Recycling industrie

 • Betrouwbare en robuuste Linde heftrucks
 • Ongeëvenaard in productiviteit
 • Geassocieerd lid van Metaal Recycling Federatie
1252 X Bouwafval verwerken 3;


Optimaal comfort voor de recycle sector

Werken in de recycle sector staat vaak gelijk aan werken op moeilijke ondergronden. Om dit als bestuurder gedurende de hele werkdag vol te houden, is het belangrijk dat u van voldoende comfort kunt genieten.

1252 Metaal 2

Onze Linde heftrucks zijn ergonomisch opgebouwd en bieden het nodige comfort door gebruik te maken van aanpasbare cabine-uitrustingen en intelligente dempingsystemen. Zo heeft u bijvoorbeeld veel voordeel van de in rubber gemonteerde voor- en achteras, die voor een dubbele demping op de as zorgt. Daarnaast worden bestuurders niet blootgesteld aan trillingen. 

Kunststof recycling 3


Grote verscheidenheid aan voorzetopties

Producten bij een recyclebedrijf komen vaak in verschillende vormen en groottes binnen. Het is dan geen overbodige luxe om over meerdere types voorzetapparatuur te beschikken. Wij bieden een grote verscheidenheid aan apparatuur die u op uw vorkheftruck kunt laten aanbrengen. Denk hierbij aan een rotator om voorwerpen te kantelen en een klem om uw producten snel te klemmen.

Hebt u een specifieke toepassing voor ogen en wilt u graag weten of wij u hiervoor een geschikte oplossing kunnen bieden? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen!


De Voordelen op een rij

 • Betrouwbare en robuuste heftrucks
  Ruwere ondergronden? Geen probleem voor onze kwalitatief hoogstaande heftrucks
 • Linde Hydrostraat: zuinige krachtbron
  De unieke Linde Hydrostatische aandrijving staat al meer dan 60 jaar garant voor hoge productiviteit en laag brandstofverbruik.
 • Geassocieerd lid van Metaal Recycling Federatie
  Linde levert af-fabriek heftrucks in diverse uitvoeringen speciaal voor de recycling industrie

"Wij hebben bewust gekozen voor de heftrucks van Motrac vanwege de kracht, degelijkheid en milieuvriendelijkheid. Bovendien kun je altijd rekenen op goede service: afspraak is afspraak".

Miranda van Hout, CEO Interrec B.V.

Praktijkvoorbeeld recycle industrie

vanHoutRecyclingProces5

“Wij hebben een heldere visie op afval. We recyclen afval tot halffabricaten en dat leidt niet alleen tot waardevermeerdering, maar ook tot een duurzame leefomgeving” aldus Miranda van Hout, CEO van Interrec B.V. (onderdeel van Van Hout Group). Het bedrijf is volledig milieu-gecertificeerd en recycled grondkabels, die vanuit heel Europa worden aangevoerd. Gemiddeld wordt er door hen 220 ton per week verwerkt.

vanHoutRecyclingProces2

Afval bestaat niet

De grondkabels komen als afval binnen en worden vervolgens verwerkt tot de halffabricaten aluminium, koper, lood en ijzer. Deze materialen kunnen 1 op 1 in nieuwe producten worden toegepast. “Wij voldoen daarmee aan een grote vraag. Via de London Metal Exchange monitoren we de index van de wereldwijde prijzen. Deze vormen vaak de basis voor nieuwe contracten.

vanHoutRecyclingProces4

Linde heftrucks op gas passen perfect in onze visie

“Interrec B.V. heeft bewust gekozen voor de heftrucks van Motrac. Tijdens de selectieprocedure hebben is gekeken naar de 3 belangrijkste factoren voor onze recyclingprocessen; degelijk, krachtig en de milieuvriendelijkheid van de heftruck. De Linde heftruck geeft op alle punten de beste performance.Bovendien kun je bij Motrac altijd rekenen op goede service: afspraak is afspraak, en daar houden wij van“, benadrukt Van Hout.


