Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat geldt ook voor magazijnen. Daarom bieden wij een breed scala van Linde veiligheidsoplossingen aan om het risico op een ongeval met heftrucks en magazijntrucks te minimaliseren.
Tekst

Safety as a standard

Over 4 van deze oplossingen vertellen wij u hieronder meer: TruckSpot, Surround View System, Linde Safety Guard en Linde Safety Pilot. Variërend van een visueel waarschuwingssysteem tot een 360 graden camera. Allemaal met één doel: optimale veiligheid voor de werknemers in uw magazijn. De systemen herkennen verborgen gevaren, waarschuwen tijdig en kunnen indien nodig, automatisch actie ondernemen. Een noodzakelijke toevoeging op de reguliere waarschuwingsborden en –markeringen in uw magazijn.

TruckSpot: visueel waarschuwingssysteem

Manoeuvreren met een truck zonder een gevaar voor de omgeving te vormen? TruckSpot legt de lat hoog op het gebied van veiligheid door het gebruik van een visueel waarschuwingssysteem. Een duidelijk zichtbaar licht of waarschuwingssymbool wordt achter de hef- of magazijntruck op de grond geprojecteerd. Dit geeft uw medewerkers kostbare seconden om stil te staan of uit te wijken. Ze worden op het gevaar gewezen voordat het daadwerkelijk aanwezig is.

Waarom dit zo belangrijk is? Een truck die keert is een belangrijke reden voor ongevallen. Uit een studie van het Allianz Center for Technology blijkt namelijk dat 55 procent van de ongevallen achter een truck gebeurt. Het waarschuwingssignaal kan overigens ook verschijnen als de truck vooruitrijdt. Zo vermindert TruckSpot het risico op letsel aanzienlijk. Daarnaast is het systeem:

  • Retrofit
  • Technisch gebruiksvriendelijk
  • Zo goed als onderhoudsvrij

Surround View systeem: 360 graden zichtbaarheid

Zichtbaarheid is essentieel. Niet alleen van de hef- en magazijntrucks zelf, zoals het visuele waarschuwingssysteem TruckSpot, maar ook vanuit de truck. Als uw bestuurder duidelijk zicht heeft op de omgeving, zijn gevaren tijdig te herkennen en te vermijden. In ons Surround View system is het mogelijk 360 graden zichtbaarheid te hebben. Zo zijn blinde vlekken verleden tijd. De bestuurder ziet op het scherm beelden uit vier hoeken: voorkant, achterkant en van beide zijkanten. Als een voetganger zich in het gebied bevindt waar twee camera’s elkaar precies overlappen, wordt deze persoon in beide beelden getoond. Met Surround View worden niet alleen botsingen met voetgangers voorkomen, maar ook schade aan goederen, stellingen en de heftruck zelf.

Linde Safety Guard: communiceren door muren van beton

Het grootste gevaar schuilt achter muren, deuren, hoeken en op het punt waar voetgangers en trucks elkaar kruisen. Linde Safety Guard is hier de oplossing: een innovatief draadloos communicatiesysteem. Het systeem herkent gevaren – zoals bijvoorbeeld het niet in acht nemen van de minimale veiligheidsafstand – en geeft tijdig een waarschuwing. Dat kan visueel, of door middel van een alarmerend geluid, maar ook via een klein apparaatje op of aan de kleding van uw werknemers. De signalen die dit kastje uitzendt, gaan door muren en stellingen. De belangrijkste factor is dan ook de nauwkeurigheid van het systeem. Het is mogelijk de afstand tot een truck en zijn omgeving tot op tien centimeter nauwkeurig te meten.

Linde Safety Pilot: veilig wegzetten van last op hoogte

Er zijn nu technologieën beschikbaar die niet alleen waarschuwingen geven, maar ook actief ingrijpen om ongevallen te voorkomen. Linde Safety Pilot is een hulpsysteem voor heftruckchauffeurs. Het innovatieve systeem assisteert de heftruckchauffeur en zorgt voor een veilige handling van ladingen door de verschillende parameters als hefhoogte, lastzwaartepunt, gewicht van de lading en rijsnelheid continu te controleren. De bestuurder ziet dit op het scherm in de cabine. Het inschattingsvermogen van de bestuurder zelf is dus niet langer leidend, waardoor veiligheid in uw magazijn naar een nieuw niveau wordt gebracht.

De bestuurder is altijd op de hoogte van mogelijke gevaren en kan ongevallen voorkomen. Daarnaast begrenst de Linde Safety Pilot ook de snelheid en hefhoogte van de truck om de veiligheid te maximaliseren. Uitermate geschikt voor complexe taken, zoals het hoog wegzetten van pallets.

Linde Safety Scan: de basis voor meer veiligheid

We kunnen voor u een veiligheidsscan uitvoeren. De scan geeft inzicht in de mogelijke gevaren in uw magazijn en zorgt voor richtlijnen hoe ermee om te gaan. Bovenstaande systemen komen hierbij aan bod. De scan bevat daarnaast:

  • Onderzoek naar alle werkprocessen
  • Detecteren van gevaren
  • Aanbevelingen om gevaren te verminderen, zoals implementatie van bovenstaande systemen
  • Ondersteuning bij de implementatie
  • Evaluatie van ondernomen acties


We hebben een hart voor een veilige werkomgeving in magazijnen. Dus helpen wij u graag.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.