A.C. van Blijderveen Fruit verpakt en levert dagelijks zo’n 100.000 kilo peren en appels. Voor het laden, lossen en interne transport van dat fruit gebruikt het bedrijf hef- en pallettrucks van MotracLinde. Uit het oogpunt van duurzaamheid en rijcomfort zijn dat steeds meer elektrische modellen.
Tekst

Peren en appels

A.C. van Blijderveen Fruit b.v. is een familiebedrijf dat al meer dan 150 jaar ervaring heeft in het telen, verpakken en de handel in fruitproducten. Vanuit het Gelderse Ingen leveren ze jaarlijks meer dan 20 miljoen peren en appels aan supermarktketens in West- en Noord-Europa. Daarvoor beschikt het bedrijf zowel over moderne sorteer- en inpakmachines als logistiek materieel, waaronder hef- en pallettrucks van Linde. “Momenteel wordt onze omzet voor bijna 90% met peren gerealiseerd en voor de rest met appels”, vertelt van Blijderveen. “Die worden door telers uit de regio hier afgeleverd en voor een klein gedeelte ook zelf geteeld. Vervolgens verpakken en leveren wij ze aan grote supermarktketens, in grote delen van Europa. Omdat wij kwaliteit en duurzaamheid belangrijke waarden vinden, nemen wij die uiteraard ook mee bij de keuze van onze leveranciers en andere samenwerkingspartners”.

Rijcomfort en veiligheid

Tot enkele jaren geleden werkten de magazijnmedewerkers van A.C. van Blijderveen nog met elektrische hef- en pallettrucks van een Japanse fabrikant. “Hoewel wij niet actief op zoek waren naar nieuw logistiek materieel, raakten wij in gesprek met Motrac. Die contacten leidden ertoe dat zij vrijblijvend tijdelijk een elektrische heftruck ter beschikking stelde. In eerste instantie reageerden onze mensen sceptisch, omdat ze gewend waren te rijden met de andere trucks. Na enkele testritten sloeg die houding echter om naar enthousiasme, omdat de Linde trucks veel comfortabeler rijden. Nu is iedereen er zo’n fan van dat ze niet meer op de andere trucks willen rijden, waarvan er nog een paar als back-up voor drukke tijden staan. Ook de chauffeurs van onze vaste transporteurs, die zelf laden en lossen, werken graag met de Linde-trucks. Een ander voordeel is de BlueSpot LED-lichtbundel. Dat is een handig blauw waarschuwingslicht, waarmee aanrijdingen tussen de rondrijdende trucks en medewerkers die in het magazijn lopen worden voorkomen.”

Blijderveen Fruit lithium ion Linde truck
Blijderveen Fruit kisten
Tekst

Verduurzamen materieel

Voor de samenwerking met Motrac heeft bij A.C. van Blijderveen tevens het aanbod van duurzame elektrische hef- en pallettrucks een rol gespeeld. “Bij een investering in nieuw logistiek materieel speelt tegenwoordig uiteraard ook duurzaamheid een rol”, vervolgt van Blijderveen. “Zowel uit het oogpunt van de mogelijke kostenbesparingen, als positieve bijdrage aan het milieu. Linde heeft niet alleen een breed assortiment van elektrische trucks, maar ook innovaties als de LI-ION batterijen. In vergelijking met conventionele loodzuur accu’s hoeven die batterijen niet meer gewisseld of bijgevuld te worden en zijn ze zonder speciale voorzieningen in het magazijn op te laden. Verder hebben die batterijen een aanzienlijk snellere laadtijd waardoor onze hef- en pallettrucks nu 24/7 inzetbaar zijn. Dat is vooral in piekperiodes een groot voordeel. Omdat wij bij Motrac onze oude heftrucks gunstig konden inruilen, is inmiddels sneller dan gepland het merendeel van ons logistiek materieel verduurzaamd.

Informele samenwerking

Voor van Blijderveen is tevens de manier van communiceren en samenwerken een reden geweest om voor Motrac te kiezen. “Wij zijn een informeel familiebedrijf waar iedereen hard werkt en zo nodig een tandje bijschakelt en uitdagingen oplost. Diezelfde mentaliteit verwachten wij ook van onze leveranciers. Het contact met de accountmanager en servicemedewerkers van Motrac verloopt prima en als het nodig is reageren ze snel. Terugkijkend op enkele jaren ervaring werken de Linde hef- en pallettrucks probleemloos en zijn ze bijna niet kapot te krijgen. Met de laatst aangeschafte T25-pallettruck met verlengde voorvorken zijn onze vrachtwagens aanzienlijk sneller te laden en te lossen. Dat soort efficiencyverbeteringen zijn waardevol voor onze bedrijfsvoering. Tenslotte is Linde een bewezen premium merk dat goed aansluit bij onze eigen kwaliteitsgedachte en beleving.”

 Motrac A.C. van Blijderveen

Advies van een logistiek expert?

Vul het contactformulier in, en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.