AGV L-MATIC HD/HD k

De automatische stapelaars L-MATIC HD en HD k zijn ideaal voor zware ladingen en grote hefhoogtes.
Linde L-Matic HD rijdt op pallet af
Linde L-Matic HD aan de lader
Tekst

De L-MATIC HD en HD k zijn ideaal voor zware ladingen en grote hefhoogtes.

De geautomatiseerde L-MATIC HD stapelaar is ideaal voor het opslaan en ophalen van euro- en industriële pallets in magazijnen met brede gangen en als invoerwagen voor toepassingen met smalle gangen. De stapelaar is verkrijgbaar in twee versies, de L-MATIC HD en de L-MATIC HD k. Beide modellen heffen lasten tot 1.600 kg en bereiken hefhoogtes tot 3,5 meter. De combinatie van krachtige hardware en intelligente software resulteert in aanzienlijke prestatievoordelen. Een breed scala aan sensoren voor last- en omgevingsdetectie zorgt voor een hoge procesbetrouwbaarheid. Diverse lokalisatieprocedures zorgen ervoor dat de trucks optimaal kunnen worden aangepast aan de processen op locatie. Het uitgebreide veiligheidsconcept beschermt de last, de trucks en de omgeving. Beide trucks zijn verkrijgbaar met loodzuurbatterij of lithium-ion batterij. Ze zijn ontworpen voor 24/7 gebruik en zoeken automatisch het laadstation op wanneer hun laadniveau laag is.

Eigenschappen

Veiligheid

De Linde L-MATIC HD en L-MATIC HD k beschikken over een uitgebreid, sensorgebaseerd veiligheidspakket dat mensen, trucks, vervoerde goederen en de omgeving helpt beschermen. Laserscanners bewaken de hele werkomgeving en zorgen ervoor dat obstakels en andere trucks tijdig worden gedetecteerd. Als dit het geval is, vermindert de truck zijn snelheid of stopt hij. De controlegebieden van de scanners passen zich automatisch aan de rijsnelheid en de radius van de bocht aan, waardoor de trucks zelfs in de krapste ruimtes kunnen werken. Een 2D schermlaser detecteert obstakels op hooggelegen plaatsen, zoals uitstekende ladingen of hangende voorwerpen. De veiligheidsfuncties worden gecompleteerd door akoestische en visuele waarschuwingssignalen voor voetgangers en andere trucks.

 • Uitgebreid veiligheidspakket
 • Allround bewaking van de werkomgeving
 • Intelligente veiligheidsuitrusting met laserscanners
 • Automatische snelheidsaanpassing en botspreventie
 • Akoestische en visuele waarschuwingssystemen
Bediening

De Linde L-MATIC HD en L-MATIC HD k zijn ontworpen voor eenvoudige bediening en naadloze integratie in moderne intralogistieke omgevingen. Gegevens kunnen worden ingevoerd via een intuïtief touchscreen, dat ook belangrijke informatie weergeeft zoals de status van de truck, de batterij en het systeem. De L-MATIC HD k maakt gebruik van vooraf geïnstalleerde laserreflectoren voor lokalisatie, terwijl de L-MATIC HD gebruik maakt van navigatie met natuurlijke kenmerken, die de directe omgeving als basis gebruikt zonder extra infrastructuur. De besturingssoftware zorgt voor routing, orderplaatsing en energiebeheer en kan snel worden aangesloten op warehouse- en ERP-systemen. Op sensoren gebaseerde palletherkenning zorgt voor een veilige handling, zelfs wanneer de volledige laadcapaciteit wordt gebruikt. De gebruiksvriendelijke inbedrijfstellingssoftware maakt het mogelijk om de trucks snel te integreren in bestaande werkomgevingen en aan te passen aan veranderende taken. De dubbele modus maakt het eenvoudig om te schakelen tussen automatische en handmatige bediening.

 • Intuïtief touchscreen met eenvoudige gebruikersinterface
 • Palletdetectie voor nauwkeurige verwerking
 • Intelligente routing en taakcontrole
 • Interface met WMS- en ERP-systemen
 • Overschakelen naar handmatige bediening op elk moment mogelijk
Service

De Linde L-MATIC HD is ontworpen voor toepassingen die continu in bedrijf zijn. De combinatie van een elektronisch diagnosesysteem en preventieve onderhoudssoftware garandeert maximale beschikbaarheid van de truck. Alle elektronische en mechanische onderdelen zijn eenvoudig toegankelijk, zodat onderhoudswerkzaamheden snel kunnen worden uitgevoerd. Zowel het aandrijfsysteem als de optioneel verkrijgbare lithium-ion batterijen zijn duurzaam en vrijwel onderhoudsvrij.

