TuinVisie heeft onlangs 12 heftrucks vervangen. Deze producent, importeur en leverancier van tuinproducten heeft opnieuw voor een all-in leasecontract van Motrac gekozen. “Om onze levertijd richting klanten te garanderen is uitval van heftrucks niet acceptabel”, zegt Arnold Breukink, Logistiek Manager. “Dat voorkomen wij met de kwaliteit en bedrijfszekerheid van Linde heftrucks.”
Tekst

Tuinproducten voor 800 dealers en hoveniers

TuinVisie is een producent, importeur en leverancier van een breed assortiment tuinproducten. Daartoe behoren onder andere betonnen, gebakken en keramische bestrating (tegels en klinkers), muurelementen, natuursteen, tuinhout en tuinhuizen, kunstgras en accessoires als voegmortels, vijver-materialen, verlichting en onderhouds- en reinigingsmiddelen. Vanuit Enter en Utrecht levert het bedrijf dagelijks aan een groot aantal dealers en hoveniers in heel Nederland. TuinVisie is ontstaan vanuit de Rouweler Groep en maakt samen met deze betonproducent deel uit van de Morssinkhof Groep. “Wij laden hier dagelijks enkele tientallen, en in het hoogseizoen wel honderd, vrachtwagens met klantorders”, vertelt Breukink. “Voor het orderpicken van alle bestelde producten gebruiken wij al enkele decennia Linde heftrucks. Omdat wij een seizoensbedrijf zijn, werken onze heftruckchauffeurs in rustige maanden zeven uur per dag en in het hoogseizoen wel tien tot twaalf.

TuinVisie kiest opnieuw voor kwaliteit en bedrijfszekerheid
TuinVisie kiest opnieuw voor kwaliteit en bedrijfszekerheid
Tekst

Bedrijfskritisch materieel in industriële situaties

De meeste producten die TuinVisie levert, zijn zwaar en liggen verspreid over buitenterreinen in Enter en Utrecht opgeslagen. Klanten die voorraadartikelen voor elf uur ‘s ochtends bestellen, krijgen deze nog dezelfde dag geleverd. “De heftrucks waarmee onze chauffeurs alle orders verzamelen is bedrijfskritisch materieel dat onder industriële omstandigheden wordt gebruikt en niet stil mag staan”, vervolgt Breukink. “Daarom zijn de kwaliteit en bedrijfszekerheid voor ons doorslaggevende redenen geweest om weer voor Linde te kiezen. De eerste keuze voor dit merk heftrucks is al 40 jaar geleden genomen bij de Rouweler Groep en op basis van hun goede ervaringen vanzelfsprekend hier overgenomen. Omdat wij de heftrucks op basis van een all-in leasecontract gebruiken, is er 24/7 service bij inbegrepen. Dankzij goed preventief onderhoud treden er maar amper storingen op. Als wij toch een storing meemaken en deze bij Motrac melden, sturen zij nog dezelfde dag of de volgende ochtend een ervaren servicemonteur.”

Tekst

Energiezuinige en veilige heftrucks

Vanwege de zware gebruiksomstandigheden op buitenterreinen is de keuze van TuinVisie opnieuw op H30Dmodellen gevallen. Deze hebben voldoende hefvermogen voor de zware pallets met producten en zijn makkelijk manoeuvreerbaar. “In vergelijking met onze vorige H30Dmodellen verbruikt Linde’s nieuwe generatie dieselmotor zo’n 10 tot 15% minder brandstof, dankzij de automatische motorafslag, afremmen in de bochten en de LED-verlichting”, vertelt Breukink. “Verder zijn ze door de Linde Curve Assist, die indien nodig automatisch de rijsnelheid in bochten aanpast en het Linde ProtectorFrame beschermdak tevens veiliger geworden om mee te werken. Dat soort standaard aanwezige veiligheidsvoorzieningen zijn voor ons bedrijf ook belangrijke selectiecriteria. Verder zijn alle heftrucks nog uitgerust met een goede kachel en radio om het gebruikscomfort voor de chauffeurs te verhogen.”

TuinVisoe klantcase Motrac
Tekst

Chauffeurs willen in Linde rijden

De hernieuwde keuze van TuinVisie voor Linde H30D heftrucks is ook nog beïnvloed door de voorkeur van alle chauffeurs om daarmee te willen werken. “In de loop der jaren is het rijcomfort van onze Linde heftrucks telkens verbeterd, onder andere dankzij de luchtgeveerde stoelen, die onze chauffeurs als prettig ervaren”, licht Breukink toe. “Ook de armleuning met bedieningshendels veert mee met de stoel, wat armklachten voorkomt, terwijl rubberbussen rond de neigcilinders lichaamstrillingen voorkomen. Samengevat is de Linde H30D een krachtige, goed wendbare en eenvoudig te bedienen heftruck, waardoor de snelheid van orderpicken hoog ligt. Omdat onze business succesvol blijft groeien hebben wij vijf oude heftrucks die in het vorige leasecontract zaten overgenomen, waardoor het totale aantal heftrucks in Enter en in Utrecht nu zeventien bedraagt.”

Benieuwd hoe wij kunnen voorzien in uw vervangingsvraag?

Vul het contactformulier in, en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.