Beekman Transport in Apeldoorn is een logistieke dienstverlener die al twintig jaar Linde trucks gebruikt voor haar interne transport- en magazijnwerkzaamheden. Voor algemeen directeur Alfred Beekman en operationeel directeur Jan Hendriks zijn de kwaliteit, betrouwbaarheid en ergonomie van Linde trucks en de serviceverlening door Motrac doorslaggevend geweest voor hun leverancierskeuze. Inmiddels is de samenwerking tussen beide bedrijven gegroeid naar een zakelijke vriendschap.
Tekst

Logistics & Warehousing

Beekman Transport is een familiebedrijf waarvan de oprichter bijna 85 jaar geleden begon met het ophalen van hout uit de Veluwse bossen. Tegenwoordig is het een allround logistieke dienstverlener met ruim 100 eigen wagens en 65.000 m2 magazijncapaciteit. “Ik ben van de derde generatie en heb met mijn broer dit bedrijf uitgebouwd”, vertelt Alfred Beekman. “De laatste decennia is onze groei van het wagenpark en de opslagcapaciteit vrijwel gelijk opgegaan. Binnen de transportmarkt onderscheiden wij ons door de fijnmazige distributie van business-to-business producten binnen de Benelux en speciale transporten, waaronder voor Motrac. De wederzijdse samenwerking met Motrac is een gevolg van onze aanschaf van Linde trucks voor alle transport- en magazijnwerkzaamheden. Verder verzorgen wij de voorraadfunctie en transporten voor productiebedrijven in verschillende marktsectoren.”

beekman
beekman
Tekst

Trucks met groot aantal opties

Bij Beekman rijden momenteel een zeventigtal Linde trucks van de types E16, E40, VNA-combitrucks en reachtrucks. Die zijn voor de veiligheid van het personeel uitgerust met een BlueSpot waarschuwingslicht en andere opties, afhankelijk van de werkzaamheden waarvoor ze worden ingezet. “Sommige Linde trucks zijn uitgerust met rolhouders voor het vervoeren van glasvezelmateriaal en andere met speciale klemmen voor papierbalen”, vervolgt Hendriks. “Verder helpen de modulair configureerbare VNA-combitrucks voor smalle gangen onze magazijnruimte efficiënt te benutten. De beschikbaarheid van een groot aantal opties is voor mij ook een onderscheidend voordeel van Linde en vergroot de flexibiliteit bij het dagelijks gebruik. Om die flexibiliteit te vergroten, leasen wij een klein deel van onze Linde vloot, maar door de succesvolle bedrijfsgroei blijft het aantal trucks in eigen bezit in de loop der jaren gestaag toenemen.”

Tekst

Betrouwbaar en sterk

Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn voor Beekman Transport belangrijke selectiecriteria bij elke investering, omdat het ook kernwaarden richting de eigen klanten zijn. “Alle hef-, pallet- en reachtrucks worden hier intensief gebruikt en moeten daarom sterk en betrouwbaar zijn”, vervolgt Hendriks. “Omdat trucks van andere merken die wij voorheen gebruikten minder bedrijfszeker waren, zijn wij zo’n twintig jaar geleden volledig overgestapt op Linde trucks. Behalve dat ze kwalitatief de beste zijn, rijden ze ook comfortabel en veilig. Die voordelen zijn uiteraard ook belangrijk voor onze magazijnmedewerkers. Voor mij is Linde een topmerk voor logistieke trucks, vergelijkbaar met Mercedes voor auto’s. Je kunt er altijd op vertrouwen en ze zijn uitzonderlijk sterk. Het benodigde periodieke onderhoud wordt hier deels door eigen monteurs en deels door monteurs van Motrac in onze vrachtwagenwerkplaats uitgevoerd.

Beekman Transport

beekman3
beekman 1
beekman2
beekman6
beekman2
Tekst

Zakelijke vriendschap

In de loop der jaren is de samenwerking met Motrac volgens Beekman uitgegroeid tot een zakelijke vriendschap. “Kort na onze eerste investering in Linde trucks heb ik de accountmanager gevraagd of wij in aanmerking konden komen voor het transporteren en afleveren van Linde trucks aan Motrac’s klanten. Omdat het Motrac Used Equipment Center hier in Apeldoorn is gevestigd, hebben ze ons eerst enkele keren benaderd om een speciaal transport te verzorgen.

Door vervolgens te investeren in aangepaste vrachtwagens met horizontale laadkleppen en speciale vloeren voor het transporteren van verschillende typen Linde trucks, zijn wij al snel daarna de huistransporteur geworden. Een bedrijf als Motrac past goed bij onze cultuur en industriële klantenkring, waarvoor we op directieniveau lange termijn afspraken hebben gemaakt.”

Op zoek naar heftrucks voor intensief gebruik?

We vertellen u graag meer over de verschillende trucks en (aanvullende) mogelijkheden. Vul het contactformulier in, en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.