Recycling industrie

 • Betrouwbare en robuuste Linde heftrucks
  Ruwere ondergronden? Geen probleem voor onze kwalitatief hoogstaande heftrucks.
 • Linde Hydrostraat: zuinige krachtbron 
  Unieke Linde hydrostatische aandrijving staat al 60 jaar garant voor hoge productiviteit en laag brandstofverbruik.
 • Geassocieerd lid van Metaal Recycling Federatie
  Linde levert af-fabriek heftrucks in diverse speciale uitvoeringen voor de recycling
Recycling industrie;


“Wij hebben bewust gekozen voor de heftrucks van Motrac vanwege de kracht, degelijkheid en milieuvriendelijkheid. Bovendien kun je altijd rekenen op goede service: afspraak is afspraak”.

Afval bestaat niet
“Wij hebben een heldere visie op afval. We recyclen afval tot halffabricaten en dat leidt niet alleen tot waardevermeerdering maar ook tot een duurzame leefomgeving” aldus Miranda van Hout CEO van Interrec B.V. Het bedrijf is volledig milieu-gecertificeerd.

Haar bedrijf (onderdeel van Van Hout Group) recycled grondkabels, die vanuit heel Europa worden aangevoerd. Gemiddeld wordt er door hen 220 ton per week verwerkt.

De grondkabels komen als afval binnen en worden vervolgens verwerkt tot de halffabricaten aluminium, koper, lood en ijzer. Deze materialen kunnen 1 op 1 in nieuwe producten worden toegepast. “Wij voldoen daarmee aan een grote vraag. Via de London Metal Exchange monitoren we de index van de wereldwijde prijzen. Deze vormen vaak de basis voor nieuwe contracten.

Linde heftrucks op gas passen perfect in onze visie
Wij hebben bewust gekozen voor de heftrucks van Motrac. 
Tijdens de selectieprocedure hebben we gekeken naar de 3 belangrijkste factoren voor onze recyclingprocessen; degelijk, krachtig en de milieuvriendelijkheid van de heftruck. De Linde heftruck geeft op alle punten de beste performance.

Bovendien kun je bij Motrac altijd rekenen op goede service: afspraak is afspraak, en daar houden wij van, “ benadrukt Van Hout.
 • van Hout Recycling Proces
 • van Hout Recycling Proces
 • van Hout Recycling Proces
 • van Hout Recycling Proces
 • van Hout Recycling Proces

Optimale ergonomie

Recycling sectorWerken in de Recycle sector staat vaak gelijk aan werken op moeilijke ondergronden. Om dit als bestuurder gedurende de hele werkdag te kunnen volhouden, is het dan ook belangrijk dat u van voldoende comfort kunt genieten. Bij ons bent u daarvoor aan het juiste adres! 

Onze Linde heftrucks zijn namelijk ergonomisch opgebouwd en bieden het nodige comfort door gebruik te maken van aanpasbare cabine-uitrustingen en intelligente dempingsystemen. Zo heeft u bijvoorbeeld veel voordeel van de gerubberde voor- en achteras, die voor een dubbele demping op de as zorgt en ervoor instaat dat bestuurders niet aan trillingen worden blootgesteld. 


Linde Hydrostraat als ultieme krachtbron

In een sector waarin de behoefte bestaat aan trucks die veel kracht produceren, is de Linde Hydrostaat een absolute troef die onze thermische vorkliften een streepje voor geeft op de concurrentie. Deze aandrijving is standaard bij de diesel- en gastrucks van Linde en zorgt onder meer voor minder slijtage en meer vermogensproductie, waardoor u ze ook voor de zwaarste toepassingen kunt inzetten.

Bent u al klaar voor de nieuwe emissieregeling?

Er wordt steeds strenger gecontroleerd op deze emissieregeling.

Heftrucks met een laadvermogen tot 4 ton mogen niet meer binnen of in half open ruimtes rijden.
Heftrucks met een draagvermogen van meer dan 4 ton mogen dit alleen met een roetfilter. Hier moet de emissie-uitstoot met minstens 70%.
 

Met de Linde elektrische heftrucks rijdt u zowel binnen als buiten. Uw voordelen:
 • U heeft geen omkijken meer naar de emissieregeling
 • U bent milieubewust aan het werk

Bent u nog niet helemaal klaar voor elektrisch rijden? Ook met de Linde LPG en Diesel heftrucks met roetfilter voldoet u aan alle eisen van de emissieregeling.


Grote variëteit aan voorzetopties

Recycling sectorAangezien de producten bij een recycle bedrijf vaak in verschillende vormen en groottes binnenkomen, is het geen overbodige luxe om over meerdere types voorzetapparatuur te beschikken. Dit is perfect mogelijk met de Linde trucks, want er bestaan verschillende types apparatuur die u op uw vorkheftruck kunt laten aanbrengen. Zo zijn er een rotator om voorwerpen te kantelen, een klem om uw producten stevig vast te zetten, een sideshift om goederen ook zijdelings te verplaatsen enzovoort.

Hebt u een specifieke toepassing voor ogen en wilt u graag weten of wij u hiervoor een geschikte oplossing kunnen bieden? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren!


Geassocieerd lid van Metaal Recycling Federatie

MotracLinde is lid van de Metaal Recycling Federatie (MRF). Dankzij onze jarenlange kennis en ervaring in de recyclingbranche, levert Linde af-fabriek heftrucks in diverse speciale uitvoeringen voor de recycling.

MRF-logoDe MRF heeft als doel milieuvriendelijke en economisch verantwoorde recycling van alle gebruikte metalen in Nederland te stimuleren. Linde heftrucks zijn ontwikkeld voor 20.000 draaiuren, oftewel 1.000.000 km, wat de duurzaamheid ten goede komt. Onze heftrucks zijn zelfs minimaal 98% recyclebaar.

Daarnaast zijn we ons sterk bewust van het belang van een gezond milieu en weten dat verminderen en beperken van onze footprint essentieel is voor het behoud van het milieu. MotracLinde heeft het niveau 3 op de CO2-Prestatieladder behaald.
 
De unieke Linde hydrostatische aandrijving staat al 60 jaar garant voor hoge productiviteit en laag brandstofverbruik. Daarmee kunt u bergen verzetten!