Logo HeftruckCup

Twee voorronden één finaleparcours

Jaarlijks wordt er tijdens de door Motrac georganiseerde HeftruckCup gestreden voor ongekende roem én de titel 'Heftruckchauffeur van het jaar'. Het is een wedstrijd waar Nederlandse heftruckchauffeurs en -chauffeuses in twee voorronden en één finaleparcours hun snelheid en behendigheid op de heftruck laten zien. Afwisselend wordt er gereden op een heftruck en een reachtruck.

Dit jaar organiseerden we de HeftruckCup op zaterdag 10 juni 2023 bij Motrac Venlo. Het was een zonnige dag en een spannende strijd. De 24 chauffeurs en hun supporters hebben met hun enthousiasme, inzet en gezonde strijdlust bijgedragen aan een mooi event.

Wilt u volgend jaar ook meedoen? Hou onze website en social media in de gaten voor de aankondigingen.

Terugblik HeftruckCup 2023

Prijswinnaars HeftruckCup 2023
Parcours HeftruckCup 2023 met heftruck
Parcours HeftruckCup 2023 met reachtruck
Parcours HeftruckCup 2023 met reachtruck
Examenvragen bij HeftruckCup 2023
Tekst

Internationale HeftruckCup: NationsCup

In Duitsland is de StaplerCup een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door Linde Material Handling en al 10 jaar een begrip. Duitse heftruckchauffeurs nemen het individueel en in bedrijfsteams tegen elkaar op.

Daarnaast organiseert Duitsland een internationaal evenement, een landenstrijd die ook wel de NationsCup genoemd wordt. Eens in de twee jaar mogen de winnaars van de Nederlandse HeftruckCup van dat zelfde jaar Nederland vertegenwoordigen bij de Internationale HeftruckCup (NationsCup) in Aschaffenburg (Duitsland). Onder het oog van 20.000 toeschouwers en 5 televisiezenders strijden heftruckchauffeurs uit verschillende landen in teamverband tegen elkaar voor de titel 'Beste heftruckchauffeur'. In 2022 eindigde het Nederlandse team zelfs op de tweede plaats.

Meer informatie over de StaplerCup en de NationsCup is te vinden op de website van de StaplerCup.

Bekijk de video van de NationsCup 2022.

Bekijk de 2022 Highlight-movie.

Team NL tweede plek NationsCup 2022