In Vlezenbeek in de Belgische provincie Vlaams-Brabant staat Brouwerij Lindemans, waar door de gunstige ligging in de heuvels en de weersomstandigheden de ingisting van lambiekbier mogelijk is. Dit typische streekbier zou in 1822 cruciaal blijken voor de opstart van de brouwerij onder zijn huidige naam en is nu, zo’n 200 jaar later, nog steeds de basis van een ruim portfolio aan geuze- en fruitbieren. Met de neven Dirk en Geert staat inmiddels de 6de generatie Lindemans aan het hoofd van het familiebedrijf. Nu, 200 jaar na oprichting, zijn zij begonnen met de bouw van de Lindemans Satellite Brewery in Ruisbroek, een extra vestiging die de productiecapaciteit gaat verhogen. Onze collega's van Motrac België brachten hen een bezoek en spraken hen over hun tevredenheid over hun Linde trucks.
Tekst

Laden en lossen met pallettrucks

Zowel in Vlezenbeek als in Ruisbroek heeft Lindemans een productievestiging, wat betekent dat op beide locaties dagelijks vrachtwagens met grondstoffen, materialen en afgewerkte producten af- en aanrijden. Voor het laden en lossen van deze goederen maakt de brouwerij in de eerste plaats gebruik van elektrische meerij pallettrucks met een sta-platform. Deze worden waar nodig ondersteund door de op beide locaties aanwezige hef- en reachtrucks. Deze worden voornamelijk gebruikt voor de aan- en afvoer van de productielijnen en het laden en lossen van containers enerzijds, en voor de picking op hoogte anderzijds

Linde E18 zet fusten op transportband
Linde E18 stapelt bierkratten
Tekst

Logistieke uitdagingen op gebied van veiligheid

Lambiek, de basis van de geuze- en fruitbieren van Brouwerij Lindemans, verkrijgt zijn kenmerkende smaak door contact met de lokale buitenlucht. Het is dan ook cruciaal dat dit product niet in contact komt met vervuilende stoffen, ook niet bij het logistieke proces. Een andere uitdaging bij het bedrijf, en deze heeft meer betrekking op de veiligheid, zijn de hoog geladen pallets. Het beperkte zicht van de bestuurder moet worden gecompenseerd door visuele assistentiesystemen, die zowel de bestuurder als de omstanders op het juiste moment waarschuwen om zo aanrijdingen te voorkomen.

Oplossing om de veiligheid te vergroten

In totaal beschikt de brouwerij over negen Linde heftrucks en drie magazijntrucks, allen met een elektrische aandrijving en voorzien van non-marking banden. Om de veiligheid te garanderen, zijn de trucks uitgerust met LED Stripes en VertiLight lichtsystemen, alsook met veiligheidsdeuren en een extra stevig dak voor bescherming tegen vallende objecten. Bovendien is ervoor gekozen om elke heftruck met een sideshift uit te rusten voor een preciezere palletverwerking, en zijn de meeste van de trucks compacte driewieluitvoeringen, die net wat hoger kunnen reiken.

Dirk en Geert Lindemans van Brouwerij Lindemans
Dirk en Geert Lindemans
Gedelegeerd bestuurders, Brouwerij Lindemans
"We hechten veel waarde aan betrouwbaarheid en gebruiks-eenvoud bij onze heftrucks, dit waren dan ook belangrijke argumenten om blijvend voor Linde te kiezen."
Tekst

Betrouwbare en gebruiksvriendelijke heftrucks

Gedelegeerd bestuurders Dirk en Geert Lindemans zijn zeer tevreden over de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak van de Linde trucks, twee belangrijke aandachtspunten van de onderneming. ‘We willen stilstand natuurlijk zo veel mogelijk vermijden en vinden het dus van belang dat onze heftrucks en magazijntrucks zo min mogelijk schade hebben of onderhouden moeten worden – daarom hebben we bijvoorbeeld onlangs ook gekozen voor onderhoudsvrije batterijen. Bovendien zijn onze heftruckchauffeurs helemaal gewend geraakt aan de gepatenteerde 2-pedaalbediening van Linde en zijn ze zeer tevreden over de trucks. Vooral de ergonomie en de efficiëntie van de trucks vallen goed in de smaak. Onze chauffeurs zouden geen ander merk meer willen rijden. Het zou trouwens ook jammer zijn om onze band met Linde – zelfde kleur, bijna zelfde naam – op te geven! (lach)’

Lindemans Vertilight wit
Lindemans Vertilight rood
Lindemans Linde E18
Lindemans biertjes
Lindemans brouwerij gebruikt Linde E18