Het horizontaal orders verzamelen blijft zich ontwikkelen. Zo bieden we bij Motrac nu nieuwe magazijntrucks waarbij door Linde Material Handling (MH) extra aandacht is besteed aan een zo kort mogelijke loopafstand tussen de truck en de stellingen én aan het creëren van maximale ergonomie. Op deze manier worden orderpickers zo goed mogelijk ondersteund bij hun werkzaamheden. Met de drie nieuwe mastvarianten van de Linde N20 C SA semi-automatische orderverzameltruck kunnen bestuurders de vorken van de truck op werkhoogte brengen, zodat ze niet hoeven te bukken bij het oppakken van de goederen. Dit spaart de kracht en energie van de orderpickers en beschermt hun fysieke gezondheid.
Tekst

"Proces- en supply chains die steeds verder digitaliseren, een groeiend aantal productvarianten en, last but not least, eisen voor de hoogst mogelijke picksnelheden, zorgen ervoor dat logistiek managers in magazijnen en distributiecentra steeds vaker op zoek zijn naar geautomatiseerde oplossingen," zegt Manuel Seidel, Product Manager Automation. "Terwijl het eigenlijke orderverzamelproces, dus het ophalen van de goederen uit de stelling en ze op de magazijntruck plaatsen, handmatig moet gebeuren, kan de Linde N20 C SA semiautomatische orderverzamelaar de operator op zijn minst helpen bij het verplaatsen in de gangpaden. Dit bespaart tijd en energie en verhoogt de productiviteit," aldus Seidel, die de belangrijkste voordelen opsomt.

Met de drie nieuwe mastvarianten biedt de semiautomatische orderverzamelaar de orderpicker nu nog meer voordelen in de vorm van verbeterde ergonomie. De compacte Linde N20 C L SA is ontworpen voor het verzamelen van orders vanaf het laagste niveau op een pallet en heeft een capaciteit van 1.200 kilogram. De vorken van dit model kunnen op een ergonomische hoogte worden gebracht, zodat de orderpicker de verzamelde goederen op de pallet kan plaatsen op een hoogte die de rug ontziet. Dankzij het compacte ontwerp is de truck zeer wendbaar, zelfs als hij volledig geladen is. De Linde N20 C D SA, met een maximale laadvermogen van 1.200 kilogram op de vorken, kan twee pallets afzonderlijk oppakken en ze ruimtebesparend boven elkaar vervoeren. Deze mastvariant is bijzonder geschikt voor langere afstanden. Zware goederen worden vervoerd op rijpoten, breekbare goederen op de vorken. De Linde N20 C LoL SA orderverzameltruck maakt het vullen van twee pallets in slechts één orderverzamelcyclus mogelijk dankzij de lange rijpoten en de extra hefbare vorken. De bestuurder begint met één pallet op de gewenste hoogte, terwijl de tweede pallet verticaal aan de achterkant van de vork wordt vastgezet met een speciale bevestiging. Zodra de eerste pallet gevuld is, wordt deze op de rijpoten neergelaten en aan de voorkant van de vork geplaatst. De tweede pallet wordt dan overgezet op de vorken en kan ook worden geladen op een hoogte die prettiger is voor de rug. Daarbij kan de mast rechts en links van de rugsteun worden bediend.

Video thumbnail
Tekst

Meer efficiëntie door semi-automatische rijstanden

De nieuwe mastvarianten breiden de mogelijkheden van de Linde N20 C SA uit. Het belangrijkste kenmerk van de semi-automatische orderverzamelaar is de keuze tussen twee rijstanden. In de eerste stand beweegt de werknemer zich in een U-vorm in het gangpad, waarbij hij eerst alleen aan één kant verzamelt en dan overschakelt naar de andere kant. De truck volgt de bestuurder door het gangpad, ontwijkt kleine obstakels en stopt automatisch aan het einde van het gangpad. Als de medewerker stopt om goederen te picken, stopt de truck ook; als de medewerker vooruit loopt, gaat de truck automatisch verder. Dit bespaart de bestuurder veel loopwerk, omdat hij niet telkens naar het bestuurdersplatform hoeft terug te keren om de truck naar de volgende stelling te brengen. De tweede rijmodus wordt gebruikt als er aan beide zijden van het gangpad tegelijk wordt verzameld, wat resulteert in een Z-vormig pad. In dit geval stuurt de bestuurder de truck vooruit met een afstandsbediening. Aan het einde van het gangpad stapt de bestuurder op de orderverzamelaar en rijdt naar het volgende gangpad.

Veiligheid op het hoogste niveau

Om een hoog veiligheidsniveau te garanderen, zijn de semi-automatische trucks aan de voorkant uitgerust met geïntegreerde, krachtige scanners die mensen, obstakels en andere trucks detecteren en zo botsingen voorkomen. Daarnaast houden de trucks een minimale afstand van 50 centimeter tot de stelling aan om een veilige en comfortabele werkruimte voor de orderpicker te garanderen.