Tekst

Veiligheid en gezondheid centraal bij Motrac

Bij Motrac staan de veiligheid én gezondheid van alle medewerkers voorop. Om dit te kunnen waarborgen is er bijvoorbeeld een speciale QHSE (Quality, Health, Safety en Environment) manager en worden de werkplekken jaarlijks gecontroleerd (risico-inventarisatie & risico-evaluatie).

Daarnaast hecht Motrac als leverancier van innovatieve en duurzame intra logistieke oplossingen waarde aan de veiligheid en gezondheid van medewerkers van onze klanten. Zo zijn er vele opties mogelijk om uw warehouse (het werkgebied van uw medewerkers) en uw truckvloot nóg veiliger te maken. Wij bieden daarvoor een ruim assortiment aan veiligheidsproducten- en systemen. Bekijk de diverse mogelijkheden om de veiligheid op de werkvloer te verhogen

CO2-Prestatieladder

We zijn ons sterk bewust van het belang van een gezond milieu en weten dat verminderen en beperken van onze footprint essentieel is voor het behoud van het milieu. Daarom spant Motrac zich bij het leveren, onderhouden en optimaliseren van technische en intra logistieke oplossingen aantoonbaar in om de negatieve effecten te beheersen.

Als leverancier van innovatieve en duurzame logistieke oplossingen, hechten we bij Motrac grote waarde aan veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Door onze bewuste keuzes en door ons energiemanagementsysteem heeft Motrac zich gecertificeerd op de CO2-Prestatieladder, waar we niveau 3 behaalt hebben op de ladder.

De CO2-Prestatieladder is een erkend instrument dat in Nederland wordt ingezet door overheidsorganisaties en het bedrijfsleven om CO2-bewust handelen te stimuleren. Lees meer over de certificering op de CO2-Prestatieladder en bekijk het certificaat.

Tekst

Duurzaamheid bij Motrac

Motrac richt zich op het ontwikkelen van efficiënte oplossingen, die zuinig zijn en daarbij beter voor het milieu. Een voorbeeld hiervan is de eerste verbrandingsmotor die draait op waterstof. Er komen steeds meer innoverende machines bij, die een minimale impact hebben op het milieu. Zo kunt ook u steeds duurzamer ondernemer!

Duurzaamheid bij Motrac vertaalt zich o.a. in de volgende punten
:

Wilt u weten wat Motrac doet om de impact op het milieu te minimaliseren en de werkprocessen duurzaam te verbeteren? Lees het in ons Duurzaamheidsbeleid.

Motrac Duurzaamheidsbeleid - People, Planet, Profit

Tekst

Linde: koploper in duurzaamheid en innovatie

Het merk Linde staat voor vorkheftrucks en magazijntrucks die:

  • voldoen aan de hoogste technische standaarden;
  • maximale productiviteit leveren;
  • een laag energieverbruik hebben.

Als marktleider in Europa streeft Linde naar een toppositie op alle belangrijke industriële markten en tegelijk naar verantwoord zaken doen.

Tekst

Duurzame productontwikkelingen

De Linde Hydrostaat – al 60 jaar ongeëvenaard

Hét kenmerk van Linde trucks is de hydrostatische aandrijving. Deze staat symbool voor soepel rijden, een tot op de millimeter nauwkeurige positionering én minimale slijtage. In tegenstelling tot mechanische aandrijvingen wordt het vermogen hier vrijwel zonder verliezen overgebracht via een gesloten, onderhoudsvrij oliecircuit. Linde verbrandingstrucks verbruiken tot 50% minder olie vergeleken met de concurrentie. Linde is dankzij de hydrostaat, die in 1960 voor het eerst op industriële schaal werd geproduceerd, uitgegroeid tot marktleider in Europa.

Linde elektrische vorkheftrucks

De strengere emissiestandaarden voor voertuigen met een verbrandingsmotor en de aanhoudende verschuiving naar elektrische aandrijvingen hebben de vraag naar elektrische vorkheftrucks doen stijgen en daarmee ook de vraag naar elektrische trucks met een grotere capaciteit (tot 8 ton). In 2014 lanceerde Linde zowel hele grote elektrische trucks die aan deze vraag naar grote capaciteit kunnen voldoen, als kleinere met een laadcapaciteit van 1,2. In 2021 werd hier vervolg aan gegeven met de elektrische krachtpatser de X20 – X 35. In zijn klasse niet alleen de krachtigste elektrische vorkheftrucks ter wereld, maar zeker ook een serieus alternatief voor trucks met een verbrandingsmotor. Deze verbruiken 17% minder energie dan de eerdere modellen.

Li-ION als alternatief voor loodzuur accu’s

Op dit moment ligt de focus bij de lithium-ion-accu's voor elektrische voertuigen, die op veel punten superieur zijn aan oplaadbare loodzuur accu's.

De eerste trucks met Li-ION batterijen zijn door Linde geïntroduceerd in 2014.

Koopt u een elektrische truck met Lithium-ion batterij en rijdt u hiermee buiten? Dan komt u in aanmerking voor de
subsidieregeling MIA\Vamil.

Tekst

Ergonomische perfectie - stressvrij werken

Linde richt zich bij de productontwikkeling op de persoon die de machine bedient. De machine wordt letterlijk rondom de persoon gebouwd: form follows function.

Tal van ergonomische eigenschappen op de producten beperken daardoor het ziekteverzuim en de gezondheidsrisico’s voor uw medewerkers. Denk aan het bedieningsgemak van de
Linde Load Control, een intuïtieve joystick en hendels die naar uw wens zijn in te richten en alle mastfuncties aansturen. Deze is standaard voor iedere Linde truck. Of aan de in rubber gemonteerde voor- en achteras die trillingen en schokken opvangt en de chauffeur beschermt tegen 'whole-body vibration'.