Linde krachtpatsers als ultieme krachtbron

Voor een sector waarin behoefte is aan trucks met veel kracht, heeft Linde het 12XX platform ontwikkeld. Bestaande uit onder andere de 1202 (H20 – H35) een krachtige verbrandingstruck. Deze Linde Hydrostaat is een absolute troef die onze thermische heftrucks een streepje voor geeft op de concurrentie. Deze aandrijving is standaard bij de diesel- en gastrucks van Linde en zorgt onder meer voor minder slijtage en meer vermogensproductie, waardoor u ze ook voor de zwaarste toepassingen kunt inzetten.

 

Kiest u wel voor high performance, maar gaat u liever voor een duurzamere variant? Kies dan voor de  nieuwe generatie elektrische vorkheftrucks, de 1252 X (X20 – X35). Extreem krachtige en robuuste elektrische trucks voor binnen én buiten gebruik. Deze krachtpatser is de eerste en enige elektrisch aangedreven vorkheftruck die de performance van een verbrandingstruck kan evenaren, tegen blootstelling van grote hoeveelheden stof kan én zich makkelijk een weg weet te banen over oneffen terreinen. Daarmee is hij ook uiterst geschikt voor de recyclebranche.

Betonwerk 2

De nieuwe emissieregeling

Sinds 3 augustus 2020 is bepaald dat heftrucks op diesel met een hefcapaciteit tot 8 ton niet meer binnen mogen rijden. Deze moeten vervangen worden door een LPG of een elektrische truck. Er wordt steeds strenger gecontroleerd op de emissieregeling. Gelukkig kunt u bij Linde terecht voor een ruim aanbod aan alternatieven voor de diesel trucks. Zo kunt u met de Linde elektrische heftrucks zowel binnen als buiten rijden. Uw voordelen:

 • U heeft geen omkijken meer naar de emissieregeling
 • U bent milieubewust aan het werk
 • Met de X20 – X35 haalt u een elektrische heftruck ‘in huis’ met dezelfde kracht en mogelijkheden als een verbrandingsmotor.


Bent u nog niet helemaal klaar voor elektrische trucks? Ook met de 
Linde LPG en  Stage-V diesel heftrucks met roetfilter voldoet u aan alle eisen van de emissieregeling.

Geassocieerd lid van Metaal Recycling Federatie

MotracLinde is lid van de Metaal Recycling Federatie (MRF). Dankzij onze jarenlange kennis en ervaring in de recyclingbranche, levert Linde af-fabriek heftrucks in diverse speciale uitvoeringen voor de recycling.

MRF-logoDe MRF heeft als doel milieuvriendelijke en economisch verantwoorde recycling van alle gebruikte metalen in Nederland te stimuleren. Linde heftrucks zijn ontwikkeld voor 20.000 draaiuren, oftewel 1.000.000 km, wat de duurzaamheid ten goede komt. Onze heftrucks zijn zelfs minimaal 98% recyclebaar.

Daarnaast zijn we ons sterk bewust van het belang van een gezond milieu en weten dat verminderen en beperken van onze footprint essentieel is voor het behoud van het milieu. MotracLinde heeft het niveau 3 op de CO2-Prestatieladder behaald.

Klantcase Daly PlasticsPraktijkcase Ter Steege Groep

Daly Plastics kiest al 45 jaar voor kwaliteit Linde heftrucks

“Sinds onze eerste ervaringen met de door mijn vader aangeschafte occasion Linde heftruck, zijn wij niet meer van leverancier veranderd. Omdat wij zelf de kwaliteit van onze producten continu blijven verbeteren, kiezen wij waar mogelijk voor topkwaliteit partners"

Lees er hier alles over

Klantcase Krommenhoek MetalsPraktijkcase Ter Steege Groep

Meer comfort en duurzame heftrucks bij Krommenhoek Metals

“De hydrostatische aandrijving met traploze rijregeling van de Linde H45 EVO levert ons ee nlager energieverbruik op. Doordat de mast vast gemonteerd is, worden trillingen via de in rubbers gemonteerde aandrijfas en neigcilinders, geïsoleerd. Dit zorgt voor meer comfort voor de chauffeur."

Lees er hier alles over