Daly Plastics BV in Zutphen is de afgelopen Jaren gegroeid tot één van de grotere verwerkers van plastic afval in Europa. Voor het laden, lossen en interne transport van alle pallets met afval plastics en gerecyclede grondstoffen gebruikt het bedrijf een tiental Linde heftrucks.

Polyetheen recycling

Daly Plastics BV in Zutphen is in de afgelopen jaren gegroeid tot één van de grotere verwerkers van plastic afval in Europa. De 50 medewerkers van het bedrijf recyclen jaarlijks zo’n 70.000 ton plastics, waarvan een groot deel polyetheen is, dat veel als folie wordt gebruikt in de landbouw. “Wij maken van plastic afval weer herbruikbare grondstoffen, voor onder andere folieproducenten”, vertelt Daalder. “De afgelopen vijf jaar is onze omzet verviervoudigd en ook de komende vijf jaar verwachten wij minimaal te verdubbelen. Dat succes is een gevolg van onze focus op kwaliteit en de cultuur van het familiebedrijf. Mijn grootvader en ouders waren al actief in de papier- en metaalrecycling, waarna ik in 1985 Daly Plastics ben gestart om in te spelen op de vraag naar hergebruik van plastic afval. In 2008 is daar Caroda Polymer Recovery aan toegevoegd, waar wij volgens een nieuw procedé nog duurzamer recyclen”. Voor het laden, lossen en interne transport van alle pallets met afval plastics en gerecyclede grondstoffen gebruikt het bedrijf een tiental Linde heftrucks.

Tekst

LPG in plaats van Diesel

Daly Plastics heeft decennialang met diesel heftrucks gewerkt, maar is vanwege strengere regelgeving gedeeltelijk overgestapt naar LPG. Voor de zware industriële gebruiksomstandigheden van het bedrijf zijn elektrische modellen nu nog onvoldoende geschikt. “Wij hebben onlangs zes nieuwe H35T heftrucks met voorzetapparatuur aangeschaft en één R14 reachtruck, voor het laden en lossen van de magazijnstellingen”, aldus Daalder. “Het merendeel daarvan is nodig voor capaciteitsuitbreiding en een paar ter vervanging van onze oudste heftrucks. Hoewel onze overstap naar LPG in plaats van diesel wel even wennen was, zijn wij daar zeer tevreden over.

De heftrucks blijven net zo betrouwbaar, terwijl de gasflessen sneller te verwisselen zijn dan diesel tanken. Ondertussen blijven wij voor toekomstige investeringen de ontwikkeling van lithium-ion batterijen volgen. De innovaties van Linde op het gebied van LI-ION-technologie, zoals de hoge batterij- efficiency en snel kunnen bijladen, maken die duurzamere aansturing voor ons steeds interessanter.

Zware industriële gebruiksomstandigheden

Omdat Daly Plastics en Caroda Polymer Recovery altijd willen kunnen leveren aan klanten, beschikken ze over een magazijn met meer dan 2800 palletplaatsen en 500 ton silocapaciteit aan te leveren producten. “Just-in-time leveren en een zo hoog mogelijke leverbetrouwbaarheid zijn in onze markt belangrijke criteria”, vervolgt Daalder. “Die vertalen wij ook door naar onze leveranciers, zoals Motrac voor de heftrucks. “Verder moet al het logistieke materieel hier onder zware industriële omstandigheden 24/7 en 365 dagen per jaar te gebruiken zijn.

Sinds onze eerste ervaringen met de door mijn vader aangeschafte occasion Linde heftruck, zijn wij niet meer van leverancier veranderd. Natuurlijk zijn er wel eens nieuwe modellen van een ander merk binnen het bedrijf getest, maar geen enkele daarvan evenaarde de kwaliteit en betrouwbaarheid van Linde. Tenslotte zijn voor mij ook nog de beschikbare veiligheidsvoorzieningen, managementsoftware en snelle serviceverlening door Motrac van invloed geweest op onze recente investering.”

Tekst

Heftruckchauffeurs voelen het verschil

Behalve Daalder’s rationele argumenten om in Linde heftrucks te blijven investeren, speelt bij Daly Plastics ook de chauffeurservaring een belangrijke rol. “Tijdens testritten met andere heftruckmerken voelden onze chauffeurs verschillen in de kwaliteit en het rijcomfort waar ze niet enthousiast van werden, zoals een minder prettige vering en bediening. Verder bieden onze Linde H35T’s ook een beter uitzicht op de werkzaamheden. De meeste chauffeurs rijden bij ons bedrijf op een eigen truck, terwijl de rest door meerdere chauffeurs en logistiek medewerkers worden gebruikt. Dat kan ik via de Connect-managementsoftware eenvoudig vanaf mijn bureau monitoren. Een ander voordeel van Linde heftrucks zijn de veiligheidsvoorzieningen om schades en ongevallen te voorkomen, waaronder het automatisch aanpassen van de snelheid in bochten. Maar ook de Bluespot, de handige blauwe lichtbundel op de werkvloer om zowel andere heftruckchauffeurs als rondlopende medewerkers visueel te waarschuwen dat er een heftruck nadert.”

Benieuwd wat voor u kunnen betekenen?

Vul het contactformulier in, en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.