Johnson Health Tech, de wereldwijd opererende fabrikant en leverancier van fitnessapparatuur, heeft het Europese distributiecentrum uitgerust met Linde heftrucks, reachtrucks en palletwagens. EDC Supply Chain Manager Dave Kentie heeft na een uitgebreide tender gekozen voor het advies, de kwaliteit en ontzorging van Motrac. Als resultaat daarvan beschikt het bedrijf nu over een duurzame interne transportoplossing waarvan de capaciteit flexibel schaalbaar is.
Tekst

Mensen laten bewegen

Johnson Health Tech is in 1975 in Taiwan begonnen met het ontwikkelen en produceren van fitnessapparatuur voor sportclubs en particulieren. Inmiddels zijn er ruim 5.500 medewerkers in dienst van het bedrijf en heeft Johnson Health Tech fabrieken in Taiwan, Shanghai, Vietnam en de Verenigde Staten. “Het is onze missie mensen te laten bewegen voor een gezonder leven”, zegt Kentie. “Wij zijn nu een multinationaal beursgenoteerd bedrijf, met nog steeds een informele familiaire cultuur. In Nederland is Matrix ons bekendste fitnessmerk, maar wij produceren en leveren ook de merken Horizon, Tempo en Vision. In het voorjaar van 2017 ben ik bij Johnson Health Tech vanaf scratch gestart met het centraliseren van alle Noord Europese distributie-activiteiten in een nieuw gebouwd magazijn in Klundert, met een oppervlakte van 25.000 m2.”

Groot, zwaar en moeilijk stapelbaar

Alle producten die Johnson Health Tech levert zijn groot, zwaar en moeilijk op pallets stapelbaar. Het merendeel daarvan wordt rechtstreeks aan fitnessclubs geleverd. Een klein gedeelte wordt eerst nog in Klundert geassembleerd en daarna bij de klanten afgeleverd. “Wij leveren vanuit dit magazijn jaarlijks nieuwe fitnessapparatuur voor zo’n 500 clubs, waarmee ongeveer 1,5 miljoen mensen gaan sporten. Daarvoor hebben wij hier zo’n 15.000 toestellen op voorraad, worden er elke maand meer dan 100 containers gelost en opgeslagen, terwijl er wekelijks ruim 100 vrachtwagens komen laden. Voor het inrichten van dit magazijn in amper twee maanden had ik behoefte aan leveranciers die kwalitatief goed materieel leveren en wilden meedenken over het optimaliseren van onze logistieke processen. Voor zowel alle hef- en reachtrucks als palletwagens is dat Motrac geworden.

Advies en ontzorging

De belangrijkste selectiecriteria die Kentie hanteerde waren: kwaliteit, professionele service en vooruitstrevend op technisch gebied. “Wij hebben na het vergelijken van drie mogelijke leveranciers voor de elektrische hef- en reachtrucks en palletwagens van Linde gekozen. Een belangrijke reden daarvoor is het feit dat de accountmanager van Motrac vanaf het eerste contact proactief heeft meegedacht over het best passende materieel voor onze processen. Daardoor ontstond er een klik, die voor mij belangrijk is bij het zakendoen voor de langere termijn. Behalve met een deskundig advies heeft Motrac ons tevens ontzorgt met een all-in operationeel leasecontract voor het logistieke materieel. Verder hebben zij een professionele service-organisatie waarvan een deel hier vlakbij in Zwijndrecht is gevestigd.”

Tekst

Duurzaam en veilig werken

Voor Johnson Health Tech is duurzaamheid een belangrijke bedrijfswaarde. Dat blijkt onder andere uit het scheiden van de afvalstromen binnen het Europese DC, het installeren van zonnepanelen op het dak en waar mogelijk het toepassen van alternatieve verpakkingen voor piepschuim en plastics. “Wij hebben in het kader van ons duurzaamheidsbeleid bewust voor elektrische trucks gekozen” vervolgt Kentie. “Onze mensen werken hier in drie elkaar overlappende ploegen, tussen zeven uur ‘s ochtends en zes uur ‘s avonds. Dat is met elektrische trucks uitstekend te doen. Verder is het merendeel van onze hef- en reachtrucks uitgerust met speciale hydraulisch verstelbare vorken en verlengde vorken, om onze grote, zware toestellen veilig te kunnen oppakken en wegzetten. Ook zijn ze allemaal voorzien van de Linde BlueSpot en sommige uitgerust met camera’s om zo veilig mogelijk te kunnen werken.”

Matrix fitness Linde reachtruck Motrac
Matrix fitness Linde heftruck Motrac
Tekst

Flexibel schaalbare capaciteit

In totaal gebruikt Johnson Health Tech momenteel zo’n 15 Linde hef-, reach- en pallettrucks. Afhankelijk van de capaciteitsbehoefte huren ze er regelmatig nog enkele bij, die naarmate de business doorgroeit, na verloop van tijd aan het lopende leasecontract worden toegevoegd. “De afgelopen twee jaar heb ik Motrac als een proactieve samenwerkingspartner ervaren, waarmee ik zo nodig snel kan schakelen om onze capaciteit flexibel af te stemmen op de businessontwikkeling”, resumeert Kentie. “Omdat alle trucks continu worden gebruikt, is het voor ons bedrijfskritisch materieel. Behalve tijdelijk een extra hef-, reach- of pallettruck erbij huren, kan ik bij Motrac indien nodig ook een heftruck omwisselen voor een reachtruck. Tenslotte heb ik ook nog ervaren dat Linde voorop blijft lopen met technische innovaties, die zowel het rijcomfort als het veilig werken verbeteren.

Op zoek naar een duurzame interne transportoplossing?

Vul het contactformulier in, en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.