De groeiplannen van DrankDozijn uit Amsterdam zijn ambitieus. Daarbij is een efficiënte logistiek onontbeerlijk. Met de aanschaf van tien nieuwe Linde orderverzameltrucks stelt dé online slijter van Nederland een snelle uitlevering veilig. Nu, maar zeker ook in de toekomst
Tekst

Sinds 2012 zet DrankDozijn vol in op de online verkoop van drank aan consumenten. “We willen de markt openbreken”, vertelt commercieel manager Berry Plokker. De doelstelling die dé online slijter van Nederland zichzelf heeft gesteld liegt er niet om. Over drie jaar wil DrankDozijn zo’n 10 procent van de markt in handen hebben. En het bedrijf is hard op weg om dat doel te bereiken, blijkt uit de cijfers. In het afgelopen jaar is het aantal orders per dag verviervoudigd. De maandelijkse omzetgroei bedraagt maar liefst 15 procent.

Tekst

Lage prijs gegarandeerd

Een van de belangrijkste redenen voor het succes, ligt volgens Plokker in de formule. “Die is gebaseerd op het EDLP (Every Day Low Pricing) concept. We bieden een zeer uitgebreid assortiment tegen uitzonderlijk lage prijzen”, legt hij uit. De voordelige prijzen zijn mede mogelijk dankzij de unieke manier van distributie: vanuit het schip rechtsreeks naar het warehouse, met een inhouse accijnsdepot, in de Amsterdamse haven en vervolgens direct naar de eindgebruiker. “Onze eigen douanefaciliteit maakt het mogelijk om vanuit heel Europa voordelig in te kopen, zodat de prijs gegarandeerd laag blijft”, aldus de commercieel manager.

DrankDozijn orderverzameltrucks Linde Motrac klantcase
DrankDozijn orderverzameltrucks Linde Motrac klantcase
Tekst

Topprestaties en ergonomie gecombineerd

Om ook een snelle en betrouwbare uitlevering te kunnen blijven garanderen, en de beoogde toekomstige groei mogelijk te maken, nam DrankDozijn onlangs tien nieuwe Linde orderverzameltrucks, type N20, in gebruik. Voor het tijdig bevoorraden van de picklocaties werden twee nieuwe Linde reachtrucks, type R20, besteld. Een logische keuze, geeft Plokker aan: “We werkten al met Linde en hadden goede ervaringen met het merk. Het zijn betrouwbare kwaliteitstrucks. Ook de samenwerking met MotracLinde bevalt prima. Ze bieden een uitstekende service, met een korte reactietijd. Voor ons is dat cruciaal, want stilstand is hier uit den boze.” Wel vroeg Plokker de partner om eerst enkele nieuwe trucks op proef te leveren. “Het zijn toch de mensen op de vloer die met de trucks moeten werken. Hun mening is voor ons dan ook minstens zo belangrijk”, aldus de manager. Het oordeel van zowel management als de werkvloer was unaniem: de Linde N20 combineert optimale ergonomie en gebruiksvriendelijkheid met topprestaties.

Tekst

Veertig procent sneller

In de dagelijkse inzet ziet Plokker die topprestaties terug: “De afhandeling van een order duurt ongeveer 2,5 minuten. Dat was voorheen 4 minuten; een winst van bijna 40 procent, mede mogelijk dankzij de productievere trucks.” Daarmee blijft ook het belangrijkste handelskenmerk van DrankDozijn, de lage prijs, in tact. “Het scheelt een slok op een borrel”, weet Plokker. Het orderverzameltraject verloopt overigens volledig papierloos. “We printen geen pakbonnen meer, maar maken gebruik van voicepicking om een optimale afleversnelheid te behalen”, vervolgt Plokker. De verzamelde orders worden in een speciaal ontwikkelde ‘antibreuk’ doos verzameld en de volgende dag thuis bezorgd.

Advies van een logistiek expert?

Vul het contactformulier in, en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Formulier
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.