Tekst

Alles onder controle

Magazijnen, logistieke centra en koelmagazijnen vereisen trucks die de grootste hoogtes kunnen bereiken in de smalste ruimtes. De Linde R10 - R25-reachtrucks zijn speciaal voor deze eisen ontwikkeld. Als wendbare trucks voor speciale doeleinden leveren zij uitzonderlijke prestaties bij het opslaan en ophalen van pallets in stellingen met een hoogte tot 13,4 meter. Onder deze uitdagende omstandigheden staat de bestuurder onder grote druk om een steeds groter volume aan goederen veilig, nauwkeurig en snel te verplaatsen. De sleutel tot maximale productiviteit is het perfecte samenspel tussen mens en machine. Om dit te bereiken heeft Linde een nieuwe interface ontwikkeld: de Multifunctionele Hendel.

Linde Reach_Truck-R10_R25-multifunctionele hendel-detail
Linde Reach_Truck-R10_R25-multifunctionele hendel-bedieningspaneel
Tekst

Gereedschap voor alle gelegenheden

De Linde Multifunctionele Hendel maakt de bediening van de R10 - R25 reachtrucks moeiteloos. De buitengewone vorm, die perfect in de hand ligt, creëert een naadloze verbinding tussen bestuurder en truck voor een veilige, gemakkelijke en efficiënte bediening.

Tekst

Ontworpen voor de hand van de bestuurder

De hoogste prioriteit bij de ontwikkeling van de Multifunctionele Hendel was de bediening ervan minder belastend te maken voor de hand van de bestuurder. In samenwerking met het Fraunhofer IAO ontwierp Linde een ergonomisch model waarop alle vingergewrichten en delen van de handpalm kunnen bewegen. Deze studie vormde de basis voor de unieke vorm van de mens/machine-interface. De interface, die in samenwerking met Porsche Design is ontwikkeld, biedt een uitstekende ergonomie en een eenvoudige, snelle bediening.

Ergonomische perfectie

De vorm van de Linde multifunctionele hendel is perfect aangepast aan de menselijke anatomie. De hand van de bestuurder zit in zijn natuurlijke, ontspannen positie op de bedieningshendel, waardoor een bijna organische verbinding ontstaat tussen bestuurder en truck. Linde staat bekend om haar ergonomische innovaties en wilde er bij dit product vooral voor zorgen dat de hendel precies past bij handen van alle maten. Dit betekent dat de joystick comfortabel kan worden gebruikt door zowel kleinere als grotere bestuurders, zonder dat dit vermoeidheid veroorzaakt.

 • Joystick als anatomisch nauwkeurige tegenhanger van de hand
 • Ontspannen bediening met comfortabele lichaamshouding
 • Geoptimaliseerd voor alle handafmetingen

Productiviteit

De Linde multifunctionele hendel maakt het mogelijk om alle essentiële bedieningsfuncties op de reachtrucks uit de 1120-serie met één hand uit te voeren. De functies vooruit, achteruit, heffen en dalen kunnen in alle vier de richtingen met de hand worden bediend. Dankzij deze intuïtieve regeling kan de bestuurder zich volledig op de last concentreren en hogere handling-snelheden bereiken. Uniek is de geïntegreerde zijschuiver voor het centreren en horizontaal uitlijnen van de vorken. Beide kunnen op twee wielen worden bediend met lichte bewegingen van de wijs- en middelvinger. Dit maakt het hanteren van ladingen gemakkelijker, omdat de vorken kunnen worden gecentreerd voordat ze worden opgeslagen of opgehaald. Dit betekent dat de bestuurder het maximale verstelpad in alle richtingen kan gebruiken om correcties aan te brengen. De multifunctionele hendel is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen: met en zonder rijrichtingsregeling. Hij is ook ontworpen voor gebruik in gekoelde magazijnen, tot temperaturen van -30 °C.

 • Alle essentiële besturingsfuncties in één enkele eenheid
 • Geïntegreerde zijverschuivingsregeling en horizontale uitlijning van de vorken
 • Ontworpen voor gebruik in gekoelde magazijnen

Veiligheid

Bij het uitvoeren van repetitieve transport- en stapeltaken is de kans op vermoeidheid groot. Linde bestrijdt deze vermoeidheid met de nieuwe multifunctionele hendel, waarvan het ergonomische ontwerp een ontspannen hand mogelijk maakt en de belasting voor de bestuurder vermindert. Met de vingertopbediening kunnen pallets met de geringste bewegingen worden getransporteerd en gestapeld, zonder kracht uit te oefenen. De onderarm blijft comfortabel op een armsteun liggen, waardoor de arm ontspannen blijft tijdens de veeleisende opslag- en ophaalprocessen. De bediening helpt precieze, veilige manoeuvres uit te voeren en ongevallen te voorkomen.