In rubber gemonteerde voor- en achteras
Linde Load Control
Tekst

Veiligheid en milieuvriendelijk

Innovaties bij Linde hebben zich naast productiviteit en efficiëntie ook altijd gericht op veiligheid en milieuvriendelijkheid. Zo heeft een lager energieverbruik bij de productie een merkbare impact op de kostenstructuur en op de uitstoot van CO2. Met de Linde voertuigen bespaart u energie, vermindert u de uitstoot én voldoet u aan hoge veiligheidsstandaarden.

Linde Material Handling hecht grote waarde aan research en development en reserveert dan ook jaarlijks een aanzienlijk budget voor ontwikkelkosten. Dat is terug te zien in het grote aanbod aan veiligheidsoplossingen die Linde aanbiedt.

Een voorbeeld van zo’n oplossing is
de Linde Safety Pilot. Deze intelligente rijhulp helpt bestuurders van trucks bij het voorkomen van operationele fouten en stuurfouten en minimaliseert zodoende het risico op ongelukken. Een ander veiligheidssysteem is de Linde BlueSpot, een innovatief optisch waarschuwingssysteem voor industriële trucks. De BlueSpot zorgt voor meer veiligheid, met name in de gangpaden en op lastige kruisingen in een magazijn.

Linde Safety Pilot
BlueSpot in Warehouse
Tekst

Energiemanagement

Dankzij het moderne data dashboard Linde Connected Solutions (Linde Connect Desk) kunnen klanten de energie- en gebruikstatistieken van de vloot registreren, versturen en evalueren via speciale (Cloud) software. Linde helpt klanten op deze manier om energie- en kostenefficiënter te werken.

Bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, kiezen voor Linde
Waarom kiezen voor Linde?

  • 1.4 ton minder emissies in vergelijking met concurrentie
  • Tot 20% minder energieverbruik
  • Lager geluidsniveau
  • Tot 50% minder olieverbruik in vergelijking met de concurrentie
  • Tot 98% recyclebaar
  • Li-ION technologie voor nagenoeg alle elektrisch trucks beschikbaar

Enkele Linde duurzaamheid- en veiligheidsawards

UKWA Technical Innovation Award voor Dynamic mast Control

In juli 2015 kreeg Linde Material Handling een award van de Britse Warehousing Association voor de Dynamic Mast Control, dat schommelbewegingen van de mast neutraliseert via kleine tegenbewegingen.
Zo kan de bestuurder veilig en efficiënter werken op hoog niveau. Ook verloopt het stapelen van pallets sneller en is er minder schade aan goederen.

FLTA Award voor Linde Safety Pilot
Linde kreeg de FLTA Award van de British Forklift Truck Association (FLTA) uitgereikt in de categorie veiligheid voor de Linde Safety Pilot.
Peter Harvey, Managing Director van FLTA: "Linde speelt een belangrijke rol bij het verkleinen van het risico op ongelukken en op letsel, zowel bij bestuurders als bij de mensen die met hen samenwerken."

R-Matic reachtruck en Safety Guard: Producten van het jaar 2021

Maart 2021 zijn de Linde R-Matic reachtruck en de Linde Safety Guard door het Duitse vaktijdschrift ‘materialfluss’ verkozen tot Producten van het jaar 2021. De reachtruck viel in de prijzen vanwege speciale features als de veiligheidssensor die aan de voorzijde in het chassis geïntegreerd is. Hierdoor is het mogelijk om in gangpaden van slechts 2,95 meter breed te manoeuvreren. De intelligente toegangsautorisatie, Linde Safety Guard, won te titel omdat het een waardevol systeem is dat bijvoorbeeld schade als gevolg van botsingen met deuren kan voorkomen. Bovendien reguleert het systeem de toegang tot bepaalde gebieden.

Tekst

Linde Duurzaamheidsrapport

In het Duurzaamheidsrapport van Linde Material Handling, wordt door Linde stilgestaan bij specifieke duurzaamheidsdoelstellingen, waaronder het reduceren van de ‘CO2-footprint’.

“Met de nieuwe generatie Linde elektrische heftrucks creëren we een nieuwe voorwaarde voor het bereiken van CO2-neutraliteit op de lange termijn”, alsdus Stefan Prokosch, Senior Vice President Brand Management bij Linde Material Handling”.

Wilt u het volledige duurzaamheidsrapport van Linde Material Handling lezen?

Download hier de Linde Sustainability Brochure >


Advies over duurzaamheid? Of meer weten over Linde oplossingen?
Neem contact met ons op.

Veelgestelde vragen over maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wat houdt Vision Zero in?

Vision Zero is een veiligheidsfilosofie met als doel het verhogen van de veiligheid in intern transport en het voorkomen van heftruckongelukken en andere incidenten bij het hanteren van goederen. Zo streeft Motrac naar nul ongelukken op de eigen werkvloer. En met onze veilige producten en diensten van Linde creëren we mogelijkheden om de medewerkers, trucks, goederen en infrastructuur van onze klanten te beschermen en zo dragen we bij aan de Vision Zero doelstellingen van onze klanten. Want ook Linde Material Handling heeft één duidelijk doel en dat is om 100 procent van de ongelukken in de intralogistiek te voorkomen. Met dit in gedachten ontwikkelt Linde technische innovaties voor haar intern transport, evenals intelligente hulpsystemen, uitgebreide trainingsprogramma's en adviesdiensten. Het resultaat zijn geïntegreerde oplossingen die bedrijven helpen de diverse uitdagingen van moderne, veilige intralogistiek het hoofd te bieden.