Tekst

Technologie in beweging

Geautomatiseerde trucks (Automated Guided Vehicles) zijn de toekomst van efficiënt intern transport. Ze nemen taken over van werknemers, vergroten het verwerkingsvolume en verminderen het aantal fouten en ongevallen in het magazijn. Linde biedt een breed scala aan automatische oplossingen zoals elektrische en automatische pallettrucks, automatische stapelaars, automatische smalle gangen trucks, reachtrucks AGV's en industriële trekkers uit de Linde MATIC-serie. Alle modellen zijn uitgerust met intelligente navigatie- en veiligheidstechnologie, maar kunnen ook op conventionele wijze worden ingezet via manuele bediening.

Tekst

Automatisering op alle niveaus: Automated Guided Vehicles

De Automated Guided Vehicles uit de Linde MATIC-serie kunnen worden ingezet voor verschillende toepassingen in een warehouse-omgeving.

Globaal zijn er vier toepassingsgebieden te onderscheiden:

  • De automatische trekkers worden gebruikt voor goederentransport.
  • De geautomatiseerde, laagheffende orderverzameltrucks zijn ideaal voor het heffen, transporteren en plaatsen van goederen op lage niveaus.
  • De palletstapelaars en reachtrucks uit de MATIC-serie worden gebruikt voor opslag en picken op middelhoge tot hoge niveaus.
  • De smalle gangen trucks maken het mogelijk om zelfs in de krapste ruimtes en de smalste gangen het werk te automatiseren.
automated-truck-r_matic
Linde Matic trucks
Tekst

ROI berekening

Wilt u weten of de inzet van AGV's interessant zijn voor uw bedrijf? Laat ons meekijken naar uw processen. Aan de hand daarvan kunnen we voor u een ROI berekening maken. In sommige gevallen is een investering in een AGV systeem zelfs binnen 1,5 tot 2 jaar terugverdiend. Als er in meerdere shifts wordt gewerkt, kan de ROI zelfs minder dan een jaar bedragen. Dit nog los van de besparingen op ziekteverzuim, schade en retourlogistiek.

Tekst

De voordelen van automatisch gestuurde trucks

  • Veroorzaakt geen schade aan truck of omgeving
  • Is voor 98% inzetbaar, inclusief het onderhoud
  • Geeft gegarandeerde continuïteit en efficiency
  • Is zeer veilig voor personeel en omgeving
  • Is zowel automatisch als manueel te gebruiken
  • Gaat langer mee dan manueel bestuurde trucks


Motrac heeft een brede, jarenlange ervaring met het inzetten van zelfstandig opererende trucks. Wij verzorgen het gehele traject: van analyse en advies tot implementatie en service.

Automated Guided Vehicles in het magazijn:

automatic guided reachtruck
automated guided vehicle smalle gangen truck
Video thumbnail
Linde-AGV-in-actie
Video thumbnail

Advies van een logistiek expert?

Wij nemen binnen een werkdag contact met u op voor een vrijblijvend advies Op-Maat.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.