Krommenhoek Metals zamelt sinds 1925 oude metalen in en verwerkt en recycled ze. Vervolgens worden deze in heel Europa doorverkocht. De herkomst van de metalen varieert van grote staalverwerkende bedrijven en machinefabrieken tot aan kleine bedrijven en de consument. Dankzij uitbreiding van de dienstverlening, een aantal klantgerichte innovaties en behaalde certificeringen is het bedrijf de laatste jaren tot 50% gegroeid.
Tekst

Metaal-Recyclingspecialist Krommenhoek Metals investeert in de comfortverbetering en verduurzaming van heftrucks. Op basis van de gebruikerservaring en een aantal kwaliteit- en duurzaamheidsaspecten werken ze met een Linde H45 EVO. Directeur Bas Krommenhoek en werfmanager Edwin Baartmans vertellen hun ervaringen.

Klanten ontzorgen

Krommenhoek Metals is een Rotterdams bedrijf dat al sinds 1925 oude metalen inzamelt, verwerkt, recycled en in heel Europa doorverkoopt. Zowel voor grote staalverwerkende bedrijven en machinefabrieken in de industrie, offshore en scheepsbouw, als voor kleine bedrijven en consumenten. De laatste jaren is het bedrijf tussen de 20% tot zelfs 50% gegroeid, dankzij verbreding van de dienstverlening, een aantal klantgerichte innovaties en de behaalde ISO 9001 en 14001 certificeringen. “Wij willen onze klanten zoveel mogelijk ontzorgen door ze werkzaamheden uit handen te nemen”, vertelt Krommenhoek.

“Met onder andere een 24 uurs containerservice voor het inzamelen en ophalen van oude metalen op het bedrijfsterrein van klanten in heel Krommenhoek Metals investeert in comfortverbetering en verduurzaming heftrucks Nederland. Maar ook het vakkundig demonteren en verwerken van oude computerapparatuur en elektronica. Voor transparante prijzen, die onze klanten zowel online als via een handige app zelf kunnen berekenen verkrijgbaar in App en Playstore. Indien gewenst geven wij ze ook nog inzicht in de ‘downstream’ verwerking van hun metalen en elektronica”.

Krommenhoek Metals investeert Linde heftrucks
Krommenhoek Metals investeert Linde heftrucks
Tekst

Duurzamere en comfortabelere heftruck

Vanwege het zware gewicht en grote verschillen in de afmetingen en vorm van oude metalen, moet het interne transportmaterieel voor de verwerking ervan onder zware industriële omstandigheden betrouwbaar functioneren. Omdat een verouderde heftruck aan vervanging toe was, zijn ze bij Krommenhoek Metals op zoek gegaan naar een duurzamer en comfortabeler alternatief. “Na het vergelijken van de modellen van verschillende fabrikanten zijn wij bij Motrac uitgekomen”, vervolgt Baartmans. “Allereerst omdat de Linde H45 EVO heftruck het beste aan al onze eisen en wensen voldoet, maar ook vanwege het feit dat veel andere bedrijven in onze markt met Linde-heftrucks werken. De hydrostatische aandrijving met traploze rijregeling van de H45 EVO levert ons een lager energieverbruik op, terwijl de verende montage van de mast en aandrijfas veel trillingen in de cabine voorkomen en dus het comfort verhogen. Verder beschermt een metalen bodemplaat de hele onderkant tegen kostbare beschadigingen, wat bij ons op het terrein wel eens gebeurde als heftrucks over scherpe metalen voorwerpen reden.”

Tekst

Lagere Total Cost of Ownership

Omdat kwaliteit, duurzaamheid, veiligheid en transparant zaken doen op basis van een vertrouwensrelatie belangrijke waarden zijn voor Krommenhoek Metals, gebruiken ze die ook als criteria bij eigen investeringen. “Wij hadden al langer de perceptie dat Linde heftrucks betrouwbaar en goed zijn, maar de testervaringen van onze chauffeurs met het rijcomfort en de ergonomische bediening van de H45 EVO zijn dit keer doorslaggevend geweest”, vervolgt Baartmans. “Vervolgens bleek na het berekenen van onze operationele leaseprijs dat de totale gebruikskosten lager zijn dan bij enkele andere merken. Onder andere dankzij de robuuste constructie, het Linde Engine Protection System, minimaal benodigd onderhoud en een lange levensduur. Het is de eerste keer dat wij een heftruck leasen, omdat Motrac ons daarbij volledig ontzorgt. Terugkijkend op een half jaar ervaring is de betreffende chauffeur enthousiast en tevreden over zijn Linde en zijn wij al met hen in gesprek over elektrische modellen om onze CO2 -uitstoot en geluidsbelasting verder te verlagen.

Advies van een logistiek expert?

Vul het contactformulier in, en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.