Met de modellen Linde T16 P en T20 P voegt Motrac twee nieuwe compacte elektrische pallettrucks met een opklapbaar bestuurdersplatform toe aan haar portfolio. Met een hefcapaciteit van respectievelijk 1,6 en 2,0 ton en een breedte van slechts 720 millimeter zijn de trucks ontworpen voor gebruik bij een breed scala aan toepassingen. Daarnaast zijn ze bij uitstek geschikt voor het werken in krappe ruimtes. Dankzij snelheden tot 8,5 km/u, een hellingshoek tot 20 procent en nieuwe comfort- en veiligheidsfuncties, maken ze efficiënt en snel transport van goederen over korte en middellange afstanden én laad- en loswerkzaamheden mogelijk. De pallettrucks zijn verkrijgbaar met loodzuur batterij of met de nieuwste generatie lithium-ion batterij. Vlootmanagement en online communicatie zorgen voor een productieve werking en effectieve service.
Tekst

"In het proces van goederendistributie vormen krappe ruimtes een bijzondere uitdaging bij het laden en lossen van vrachtwagens en in distributieruimtes," zegt Peter Klug, Product Manager Warehouse Technology Duitsland bij Linde MH. "Bij het werken tussen dicht op elkaar staande pallets op de laadplaats van de vrachtwagen of langs onoverzichtelijke routes in het magazijn, moeten gebruikers hun trucks honderd procent onder controle hebben. Dan is het fijn wanneer ze compacte, ergonomische trucks kunnen gebruiken waarmee ze veilig en snel kunnen werken," legt Klug uit. Met de Linde T16 P en de Linde T20 P zijn er nu twee nieuw ontwikkelde pallettrucks beschikbaar voor het snel verplaatsen van goederen bij het laadplatform en over korte tot middellange transportafstanden. "Dankzij het inklapbare platform kunnen operators de truck besturen, wat tijd en energie bespaart. Overal waar pallets met centimeterprecisie moeten worden gemanoeuvreerd, kunnen het platform en de beugels in een handomdraai worden ingeklapt," legt de productmanager uit. In het Linde portfolio vormen de Linde T16 P en T20 P modellen de schakel tussen meelooptrucks en de onlangs geïntroduceerde, krachtige modellen met opklapbaar of vast staplatform. Hun prestaties zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van lichte tot middelzware toepassingen, terwijl ze tegelijkertijd zijn voorzien van eersteklas comfort- en veiligheidsuitrusting. Bovendien zijn de nieuwe pallettrucks verkrijgbaar met verschillende energiesystemen en geavanceerde ingebouwde elektronica en communicatiemodule.

Linde T16 P en T20 P met opklapbaar bestuurdersplatform
Linde T16 P en T20 P elektrische pallettrucks wendbaar in krappe ruimtes
Tekst

Aangepast voor specifieke toepassingen

De 1,3 kW wisselstroommotor versnelt de trucks tot een maximumsnelheid van 8,5 km/u, maar er kunnen ook snelheidslimieten worden ingesteld via verschillende parameters. In moeilijke situaties zorgt het automatische booster-effect voor een hoger koppel als er extra vermogen nodig is, bijvoorbeeld bij het uitrijden van een kuil of het uittrekken van een in folie gewikkelde pallet. Op hellingen hebben de pallettrucks veel kracht onder hun motorkap dankzij een hellingshoek van 15 procent (Linde T16 P) en 13 procent (Linde T20 P) bij belading, en 20 procent zonder belading. Bovendien zorgt de elektrische stuurbekrachtiging voor een soepele en nauwkeurige besturing, zelfs met zware belasting, terwijl de vijfpuntscontactconfiguratie met een gecentreerd aandrijfwiel en geveerde stabilisatiewielen de eenheid stabiel houdt tijdens transport. Optionele ingebouwde laders zorgen ervoor dat operators niet afhankelijk zijn van vaste laadstations.

Meer comfort en veiligheid

Ook zijn de trucks verder geoptimaliseerd op het gebied van veiligheid en comfort. De beugels, die de operator veilig binnen de contouren van het chassis houden, zijn op de nieuwe modellen robuuster ontworpen en opgevuld. De speciale Linde disselkop heeft nu een actieve hoek van 65°, wat handig is voor chauffeurs met een kleiner postuur. Het staplatform is tot 663 millimeter diep en biedt met een hoogte van 162 millimeter gemakkelijke toegang voor de bestuurder. Het is opgehangen en geveerd en gemaakt van antisliprubber en dempt trillingen en schokken, waardoor de basis wordt gelegd voor vermoeidheidsvrij werken. Een nieuwe optie is de metalen accessoirestang, waaraan werklampen, scanners of de Linde Blue Spot kunnen worden bevestigd. Een andere uitrustingsoptie is het lastbeschermrek dat voorkomt dat de last richting de gebruiker valt.