Veelzijdig, comfortabel en kosteneffectief
Motrac biedt een breed assortiment elektrische Linde vorkheftrucks voor lasten tussen 1.000 en 8.000 kg, voor vrijwel elke industriële en dienstverlenende toepassing. Deze trucks blinken uit door hun precisie en wendbaarheid, die samen zorgen voor hoge handlingprestaties.
Tekst

Om ladingen snel te kunnen vervoeren, heeft Linde krachtige aandrijftechnologie ontwikkeld met gevoelige tractie en ongelooflijk nauwkeurige besturing. De hele reeks Linde elektrische vorkheftrucks heeft een onderhoudsvrije compacte as met twee onafhankelijke elektromotoren, waardoor de truck tot op de millimeter kan worden gemanoeuvreerd via de dubbele pedaalbediening.

De elektrische heftrucks van Linde bieden zowel comfort voor de bestuurder als kosteneffectiviteit, en dat alles met het kenmerkende veiligheidsconcept van Linde. Dit omvat onder andere een robuuste beschermingszone voor de bestuurder en het optioneel verkrijgbare Linde Safety Pilot bestuurdersassistentiesysteem dat extra veiligheid biedt bij het handelen van lasten.

Compacte as

De compacte asaandrijving van Linde combineert twee krachtige, onderhoudsvrije wisselstroommotoren met de standaard dubbele pedaalbediening van Linde, onderhoudsvrije schijfremmen en een hydraulische hefmotor. De eenheid is volledig ingekapseld tegen het binnendringen van stof en verontreiniging en beschikt over stuurbekrachtiging en een economische, veilige, nauwkeurige en volledig soepele lastbehandeling.

Compacte as van de elektrische Linde heftrucks
Tekst

Beide motoren bevinden zich aan elk uiteinde van de as en zijn gebaseerd op krachtige Linde AC-technologie. De compacte as zorgt niet alleen voor een uitstekende precisie bij het transporteren van ladingen, maar biedt ook een uitzonderlijke energie-efficiëntie. Dit is te danken aan de slimme prestatiecomponenten die direct in de as zelf zijn geïntegreerd, wat zorgt dat de bekabeling korter kan zijn en een minimum aan elektronische overdrachtspunten betekent.

Energie effectief geregeld

Linde elektrische vorkheftrucks beschikken over een intelligent energiemanagementsysteem dat ervoor zorgt dat de heftrucks optimale rijprestaties en een lange levensduur uit hun batterijen halen. Dit systeem omvat een nauwkeurige restlaadindicatie, batterijtemperatuurbewaking en een snelle laadprocedure.
Elke elektrische vorkheftruck van Linde is zo gebouwd dat de elektronische modules voor het regelen van de lastbehandeling en de aandrijving eenvoudig toegankelijk zijn, zodat ze gemakkelijk kunnen worden onderhouden.

Ergonomisch vermoeidheidsvrij werken

De elektrische vorkheftrucks van Linde zijn zo ontworpen dat je ergonomisch zit en er geen vermoeidheidsklachten - iets dat veel verder gaat dan alleen maar voldoende beenruimte en verstelbare stoelen. De bedieningsjoysticks voor het hanteren van ladingen bevinden zich bijvoorbeeld in de armleuningen van de elektrische modellen, zodat ze met de vingertoppen kunnen worden bediend, waardoor de rug minder wordt belast.

Optioneel hebben de modellen roterende bestuurderswerkplekken, die de belasting op de rug bij het achteruitrijden minimaliseren, terwijl de dubbele pedaalbediening betekent dat de bestuurder zijn voeten niet meer hoeft te verplaatsen om van rijrichting te veranderen en dat de cabine speciaal geïsoleerd is tegen schokken en trillingen.

Actieve en passieve veiligheid

Linde elektrische vorkheftrucks zijn ontworpen met het oog op optimale veiligheid voor de bestuurder en zijn omgeving. Bestuurdersondersteuningssystemen zoals het optionele Linde Safety Pilot waarschuwen de bestuurder bij overbelasting of rijsnelheden die gevaarlijk hoog zijn voor de last op de vorken.

Goed zicht rondom als gevolg van speciaal ingekapselde hefmasten maken de trucks veiliger in het gebruik, net als het Linde Protector Frame: een uniek geconstrueerde beschermende zone om de bestuurder te beschermen tegen vallende lasten, bestaande uit een stevige verbinding tussen het dak van de cabine en het frame.

Rijden met elektrische heftruck technologie

In de intralogistiek gaat de trend op de middellange termijn in de richting van vorkheftrucks met elektrische aandrijving. Als gevolg hiervan stimuleert Linde Material Handling innovatieve technologieën op elk gebied van deze truckklasse. Dit omvat bijvoorbeeld batterijtechnologie, de energie-efficiëntie van de aandrijvingen en laadcycli.

Maar ook aspecten als ergonomie, actieve en passieve veiligheid en duurzame materiaalkeuze staan altijd centraal in de ontwerpen van Linde, net als de onderwerpen van de toekomst, zoals vlootbeheer via netwerken en autonome logistieke trucks.

Tekst

Vijf keer effectiever met elektrische heftrucks van Linde

 • Effectief
  Linde elektrische vorkheftrucks zijn nauwkeurig, effectief en krachtig dankzij hun compacte assen en de hefmast, die worden bediend door de vingertoppen van de bestuurder.
 • Veilig
  De speciaal ontworpen gesloten beschermende zone voor de bestuurder, het geoptimaliseerde zicht en de elektronische bestuurdersondersteuningssystemen maken van elektrische vorkheftrucks veilige werkomgevingen.
 • Kosteneffectief
  Alle elektrische vorkheftrucks gebruiken een intelligent gestuurde energiemanagementsysteem, dat zorgt voor een optimaal batterijgebruik en een hoge beschikbaarheid.
 • Robuust
  Met zijn onderhoudsvrije driefasestroom motoren en schijfremmen vormt de compacte as van de aandrijving een afgedichte - en dus beschermde - eenheid.
 • Comfortabel
  Linde elektrische vorkheftrucks zijn uitzonderlijk comfortabel om in te werken, met verstelbare, geveerde stoelen en een ergonomisch ontworpen besturingssysteem.
Tekst

Op-Maat gemaakte trucks

Geen enkele elektrische heftruck van Linde is een standaardoplossing: Naast de standaarduitrusting wordt elk model geleverd met optionele extra functies. Dit zijn onder andere verschillende vorkvarianten, bestuurdersassistentiesystemen, speciale voorzieningen voor koelopslag en extra hydrauliek waarmee externe apparatuur kan worden bediend. Draaibare stoelen en externe LED-werklampen behoren ook tot de speciale uitrustingsopties, net als lastrekken, zonnekleppen en de Linde BlueSpot waarschuwingslichten.

Meer over de geschiedenis van de elektrische heftrucks van Linde