Koninklijke H.H. Martens & Zoon b.v. heeft de samenwerking met Motrac voor het leveren van heftrucks met zeven jaar verlengd naar in totaal twaalf jaar. Doorslaggevende redenen daarvoor waren de bewezen kwaliteit en betrouwbaarheid onder industriële gebruiksomstandigheden, het rijcomfort voor de chauffeurs en de servicegerichtheid van Motrac. Palko van Sleeuwen, assistent teamleider werkbegeleidingsteam en verantwoordelijk voor het onderhoud, vertelt over zijn ervaringen.
Tekst

Nieuw leasecontract voor heftrucks

Nieuw leasecontract voor heftrucks Koninklijke H.H. Martens & Zoon b.v. in Oosterhout bestaat uit zelfstandige werkmaatschappijen in Nederland en België. Samen produceren en leveren deze een breed scala aan producten en diensten, voor de bouw, infrabedrijven en Doe Het Zelf markten. “Wij hebben vorig jaar een tenderproces doorlopen met als doel een zevenjarig operational leasecontract te sluiten voor de levering van twaalf nieuwe heftrucks”, vertelt van Sleeuwen. “Deze worden vrijwel continu ingezet voor het laden en lossen van vrachtwagens, interne transporten en diverse hefwerkzaamheden op onze bedrijfsterreinen.

Na een uitgebreide vergelijking van drie mogelijke leveranciers, hebben wij opnieuw voor Linde heftrucks gekozen. Doorslaggevende redenen daarvoor waren de bewezen kwaliteit onder industriële omstandigheden, het rijcomfort voor de chauffeurs en de servicegerichtheid van Motrac. Zij waren, om die reden, de afgelopen vijf jaar ook al onze voorkeursleverancier, waardoor de samenwerking nu naar twaalf jaar is verlengd.”

Martens beton klantcase Motrac
Martens beton klantcase Motrac
Tekst

Industriële gebruiksomstandigheden

Het merendeel van de nieuwe H80D, H50D en H120D Linde diesel heftrucks worden gebruikt bij Martens beton. Deze werkmaatschappij ontwikkelt, produceert en levert een uitgebreid assortiment aan betonnen elementen en materialen voor verharding. Zoals rioolbuizen en -putten en betonstraatstenen. ”Onze medewerkers moeten met betonelementen van verschillende afmetingen en vormen over een groot buitenterrein rijden dat niet optimaal is geëgaliseerd, zoals bij magazijnen vaak voorkomt”, vervolgt van Sleeuwen. “Oftewel industriële gebruiksomstandigheden, waarvoor niet alle heftrucks geschikt zijn en zowel de kwaliteit als betrouwbaarheid belangrijker zijn dan de kosten. Verder hebben wij tijdens de vorige leaseperiode ervaren dat alle chauffeurs erg tevreden zijn over het rijcomfort door de luchtgeveerde stoelen en de makkelijke joystickbediening. Deze positieve ervaringen hebben zowel een grote invloed gehad op onze beslissing om met Motrac verder te gaan en dit keer te kiezen voor een langere leaseperiode.”

Martens beton klantcase Motrac
Martens beton klantcase Motrac
Tekst

Servicegerichtheid

Omdat heftrucks bij Martens Beton zo’n 12 tot 16 uur per dag worden gebruikt, was serviceverlening in het leasecontract nog een belangrijk selectiecriterium. “Ook op dat punt heeft het feit dat Linde heftrucks weinig onderhoud vragen en wij de afgelopen jaren amper storingen hebben meegemaakt onze leverancierskeuze bevestigd”, aldus van Sleeuwen. “De accountmanager van Motrac onderhoudt regelmatig proactief contact met mij en als er toch een storing optreedt, wordt die door hun servicegerichtheid snel verholpen. Als eerste aanspreekpunt hebben wij zelfs een vaste monteur die onze heftrucks goed kent, maar ook de chauffeurs en alle werkzaamheden waarvoor ze worden gebruikt. Dat communiceert voor mij natuurlijk makkelijk en snel. In vergelijking met de oude heftrucks, die op basis van het nieuwe leasecontract zijn ingeruild, hebben wij nu moderner hefmaterieel met een lager brandstofverbruik waarmee wij weer tot en met 2025 vooruit kunnen.”

Martens beton klantcase Motrac 2
Martens beton klantcase Motrac 6

Advies van een logistiek expert?

Vul het contactformulier in, en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.