Tekst

Attentie! Linde presenteert een nieuw ontwikkeld optisch waarschuwingssysteem

De Linde BlueSpot heeft wereldwijd de veiligheidsnormen bepaald. Nu heeft Linde Material Handling het optische waarschuwingssysteem verder ontwikkeld en presenteert het bedrijf de Linde TruckSpot. Het systeem projecteert een rode gevarendriehoek op de grond en waarschuwt daarmee voor naderende transportvoertuigen - en maakt gevaarlijke situaties op effectieve wijze minder gevaarlijk.

Ze waarschuwen voetgangers voor het gevaar in oa. onoverzichtelijke bochten, kruispunten en steile hellingen en voorkomen zo onnodige aanrijdingen: rode gevarendriehoeken op een witte achtergrond worden over de hele wereld begrepen als gevarensymbolen. Linde Material Handling heeft nu een optisch waarschuwingssysteem voor heftrucks ontwikkeld dat gebruik maakt van juist die intuïtieve perceptie.

De grote projectie van de Linde TruckSpot combineert de bewezen voordelen van de BlueSpot met een nog sterker waarschuwingseffect - en is daarmee trouw aan de bewering van Linde dat het alle bestaande oplossingen steeds opnieuw onderwerpt aan nieuwe vragen en die voortdurend verbetert. Door middel van LED-technologie genereert de TruckSpot een helder waarschuwingssymbool van 1.25 meter. Dit verschijnt op een afstand van ongeveer 4 meter op de grond achter het voertuig, optioneel alleen bij het achteruitrijden. Voetgangers of andere heftruckchauffeurs herkennen hiermee dat er een voertuig nadert - en zullen onwillekeurig inhouden.

waarschuwingssysteem voor heftrucks
projectie van de Linde TruckSpot