Ter Steege Handel investeert in nieuwe heftrucks voor al hun Bouwmaat en Gamma vestigingen. Omdat in de cultuur van dit familiebedrijf kwaliteit hoog in het vaandel staat, hebben ze gekozen voor de kwaliteit en veiligheid van Linde heftrucks. “Een aantal vestigingen werkt maar met één heftruck, zodat de bedrijfszekerheid daarvan ons belangrijkste selectiecriterium was”, zegt Jeroen Bolwerk, Manager Commercie en Operatie.
Tekst

B2B en B2C-formules

Ter Steege Handel levert via de retailformules Bouwmaat en Gamma materialen en gereedschappen voor professionals in de bouwsector en aan consumenten. Bij deze bedrijven werken zo’n 170 mensen, die onderdeel uitmaken van de handelsdivisie van de Ter Steege Groep, met het hoofdkantoor in Rijssen. “Momenteel hebben wij zo’n 13 vestigingen van Bouwmaat en twee Gamma’s, waarvan enkele in samenwerking met een andere franchisenemer”, vertelt Bolwerk. “Op alle vestigingen worden dagelijks pallets met producten van leveranciers gelost, zware producten in de winkels verplaatst en orders voor leveringen aan klanten klaargezet. Tot voor kort gebruikten wij daarvoor verschillende typen en merken heftrucks, waarvan het merendeel al gebruikte modellen waren. Om de bedrijfszekerheid en uniformiteit van onze heftrucks te vergroten, zijn wij op zoek gegaan naar nieuw materieel voor de komende jaren.”

Ter Steege Handel kiest voor kwaliteit en veiligheid Linde heftrucks
Ter Steege Handel kiest voor kwaliteit en veiligheid Linde heftrucks
Tekst

Bedrijfszekerheid en veiligheid doorslaggevende factoren

Vestigingen van doe-het-zelf en groothandel afhaal formules hebben vaak smallere gangpaden in vergelijking met magazijnen en fabrieken. Verder kunnen er medewerkers of klanten rondlopen, waar heftruckchauffeurs op moeten letten tijdens het rijden en lossen. “Voor ons was de kwaliteit, en dus de bedrijfszekerheid, een belangrijk selectiecriterium, omdat op een aantal vestigingen maar één heftruck of reachtruck aanwezig is voor alle logistieke werkzaamheden”, vervolgt Bolwerk. “Tevens zijn de veiligheidsvoorzieningen voor onze medewerkers en klanten belangrijk. De combinatie van deze twee criteria zijn uiteindelijk doorslaggevend geweest om voor Linde heftrucks te kiezen. Verder hebben het rijcomfort en wendbaarheid van de Linde heftrucks en de serviceverlening vanuit MotracLinde nog bijgedragen aan onze leverancierskeuze. Zij hebben vanaf het eerste contact namelijk oplossingsgericht met ons meegedacht.”

Tekst

Locatiebezoeken en procesanalyse

Een ander belangrijk verschil tussen de doe-het-zelf sector en logistiek dienstverleners is het feit dat meerdere chauffeurs op dezelfde heftrucks rijden. “MotracLinde heeft zich ook van de andere aanbieders onderscheiden met een meer klantgerichte benadering”, licht Bolwerk toe. “In plaats van direct een offerte te maken voor onze aanvraag heeft de Rayon Manager van MotracLinde eerst een aantal verschillende vestigingen bezocht, om beter inzicht te krijgen in de gebruiksomstandigheden en ervaringen van onze medewerkers. Op basis van die locatiebezoeken en procesanalyse hebben zij vervolgens de meest geschikte types geadviseerd. Daarna zijn onze managers logistiek & service van alle vestigingen nog bij MotracLinde in Almere uitgenodigd, om met elkaar kennis te maken en de servicewerkplaats te bezoeken. Dat heeft het vertrouwen dat wij al hadden in de kwaliteit en serviceverlening verder versterkt.”

Tekst

Meerjarige samenwerking

Ter Steege Handel heeft een meerjarige samenwerkingsovereenkomst gesloten met Motrac, op basis waarvan alle heftrucks gefaseerd worden vervangen en onderhouden. “Wij hebben in 2019 al tien heftrucks vervangen en gaan er in totaal zo’n 25 vernieuwen”, zegt Bolwerk. “Tijdens die gefaseerde leveringsperiode verzorgt Motrac ook het eventueel benodigde onderhoud van nog gebruikte oude heftrucks. Terugkijkend op de eerste gebruikservaringen zijn wij tevreden met onze keuzes en zijn de medewerkers blij dat ze met een nieuwe A-merk heftruck mogen werken. De Linde’s rijden comfortabeler en wendbaarder dan de oude heftrucks. Tenslotte waarschuwen de blauwe veiligheidslichten (BlueSpot) in combinatie met geluidssignalen duidelijk dat er een heftruck aankomt, waarmee wij de veiligheid voor zowel alle medewerkers als klanten hebben verhoogd.”

Is een meerjarige samenwerkingsovereenkomst iets voor uw bedrijf?

We kijken graag met u mee, naar een oplossing voor het vervangen van uw bestaande vloot. Vul het formulier in, en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.