Linde

Het ontstaan van Linde Material Handling dateert uit het begin van de 20ste eeuw.

Samen met Hugo Güldner en Georg von Krauss zet Carl von Linde in 1904 het bedrijf “Güldner-Motoren-Gesellschaft” op te München. Drie jaar later verhuist het bedrijf naar Aschaffenburg.
Linde Material Handling;
Carl von LindeCarl von Linde bestierde reeds vanaf 1879 een tweede bedrijf  “Gesellschaft für Linde's Eismaschinen AG” dat vervolgens in 1929 de Güldner-Motoren-Gesellschaft overnam. 

De opkomst van Linde tot een wereldwijde fabrikant van heftrucks en magazijnvoertuigen begon in 1955 door de ontwikkeling van de eerste truck met een hydrostatische aandrijving en de eerste vrachtwagen met dit aandrijfconcept.

Een innovatie die tot dusver onovertroffen en toonaangevend is binnen de logistieke wereld.


Corporate video Linde Material Handling:


Key facts Linde wereldwijd

  • Ongeveer 13.000 mensen werken wereldwijd voor het merk Linde
  • Met de productie- en ontwikkelingsafdelingen in alle relevante regio's, realiseert Linde de specifieke eisen van de lokale markten
  • In meer dan 100 landen verlenen Linde-medewerkers hun diensten bij meer dan 700 verkooplocaties
  • Een netwerk van meer dan 8.500 servicetechnici zorgt voor maximale beschikbaarheid van Linde-trucks en -oplossingen
  • Op basis van haar wereldwijde logistieke netwerk garandeert Linde binnen 24 uur de levering van onderdelen
Linde Material Handling logo 

KION

Sinds 2006 is Linde onderdeel van de KION Groep. De KION Groep is een wereldwijde fabrikant van industriële trucks en een van de toonaangevende leveranciers van automatiseringsoplossingen voor intralogistiek.

Kion logo

Motrac als enige officiële importeur van het merk Linde in Nederland

Linde oude heftruckTot vandaag de dag is innovatie de drijvende kracht binnen ons bedrijf. Iets dat blijkt uit onze hoogstaande ergonomische oplossingen en kwalitatief ongeëvenaarde producttoepassingen.

Linde werkt non stop aan technologische innovatie om onze klanten verder te helpen. De eindgebruiker staat daarbij altijd centraal.

Technologische mijlpalen zoals de eerste hydrostatische aandrijving, het elektronische mast-bedieningssysteem Linde Load Control en de overname van Egemin en Dematic, maken direct duidelijk dat Linde Material Handling op indrukwekkende wijze haar belangrijke rol in de logistieke wereld blijft bevestigen. 

Alle designs zijn ergonomische ontworpen, met kennis van het menselijk lichaam en haar wensen bij intensief gebruik. En dat zorgt voor hogere prestaties, minder fouten en ongevallen, en dus minder stilstand van uw machines. En dat levert geld op.


Robuuste producten die milieu vriendelijk werken

De ergonomisch ontworpen machines en de robuuste uitstraling zorgen voor een perfect voorkomen. Niet voor niets is in het ontwikkelingsproces nauw samengewerkt met het designbureau van Porsche. Een combinatie die niet alleen mooi is, maar tevens energiebesparend is.


Linde oude heftruck