ons op en ontdek de voordelen voor uw bedrijf!

Meer weten over de Linde Hydrostaat?