 • Digitaal diagnose-instrument
 • Preventief onderhoud
 • Onderhoudsvrij aandrijfsysteem
 • Veiligheid
 • Bediening
 • Service
 • De Linde L-MATIC HD en L-MATIC HD k beschikken over een uitgebreid, sensorgebaseerd veiligheidspakket dat mensen, trucks, vervoerde goederen en de omgeving helpt beschermen. Laserscanners bewaken de hele werkomgeving en zorgen ervoor dat obstakels en andere trucks tijdig worden gedetecteerd. Als dit het geval is, vermindert de truck zijn snelheid of stopt hij. De controlegebieden van de scanners passen zich automatisch aan de rijsnelheid en de radius van de bocht aan, waardoor de trucks zelfs in de krapste ruimtes kunnen werken. Een 2D schermlaser detecteert obstakels op hooggelegen plaatsen, zoals uitstekende ladingen of hangende voorwerpen. De veiligheidsfuncties worden gecompleteerd door akoestische en visuele waarschuwingssignalen voor voetgangers en andere trucks.

   

  • Uitgebreid veiligheidspakket
  • Allround bewaking van de werkomgeving
  • Intelligente veiligheidsuitrusting met laserscanners
  • Automatische snelheidsaanpassing en botspreventie
  • Akoestische en visuele waarschuwingssystemen
 • De Linde L-MATIC HD en L-MATIC HD k zijn ontworpen voor eenvoudige bediening en naadloze integratie in moderne intralogistieke omgevingen. Gegevens kunnen worden ingevoerd via een intuïtief touchscreen, dat ook belangrijke informatie weergeeft zoals de status van de truck, de batterij en het systeem. De L-MATIC HD k maakt gebruik van vooraf geïnstalleerde laserreflectoren voor lokalisatie, terwijl de L-MATIC HD gebruik maakt van navigatie met natuurlijke kenmerken, die de directe omgeving als basis gebruikt zonder extra infrastructuur. De besturingssoftware zorgt voor routing, orderplaatsing en energiebeheer en kan snel worden aangesloten op warehouse- en ERP-systemen. Op sensoren gebaseerde palletherkenning zorgt voor een veilige handling, zelfs wanneer de volledige laadcapaciteit wordt gebruikt. De gebruiksvriendelijke inbedrijfstellingssoftware maakt het mogelijk om de trucks snel te integreren in bestaande werkomgevingen en aan te passen aan veranderende taken. De dubbele modus maakt het eenvoudig om te schakelen tussen automatische en handmatige bediening.

   

  • Intuïtief touchscreen met eenvoudige gebruikersinterface
  • Palletdetectie voor nauwkeurige verwerking
  • Intelligente routing en taakcontrole
  • Interface met WMS- en ERP-systemen
  • Overschakelen naar handmatige bediening op elk moment mogelijk
 • De Linde L-MATIC HD is ontworpen voor toepassingen die continu in bedrijf zijn. De combinatie van een elektronisch diagnosesysteem en preventieve onderhoudssoftware garandeert maximale beschikbaarheid van de truck. Alle elektronische en mechanische onderdelen zijn eenvoudig toegankelijk, zodat onderhoudswerkzaamheden snel kunnen worden uitgevoerd. Zowel het aandrijfsysteem als de optioneel verkrijgbare lithium-ion batterijen zijn duurzaam en vrijwel onderhoudsvrij.

   

  • Digitaal diagnose-instrument
  • Preventief onderhoud
  • Onderhoudsvrij aandrijfsysteem

Technische specificaties

Model Hefvermogen (t) Hefhoogte (mm) Draaicirkel (mm) Rijsnelheid met/zonder last (km/u) Batterij (V/Ah) Brochure Datasheet
L-MATIC 16 HD k 2844 1744 7,2 / 7,2 24 / 375 Downloaden
L-MATIC HD 2344 1712 6,1 / 6,1 (6 / 6) 24 / 375 Downloaden
Tekst

Barcodescanner

De truck kan worden uitgerust met een 1D/2D barcodelezer, zodat de gegevens van de lading direct in een magazijnsysteem kunnen worden gescand.

Positionering van de lading

De L-MATIC HD palletstapelaar kan optioneel worden uitgerust met een 3D-camera om de positie van de pallet te bewaken.

Veiligheidsscanners aan de zijkant

De bumpers aan de zijkant, die zijn uitgerust met elektrische stopschakelaars, kunnen worden vervangen door veiligheidsscanners die obstakels aan de zijkant van de truck detecteren.

Rode waarschuwingslijnen

Het waarschuwingslichtsysteem van de L-MATIC HD k projecteert rode veiligheidslijnen op de vloer en zorgt er zo voor dat voetgangers voldoende afstand tot de truck houden.

Geavanceerde ladingdetectie

Het sensorsysteem detecteert gestapelde ladingdragers en zorgt voor extra veiligheid tijdens het opslaan en ophalen met de L-MATIC HD k.

Vrijblijvend advies of een offerte aanvragen?

Wij nemen binnen een werkdag contact met u op voor een vrijblijvend advies of een offerte Op-Maat.

Formulier
Maak uw keuze *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.