Linde Hydrostaat

 • Gaat gemiddeld 20.000 draaiuren mee
 • Laag brandstofverbruik
 • Precieze handling én korte reactietijd
Een heftruck met Linde Hydrostaat voor u? Laat u adviseren!
Linde Hydrostaat;

Waarom de Linde Hydrostaat?

Al meer dan 60 jaar is de Linde Hydrostaat een ongeslagen succes. In vrijwel iedere Linde heftruck met een verbrandingsmotor tot 18 ton zit een Linde Hydrostaat als aandrijving. Dit is wat de Linde Hydrostaat zo uniek in de markt maakt:

 • Gaat gemiddeld 20.000 draaiuren mee
 • Innovatie door eigen beheer
 • Precieze handling én korte reactietijd

20.000 Draaiuren = 1 miljoen kilometers

Een heftruck met een Linde Hydrostaat gaat gemiddeld 20.000 draaiuren mee. Eén draaiuur staat gelijk aan 50 gereden kilometers met een auto. Dat betekent dus dat een heftruck met een Linde Hydrostaat gemiddeld 1 miljoen kilometers mee kan! (In vergelijking: andere merken gaan gemiddeld maar 9.000 draaiuren mee)

Innovatie door eigen beheer

De Linde Hydrostaat is in eigen beheer van Linde. Het Hydrostatische systeem is in de afgelopen jaren continue doorontwikkeld. Inmiddels is er een vierde generatie hydrostatische heftruck. Het basisprincipe achter de hydrostatische aandrijving is echter nog altijd gelijk.

De nieuwste innovatie is de overstap van de hoge naar lage snelheidsmotoren. Hierdoor is het gehele systeem efficiënter én stiller! Het toerental van de hydromotoren was eerder 3500 rpm. Nu is dit teruggebracht tot 170 rpm.

Daarnaast zijn de motoren nu geïntegreerd in een onderhoudsvrije, compacte aandrijfas.

Precieze handling én korte reactietijd

Het 2-pedalensysteem zorgt ervoor dat de heftruck direct reageert op voor- en achteruitrijden. Door het 2-pedalensysteem is veranderen van rijrichting moeiteloos. De Hydrostaat heeft een 100% koppeling aan de oliestroom. Hierdoor reageert de heftruck direct wanneer de snelheid of de stroomrichting verandert. 

De overbrenging is 1-op-1, waardoor er dus minder energieverlies is. Dit maakt een heftruck met hydrostaat aandrijving uitermate geschikt voor kort cyclisch werk, zoals bij het laden en lossen van vrachtwagens. 

Advies op maat

Overtuigd van de kracht van dé Linde Hydrostaat? Bekijk hieronder de trucks met de Linde Hydrostaat en bekijk welke heftruck geschikt is voor uw bedrijf! Advies nodig? Een specialist van MotracLinde adviseert u graag.

Trucks met de Linde Hydrostaat

Bent u overtuigd van de kracht en voordelen van de Linde Hydrostaat? De volgende trucks zijn voorzien van de unieke Linde Hydrostaat:

Linde diesel en LPG heftrucks

Linde diesel en LPG heftrucks

 • Hefvermogen van 1.4 - 8 ton
 • Zuinigste heftrucks in de markt
 • Lage uitstoot

Linde zware heftruck

Linde zware heftruck H100-H180-D

 • Hefvermogen 10 - 18 ton
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Laag brandstofverbruik

Advies nodig welke heftruck het beste bij uw bedrijfssituatie past? Laat u adviseren door een specialist van MotracLinde.


Nog meer weten over de Linde Hydrostaat?

Nog meer voordelen van de Linde Hydrostaat ontdekken? Of bent u benieuwd naar het ontstaan van de Linde Hydrostaat of hoe deze werkt? Klik op een van de links hieronder.