MBI, producent van ongewapende betonproducten voor geveltoepassing en bestrating, is op weg naar 100% elektrisch, aldus Marcel Bettonvil, Algemeen Directeur bij MBI De Steenmeesters. Duurzaamheid is een belangrijk aandachtspunt bij MBI. Zo zijn op hun vestigingen in Kampen, Veghel en Aalst alle diesel heftrucks inmiddels vervangen voor elektrische heftrucks. De bestelling voor hun vestiging in Nieuw-Lekkerland is inmiddels ook rond, daar wordt alles in één keer vervangen en zijn ze daar meteen 100% elektrisch. Dit jaar nog zijn dus alle heftrucks op diesel vervangen, waardoor er ongeveer 220 ton CO2 op jaarbasis wordt gereduceerd.
Tekst

Volledig over op elektrische trucks

Voor het terrein in Aalst zijn door Motrac verschillende elektrische trucks geleverd, waaronder onlangs nog twee E80's en één E60, wat betekent dat Aalst nu 100% elektrisch is. Bij de keuze voor nieuwe elektrische heftrucks heeft MBI geselecteerd op basis van veiligheid en duurzaamheid. Motrac kon door haar ruime assortiment elektrische heftrucks én omdat we net als MBI duurzaamheid en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan, aan deze vraag voldoen. De trucks zijn veilig voor de Steenmeesters die erin rijden, efficiënt voor de interne logistiek én beter voor het milieu. Motrac leverde verschillende trucks met geïntegreerde vorkversteller en met JKB stenenklem.

Voor de veiligheid zijn de Linde trucks uitgerust met een 360 graden camera monitorsysteem. De Linde E50 elektrische heftrucks hebben een hefvermogen van bijna 5 ton, zijn ergonomisch én uitgerust met een reeks veiligheidscomponenten en -functies die de bestuurder, lading en infrastructuur beschermen tegen schade. De trucks zijn daarnaast laag in energieverbruik, hebben een lange batterijduur en korte laadtijden. Hierdoor zijn de trucks maximaal inzetbaar voor de interne logistiek.

Tekst

Snel laden en wisselen

Naast de overgang op elektrische trucks heeft MBI begin februari 2022 op hun vestiging in Aalst het nieuwe wissel- en laadstation van elektrische heftrucks geopend. Hier staan zeven grote batterijen die worden opgeladen voor gebruik. De batterijen voor de heftrucks hebben elk een capaciteit om 8 uur mee te rijden. Dat is precies voldoende voor een shift. Een batterij hoeft dus maar één keer per dag gewisseld te worden, tegelijk met de ploegwissel. Zo kan de heftruckchauffeur de hele dag rijden op één batterij. Binnen het station is ook een bord aanwezig welke aangeeft welke batterij als eerst klaar is voor gebruik. De batterijen zijn bovendien eenvoudig en snel te verwisselen.

Elektrische Linde trucks voor MBI De Steenmeesters
Elektrische Linde trucks voor MBI De Steenmeesters
Tekst

Duurzaam ondernemen

Op het wissel- en laadstation zelf liggen zonnepanelen die de batterijen van de heftrucks mede voorzien van voldoende stroom. MBI breed kunnen alle fabrieken en stroomvoorzieningen worden voorzien van groene stroom door middel van twee windmolens en zonnepanelen.

Als leverancier van innovatieve en duurzame logistieke oplossingen, hechten we bij Motrac grote waarde aan veiligheid, gezondheid en duurzaamheid en richten we ons op het ontwikkelen van efficiënte oplossingen, die zuinig zijn en daarbij beter voor het milieu. Steven Trooster, Key Accountmanager bij Motrac, geeft dan ook aan trots te zijn dat MBI gekozen heeft voor de elektrische trucks van Linde op hun weg naar 100% elektrisch.

Elektrische Linde trucks voor MBI De Steenmeesters
advies Elektrische Linde trucks voor MBI De Steenmeesters

Bent u nieuwsgierig wat de overstap van verbrandingstrucks naar elektrische trucks voor úw bedrijf kan betekenen? Laat u adviseren door één van onze experts.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.