Royal FloraHolland keuring en vignetten

Op deze pagina kunt u uw transportmiddelen aan- of afmelden en een Royal FloraHolland keuring en vignet aanvragen.
MotracLinde - FloraHolland;

Voor wie geldt het vignet?

Meer informatie over de verschillende vignetten kunt u vinden op de website van Royal FloraHolland.  

Welke keuringen zijn er?

Volgens de Algemene voorwaarden voor transportwerktuigen Royal FloraHolland moeten elektrotrekkers aan twee typen goedkeuringen voldoen. Er geldt een wettelijk verplichte veiligheidskeuring (BMWT of VA-Keur) en een specifieke Royal FloraHolland keuring (ook wel vignetkeuring genoemd). De vignetkeuring is een jaarlijks terugkerende toelatingskeuring van Royal FloraHolland en geeft het transportmiddel toegang tot de marktplaats. Motrac verzorgt deze vignetkeuring. Het vignet wordt alleen verstrekt aan transportmiddelen waarbij beide keuringen korter dan 12 maanden geleden zijn uitgevoerd. 

Wanneer heb ik een kenteken nodig?

Als een transportmiddel nieuw is of voor het eerst op de marktplaats van Royal FloraHolland ingezet wordt, dan moet deze ook voorzien worden van een registratienummer (kenteken).

Royal FloraHolland logo

Hoe kunt u een keuring, kenteken of vignet aanvragen?

U heeft nog niet eerder een elektrotrekker of ander transportmiddel geregistreerd
Gebruik het formulier onderaan en vul uw gegevens en de gegevens van uw transportmiddelen in. Na ontvangst nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

U heeft al eerder een elektrotrekker of ander transportmiddel geregistreerd
Voor het maken van een afspraak of voor het aanmelden van een nieuw transportmiddel neemt u contact op met de afdeling Fleet via 088-7377762 of fleet@motrac.nl.

Afmelden of schorsen van transportmiddel
Als een transportmiddel de marktplaats definitief verlaat, dan dient u deze af te melden. Tijdens een lopende vignetperiode krijgt u restitutie van de betaalde vignetkosten. 
Voor een periode van minimaal drie maanden kunt u het transportmiddel met vignet schorsen. Neem voor het afmelden of schorsen contact op met de afdeling Fleet via 088-7377762 of fleet@motrac.nl

Voorwaarden van de keuringen en registratie
- Kosten aanmelding en eerste keuring en kenteken: € 70 excl. BTW.
- Kosten herhalingskeuring: € 50 excl. BTW
- Administratiekosten afmelden of schorsen en restitutie vignetkosten: € 50 excl. BTW
- Administratiekosten afmelden na afloop vignet en zonder restitutie vignetkosten: geen
- Om een vignetkeuring voor uw elektrotrekker aan te vragen, moet deze voorzien zijn van de geldige veiligheidskeuring (BMWT of VA-Keur). U bent vrij om deze keuringen uit te laten voeren bij een partij naar keuze. 
 

Aanvraagformulier vignetkeuring
Truck 1
Truck 2
Truck 3
Met het invullen en verzenden van het formulier, gaat u ermee akkoord dat Motrac Intern Transport B.V. uw gegevens verwerkt conform ons privacybeleid en deelt met Coöperatie Royal FloraHolland U.A. met het doel uw vignet aanvraag te verwerken.