Tekst

WoMH in teken van ergonomie, energietransitie en veiligheid

Tijdens de World of Material Handling (WoMH) 2022 demonstreerde Linde Material Handling haar complete aanbod van oplossingen voor de logistiek. In Mannheim zagen vele duizenden klanten, prospects en pers uit de hele wereld welke nieuwe trucks en innovaties voor de ergonomie, energietransitie en veiligheid alle logistieke processen nog duurzamer, efficiënter en kosteneffectiever gaan maken.

WoMH 2022 entree
WoMH Linde connect
Tekst

Sneller, slimmer en duurzamer inspelen op klantwensen

De laatste jaren zijn intralogistieke processen onder druk komen te staan door de groeiende e-commerce en het feit dat mensen verwachten dat alles wat zij bestellen de volgende dag of binnen enkele dagen wordt geleverd. Deze trend heeft een grote impact op het orderverzamelen in de magazijnen van fabrikanten, distributeurs en retailers en het laden en lossen van containers en vrachtwagens. Linde speelt daar goed op in met de bijzonder wendbare en productieve T14-T20 serie elektrische pallettrucks. Voor het zwaardere werk van 3,5 tot 5 ton levert Linde de robuuste H35-H50 serie heftrucks, met een krachtige verbrandingsmotor en zowel meer comfort- als veiligheidsvoorzieningen. Linde vertelde in Mannheim dat de heftrucks met een verbrandingsmotor voortaan ook op fossielvrije HVO-diesel kunnen rijden, waarmee ze de CO2-uitstoot tot wel 90% reduceren.

Linde WoMH 2022 H35 - H50 elektrische heftrucks
WOMH 2022 highlight tour
Tekst

Sturen zonder stuur

Linde Material Handling is de leverancier van een groot aanbod van logistieke oplossingen, bestaande uit trucks, ondersteunende systemen en softwaretools, die al 65 jaar door ons worden geleverd en geserviced. Tijdens WoMH 2022 waren op 17.000 vierkante meter expositie- en demonstratieruimte meer dan 100 trucks te zien en deels ook zelf te ervaren. Een belangrijke ergonomische innovatie is het Linde Steer Control System. Dat is een nieuwe elektro-hydraulische stuurmethode zonder een klassiek stuur. In plaats daarvan ligt de arm van de bestuurder op een armsteun, die z’n truck met de linkerhand bestuurt, via een geïntegreerd mini-stuur of een joystick. Het grootste voordeel van deze nieuwe besturing is dat het werken in de truck meer ontspannen is, waardoor de bestuurder langer geconcentreerd en productief blijft zonder last te krijgen van de schouder of arm. Een bijkomend voordeel is dat de heftruckbestuurder hierdoor nog beter zicht heeft op de lading.

LInde elektro-hydraulische stuurmethode zonder een klassiek stuur - Linde Steer Control System
Linde stuurmethode met wieltje zonder stuur - Linde Steer Control System
Tekst

Highlights tour

Linde demonstreerde alle aanwezige oplossingen tijdens een ‘highlights tour’ langs een supply chain voor drinkflessen, vanaf de productie tot en met het afleveren daarvan in een brandstore. Bij de productie was te zien hoe Autonomous Mobile Robots (AMR) en Automatic Guided Vehicles (AGV) de aanvoer van alle benodigde componenten en de opslag van vervaardigde producten verzorgden. In het magazijn werd een groot aantal magazijntrucktypes gedemonstreerd, voor verschillende opslag- en orderpickhoogtes, met extra aandacht voor de veiligheidsvoorzieningen Dynamic Mast Control en Rack Protection Sensor. Daar stonden ook de AMR- en AutoStore-oplossingen van het zusterbedrijf Dematic. Tenslotte was het laden van containers en vrachtwagens met pallettrucks te zien en het bevoorraden van een winkel. Daarbij zijn de efficiency, wendbaarheid, veiligheid en de lage geluidsproductie van Linde’s hef- en pallettrucks waardevolle onderscheidende klantvoordelen.

Linde AMR Autonomous Mobile Robots
N25 Linde robotic orderpicker orderverzameltrucks
Tekst

Live, interactief en virtueel

Het idee achter de WoMH is dat alle relaties de producten en oplossingen van Linde live kunnen ervaren en volop de gelegenheid hebben om vragen over mogelijke toepassingen te bespreken met aanwezige experts. Maar ook met elkaar kunnen netwerken en ervaringen delen. Dat gebeurde volop tijdens de begeleide tour, de pauzes waarin iedereen vrije tijd had om productexperts vragen te stellen en een dinershow. Ter ondersteuning van de toenemende digitalisering heeft Linde een ‘serious gaming’ simulator ontwikkeld om truckbestuurders in de virtuele wereld te laten kennismaken met het nieuwe Linde Steer Control System. Verder benut het bedrijf Digital Twin technologie om de behoefte aan service op locatie bij de klanten te verminderen en storingen te voorkomen met voorspellend onderhoud. Uiteraard in combinatie met de Linde Connect oplossing voor fleetmanagement, waarmee wereldwijd inmiddels al zo’n 240.000 trucks door klanten worden beheerd.

WOMH 2022 highlight gaming tour
elektrische Linde kart WoMH 2022
Tekst

Energietransitie in intralogistiek

Een al genoemde ontwikkeling is dat Linde trucks steeds energiezuiniger worden, op fossielvrije HVO-diesel kunnen rijden en in toenemende mate elektrisch worden aangedreven. Linde biedt klanten zowel een grote keuzevrijheid als een transitiepad om alle trucks met een verbrandingsmotor de komende jaren geleidelijk te gaan vervangen door elektrische trucks. Zo zijn de X20-X35 serie krachtige en robuuste elektrische trucks voor binnen en buiten gebruik en bestaat de E100-E180 serie uit stille krachtpatsers die lasten van 10 tot 18 ton maximaal 10 meter hoog kunnen verplaatsen. Als onderdeel van de energiestrategie ontwikkelt en levert Linde al jarenlang energie-efficiënte Li-ION (Lithium-ion) batterijen. Deze hebben een korte laadtijd, weinig onderhoud nodig en zijn geoptimaliseerd voor intensief gebruik. Tenslotte wordt er ook al volop gewerkt aan een eigen brandstofcel en tankoplossing voor de toekomstige generatie met waterstof aangedreven trucks.

E100 - E180 zware elektrische Linde heftruck WoMH 2022
WoMH AGV Linde
Tekst

Meer informatie over alle innovaties en logistieke oplossingen die tijdens WoMH 2022 zijn gepresenteerd is te vinden op de website van de Linde World of Material Handling 2022.

Uiteraard informeren wij u daar ook graag persoonlijk over. Stel uw vraag hieronder en we nemen spoedig contact met u op.

Meer informatie over de nieuwste Linde trucks en innovaties aanvragen?

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.
Linde WoMH 2022 verslag Motrac
Video thumbnail
Linde WoMH 2022 verslag Motrac
Linde WoMH 2022 verslag Motrac
Linde WoMH 2022 verslag Motrac