Ontstaan Linde Hydrostaat

De geschiedenis.
Hoe de Linde Hydrostaat tot stand kwam.
Geschiedenis van de Linde Hydrostaat;

Ontstaan van de Linde Hydrostaat

Carl von LindeIn 1842 werd Carl von Linde geboren in Berndorf, Duitsland. Op de middelbare school kwam hij regelmatig bij de Kempten katoenfabriek. De krachtige machines die hier gebruikt werden, wekte Carl’s interesse in technologie en hij besloot om engineering te gaan studeren aan het Polytechnikum in Zürich, Zwitserland.


Het begin: de eerste koelkast

In 1865 begon Carl von Linde zijn carrière als engineer en in 1872 werd hij professor in de Mechanische Engineering aan de Technische Universiteit van München.

Hij was zeer geïnteresseerd in koeltechnieken en in 1874 ontwierp hij de eerste koelmachines, waarna al snel een tweede (1875) en derde versie (1878) op de markt kwamen. Er ontstonden samenwerkingen met grote bierbrouwerijen, waaronder Heineken in Rotterdam.


Ontstaan van het bedrijf Linde
koelkast LindeIn 1878 richtte Linde het bedrijf “Gesellschaft für Linde’s Eismaschinen” op. Tijdens de ‘grote depressie’ verwierf het Gesellschaft een internationale positie. De winters werden warmer, waardoor de vraag naar het koelen van producten, met name bier, toe nam.

Het bedrijf Linde breidde uit en richtte zich ook op ontwikkeling van gas. De overkoepelende naam Linde Company ontstond.


Tractoren en motoren

Als entrepreneur zag Linde ook op andere gebieden kansen.
In 1904 richtte hij met Hugo Güldner, Güldner Motoren-Geschellschaft mbH op. In 1908 werd Linde Company gedeeltelijk eigenaar van Güldner Motoren en in 1929 nam Linde het bedrijf volledig over.

Begin jaren ‘30 richtte het bedrijf zich op de productie van tractoren, naast het ontwerpen van motoren. In de fabriek in Aschaffenburg ontwierpen zij daarnaast ook compressie onderdelen voor de Linde koelkasten.

tractoren-productie-guldner-geschellschaft-mbh


Lancering van de Hydrostaat

Het ontstaan van de Hydrostaat gaat terug naar 1956. Destijds liep de verkoop van tractoren terug en besloot Linde op zoek te gaan naar een nieuw type motor. Zo werd in 1956 de Hydrostaat gelanceerd welke in de Güldner Hydrocar geplaatst werd. 

De Hydrocar in 1956

Vanaf dit moment werd de Hydrostaat een van de speerpunten van Linde. Ook de daaropvolgende modellen heftrucks werden voorzien van de Hydrostatische aandrijving. De eerste heftruck met Hydrostatische aandrijving was de Hubtrack H3K.

De Hubtrack, de eerste Linde heftruck

Deze heftruck werd gepresenteerd op de Hannover Messe en was een ware primeur. Inmiddels heeft de Linde Hydrostaat haar 60-jarige bestaan gevierd. Nog altijd is de Linde Hydrostaat een ongeslagen, technologisch succes wat staat voor innovatie van topkwaliteit.Huidige trucks met de Linde Hydrostaat

Tegenwoordig zijn alle Linde diesel/LPG heftrucks en een zware heftruck serie uitgerust met de Linde Hydrostaat aandrijving. Daarmee zijn de Linde heftrucks dus uniek in de markt.

Linde diesel en LPG heftrucks

Linde diesel en LPG heftrucks

  • Hefvermogen van 1.4 - 8 ton
  • Zuinigste heftrucks in de markt
  • Lage uitstoot

Linde zware heftruck

Linde zware heftruck H100-H180-D

  • Hefvermogen 10 - 18 ton
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Laag brandstofverbruik


Meer weten over de Linde Hydrostaat?

Wilt u meer weten over de Linde Hydrostaat, of de voordelen van dit aandrijvingssysteem ontdekken? Of bent u benieuwd hoe dit unieke systeem werkt? Klik op een van de links hieronder.