 • Ergonomische vorm voor werken zonder vermoeidheid
 • Besturing zonder fysieke inspanning
 • Werkveiligheid door verlichting van de belasting van de bediener

Precisie

Dankzij de armsteun vinden alle besturingsbewegingen plaats vanuit de pols, zodat de onderarm niet onnodig wordt belast. Hierdoor wordt het tot op de millimeter nauwkeurig manoeuvreren van pallets een fluitje van een cent, zelfs op grote hoogte - en dat alles zonder ook maar naar de bedieningshendel om te kijken. Het bedieningsconcept is zo intuïtief ontworpen dat geen tweede blik nodig is om te controleren of de hand zich in de juiste positie bevindt.

 • Armsteun voor rustige, precieze bewegingen
 • Focus op de last voor millimeterprecies werken

DE voordelen van de Linde Multifunctionele hendel op een rij

Ergonomie

Ergonomie

De vorm van de Linde Multifunctionele Hendel is gemodelleerd naar de menselijke hand en maakt een comfortabele bediening mogelijk.

Productiviteit

Productiviteit

De intuïtieve toegang tot alle essentiële functies in één bedieningseenheid draagt bij tot hoge verwerkingsprestaties.

Veiligheid

Veiligheid

Precieze stuurbewegingen in een comfortabele houding voorkomen vermoeidheid en ongelukken.

Precisie

Precisie

De Linde Multifunctionele Hendel reageert op de geringste bedieningsbewegingen met de vingertoppen om millimeterprecies op te slaan en terug te vinden.

 • Ergonomie
 • Productiviteit
 • Veiligheid
 • Precisie
 • Ergonomie

  De vorm van de Linde Multifunctionele Hendel is gemodelleerd naar de menselijke hand en maakt een comfortabele bediening mogelijk.

 • Productiviteit

  De intuïtieve toegang tot alle essentiële functies in één bedieningseenheid draagt bij tot hoge verwerkingsprestaties.

 • Veiligheid

  Precieze stuurbewegingen in een comfortabele houding voorkomen vermoeidheid en ongelukken.

 • Precisie

  De Linde Multifunctionele Hendel reageert op de geringste bedieningsbewegingen met de vingertoppen om millimeterprecies op te slaan en terug te vinden.

Tekst

Aanvullende functies

Rack Protection Sensor

Afstanden van enkele meters scheiden de pallet van de bestuurder tijdens opslag- en ophaalactiviteiten op hoge stellingniveaus. Terwijl de bestuurder gefocust is op de goederen, bestaat het risico van een botsing met de stelling. Mogelijke schade wordt voorkomen door de Linde Rack Protection Sensor (RPS), die de reachtruck automatisch afremt. Het assistentiesysteem meet de afstand tot de stelling binnen een straal van 5 meter en brengt de truck tot stilstand vanaf een snelheid van maximaal 5 km/h. Het RPS ondersteunt de bestuurder bij het uitvoeren van moeilijke lastmanoeuvres in krappe ruimtes op grote hoogte en draagt bij aan een veilige en efficiënte bediening. Tegelijkertijd bespaart het op de kosten voor beveiligingssystemen op de stellingen zelf en op de vervanging van beschadigde opslagsystemen. De Linde Rack Protection Sensor kan zelfs achteraf in oudere modellen worden ingebouwd.

Groen licht op de vorken

Een hulpsysteem dat de vorken groen verlicht, kan worden toegevoegd om de bestuurder in staat te stellen de vorken op precies de juiste hoogte te plaatsen. De groene verlichting zorgt voor een optimale zichtbaarheid van de vorken, vooral in donkere gangpaden. Deze optische assistentie verbetert zowel de veiligheid als de handlingprestaties.

Linde Vision-systeem

Om het vaak slechte zicht op pallets in hoge rijen stellingen te optimaliseren, kunnen de R10 - R25 reachtrucks uit de 1120 serie worden uitgerust met het Linde Vision System. Het videosysteem zendt twee camerabeelden uit op de mast en op het dak, zodat de bestuurder de pallet duidelijk kan volgen, zelfs wanneer hij met hoge rekken wordt geconfronteerd. De unieke plaatsing van de mastcamera onder de vorken zorgt voor een uitzonderlijk nauwkeurig zicht op de vorken en de pallet.

Video thumbnail

Advies van een logistiek expert?

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.