Tekst

Fiscaal voordeel op (hef)trucks met MIA

Met de MIA regeling investeert u fiscaal voordelig in milieuvriendelijke producten of bedrijfsmiddelen. De regeling is bestemd voor ieder bedrijf dat in Nederland gevestigd is. En goed nieuws: diverse Linde producten komen voor de regeling in aanmerking , o.a.

  • enkele elektrische heftrucks
  • ruwterrein reachtrucks
  • elektrische trekkers

Koopt u bijvoorbeeld een Linde truck met Lithium-ion batterij en rijdt u hiermee buiten? Dan komt u in aanmerking voor de subsidieregeling MIA.

Hoe investeert u voordelig in de milieuvriendelijke trucks van Linde?

U koopt een Linde truck met Lithium-ion batterij. Binnen 3 maanden nadat u de aankoopverplichting bent aangegaan, dient u een melding voor MIA in bij het RVO. Dit doet u door middel van het meldingsformulier MIA via het digitale loket van het RVO. Voorwaarde is dat u de truck ook buiten gebruikt.

Wat is MIA?

MIA staat voor Milieu-investeringsaftrek.
Hiermee heeft u recht op extra aftrekmogelijkheid van de fiscale winst, bovenop andere fiscale aftrekmogelijkheden. Met MIA kunt u tot 27% van uw investeringskosten voor een milieuvriendelijke investering aftrekken van de fiscale winst.

*Iedere Linde heftruck kunt u volledig naar wens laten samenstellen. Wilt u weten wat uw MIA voordeel is op een truck met opties naar wens? Neemt u dan gerust contact met ons op voor uw specifieke MIA berekening.

Milieulijst
Ieder jaar komt het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) met een nieuwe milieulijst. Hierop kunt u vinden voor welke investering u gebruik kunt maken van de MIA.

rekenvoorbeeld-mia-vamil
Tekst

Alle informatie over de subsidie staat op de Mia en Vamil pagina van het RVO. De passage uit de regeling die van toepassing is op onze Linde producten hebben we hier samengevat.

Van de opgesomde onderdelen is bedrijfsmiddelencode E 3416 van toepassing:

Elektrisch aangedreven vorkheftruck voor gebruik in de open lucht

a. bestemd voor: het verrichten van werkzaamheden op land in de open lucht met een vorkheftruck die af-fabriek is voorzien van een vaste, niet afneembare bestuurderszitplaats en gesloten cabine, waarbij deze vorkheftruck:
- een hefcapaciteit heeft van ten minste 5 ton, en
- voor de aandrijving is voorzien van uitsluitend één of meerdere elektromotoren, waarbij de elektrische energie voor de aandrijving en verplaatsing wordt geleverd door een accupakket dat geen lood bevat.

b. bestaande uit: een elektrisch aangedreven vorkheftruck en al dan niet een wisselaccupakket en met uitzondering van een oplaadpunt en vorkheftrucks die gebruik maken van waterstof.

Toelichting: De vorkheftruck moet de werkzaamheden in de open lucht uitvoeren. Een elektrisch aangedreven vorkheftruck die bijvoorbeeld in een magazijn of binnen voor reparatie- of bouwwerkzaamheden wordt ingezet, komt niet in aanmerking. Waterstof aangedreven vorkheftrucks komen niet in aanmerking.

Linde producten met MIA

Het RVO beoordeelt per aanvraag of uw gekochte product in aanmerking komt voor de MIA subsidieregeling. Wanneer de truck een Lithium-ion batterij bevat en u kunt aantonen dat u de truck buiten gebruikt, komt u in ieder geval in aanmerking voor de subsidieregeling. Voor elektrische heftrucks is er nog een extra eis: het hefvermogen moet minimaal 5 ton zijn.

Linde E50 elektrische heftruck

Linde E50 elektrische heftruck

Hefvermogen van 5 ton.

Linde E60-E80 elektrische heftruck

Linde E60-E80 elektrische heftruck

Hefvermogen van 6 - 8 ton.

Linde E100-E180 elektrische heftruck

Linde E100-E180 elektrische heftruck

Hefvermogen van 10 tot 18 ton.
Tekst

De (hef)truck die ik wil kopen, staat niet op de MIA lijst?

Komt deze niet in aanmerking voor de MIA regeling? Door het jaar heen worden nieuwe producten ter certificering bij het RVO aangeboden. Omdat de positieve lijst 6 keer per jaar geüpdate wordt, kan het zijn dat de truck die u wilt aanschaffen nog niet op de lijst staat, maar wel degelijk hiervoor in aanmerking komt.

Aan de inhoud van de tekst op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.