Li-ION batterijen: productief, ruimte- en kostenbesparend

  • Geen batterijwissel meer nodig
  • Constante, maximale batterijcapaciteit
  • Veilige technologie
  • Snelle laadtijd: 24/7 inzetbaarheid trucks
  • Onderhouds- en emissievrij
Li-ION batterijen voor heftrucks en magazijntrucks;

Linde Li-ION (lithium-ion) voor heftrucks en magazijntrucks

Onnodige heftruck- of magazijntruck batterijwisselingen kosten geld, ruimte en tijd. Kiest u voor een onderhoudsvrije Linde Li-ION batterij of accu dan zijn deze wisselingen niet langer nodig. De kans op schade aan een batterij of lader neemt aanzienlijk af.  
 

Assortiment elektrische Linde trucks met Li-ION batterij of accu

Lithium-ION technologieBijna al de elektrische Linde trucks zijn beschikbaar met een (optionele) Li-ION batterij. Denk aan de elektrische pallettrucks, elektrische heftrucks, reachtrucks, stapelaars, orderverzameltrucks en smalle gangen trucks

De voordelen van de Li-ION technologie

✓ Geen batterijwissel en onderhoud meer nodig
Dit scheelt tijd en opslagruimte. Daarnaast neemt kans op schades aan een batterij of lader af omdat batterijwisselingen tot het verleden behoren. 

✓ Constante en maximale batterijcapaciteit
De krachtige Li-ION batterijen hebben geen last van inwendige weerstand zodat nagenoeg geen capaciteit verloren gaat in tegenstelling tot de conventionele loodzuur accu’s. Linde heeft de nadruk gelegd op een slimme bouw van lithium-cellen. Dit reduceert de thermische belasting van de truck, zelfs onder zware prestaties, en genereert een efficiënter energieverbruik. De batterijen zijn beschikbaar in 24 volt, 48 volt en 90 volt. 

✓ Zeer snelle laadtijd
Opportunity charging: ‘Lunchen & Laden’. Trucks zijn 24/7 beschikbaarheid zonder batterijwissel! 
Laden van de Li-ION batterij
Simpel en snel laden van de Li-ION batterij
Li-ION Linde batterijen
✓ Onderhoudsvrij
Geen onnodige stilstand van trucks dankzij de onderhoudsvrije Li-ION batterij. Dit betekent onder andere dat er geen water bijgevuld hoeft te worden, of ander onderhoud noodzakelijk is, zoals bij een traditionele loodzuur accu. 

✓ Emissievrij 
De Li-ION batterij is overal oplaadbaar omdat er geen gassen of dampen vrijkomen. Li-ION is daarom een perfecte oplossing in de food-, chemie- en farmaceutische sector. Bij traditionele loodzuurbatterijen komen ongelukken nog veelvuldig voor tijdens het onderhoud. Acculaadruimtes of afzuiginstallaties zijn bij Li-ION batterijen niet langer nodig.

✓ Robuust batterijcompartiment: maximale veiligheid
Het batterijcompartiment, gemaakt van 25 mm massief staal, beschermt de batterijcellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Tijdens een crash-test liet Linde zien wat een kracht het batterijcompartiment aan kan. Een 8-tons heftruck met last reed hier met volle snelheid in op de zijkant van een 3-ton lithium-ion heftruck. Maar de vorken kwamen niet door het batterijcompartiment heen.

Linde lithium-ion heftrucks en magazijntrucks8 jaar garantie op Linde lithium-ion batterij

Linde biedt een zeer ruime garantietermijn van 8 jaar op de lithium-ion batterijen, wat een hoge investeringsveiligheid biedt.

Wordt in de eerste 3 jaar aanspraak gemaakt op de garantie, dan wordt de batterij gratis gerepareerd of vervangen.

Daarna wordt er gekeken naar de leeftijd van de batterij en het aantal draaiuren. De lader wordt geleverd met een garantie van 12 maanden of 6.000 laaduren.
Bekijk de video Li-ON en veiligheid (crash-test beelden).

CE-markering en CAN-Bus

Linde ontwikkelde een betrouwbare CAN-Bus systeem (Controller Area Network) voor elk model truck. Daardoor communiceren de truck, de batterij en de batterijlader perfect met elkaar.


CE en CAN-Bus systeem Linde heftruck batterij en lader

Lithium-ion uitermate geschikt voor Coldstore

Li-ION batterijen zijn inzetbaar tot -20 °(inzet van de batterijlader) en -30° (inzet batterij). De lithium-ion batterij heeft geen last van inwendige weerstand zodat nagenoeg geen capaciteit verloren gaat. Daarnaast is batterij overal oplaadbaar omdat er geen gassen of dampen vrijkomen.

Li-ION coldstoreU wilt een hogere productiviteit? Ruimte en kosten besparen? 

Bent u benieuwd wat Li-ION voor u kan betekenen? Onze adviseurs adviseren u graag of maken een vrijblijvende ROI calculatie voor u.